Дали грицкате нокти?

• Креатор на темата Креатор на темата StormAngel
  • Време на започнување Време на започнување

Грицкате ли нокти?

• Да

Гласови: 43 50,6%
  • Не

Гласови: 42 49,4%

• Вкупно гласачи
    85
ne -
ama dosta lezlivo mi e koga nekoj gricka mislam deka podnokticata ke mu ostane vo usta :)
luge so naviki i "odviki" sto ke pravis :)
.

Моментално сум во ХХХ обид за одвикнување,па ќе видиме,инаку кога ги грицкам (а тоа количински е многу) на луѓето околу им делувам како мн да си го сакам тоа,да ми даде човек уште кечапче,лепче,доматче и уживанција:)!А всушност 90% од времето сум несвесен кога ги грицкам,пример правам нешто друго(гледам ТВ,играм компјутер)и се заборавам...

Од денеска вртам нов лист, веќе не ги грицкам ноктите!

И јас веќе долго време грицкам нокти :toe: Многу пати се обидов да се одвикнам, али што знам изглеа не сум доволно упорна. Ништо чудно наскоро да го посетам местово :icon_razz

Jas ne grickam ama po se izgleda ke treba da pocnam ne mozam noktarce da zavrtam site gi gubam :)

Не, никогаш не сум ни грицкал.Си имам доволно лоши навики и без тоа.
Самото грицкање на нокти зборува многу за несигурноста на личноста, а во одредени случаи зборува и за немањето грицкалица :baeh:

чат пат ги грицкам, се трудам да се одвикнам и добро ми оди...

ц ц ц со ноктот во уста го видов насловот на темава :pos::pos: ептен ги грицкам најлоша навика

ооооооооо да да грицкам нокти. Но има периоди мислам дека 2-3 пати да се заинатам и да пуштам нокти. Ете во моментов имам прекрасни долги нокти но до кога :( ако ми се скрши еден барем знам одма почнувам и ги грицкам и другите :vozbud: ете синојка гледајки фудбал од греота да не ги грицкам ноктите си ги изгрицкав кожичките и тоа не приметно не ни сваќам дека грицкам. лоша навика лоша :toe:

НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! :nenene: :nenene: :nenene:
Грицкање нокти - најгнасна навика. :costumed2 :nesvest:
Грицкав како мала и од тогаш кога престанав немам нокт ставено во уста. Грозно! :pov:

porano gi grickav, sega ne

Koga si staviv fiksna proteza morase da se oducam, sega ja izvadiv i fala bogu nepocnav pak da gi gickam :)

Не! А и гнасно ми е да гледам како некој грицка. Некој одкога ги изгицка ноктите гризе кожички од прстите... Уфф гнасно

Ne ne grickam i mislam deka toa e edna grda i gnasna navika. Grickav koga bev mala ama moite me mavaa po mucka stom ke go stavev prstot vo usta pa taka uste ednas ne mi tekna!!!

Back
На врв Bottom