Дали готвите или купувате фаст фуд?

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување

Дали готвите?

• Вкупно гласачи
    213
почесто купувам одколку што готвам немам многу слободно време

ретко готвам, скоро секогаш купувам

Секогаш готвам, може да ми се случи еднаш во годината да нарачам скара да ми донесат до дома но практикувам да јадам домашно зготвена храна...имам пробано во гтц во градската кујна или како ли се вика стварно вкусни се јадењата баш како дома да си ги зготвил али додека не помене се низ мои раце ако не го направам сама не ми е тоа тоа :pipi:

Мајка ми ако дојде порано од работа јадеме зготвена храна,ако не дојде тука се сендвичарите.

Не готвам, ама јадам готвено. А тоа фаст фуд гледам да го избегнувам што почесто, ама нема бегање далеку до него, обично купено скара јадам најдобро нешто.

Готвам. Сакам нови и нетрадиционални јадења; макар да и тавче-гравче во земјано знае да ми се услади...
Кој сака рецепт, нека повели :smir:

Не готвам туку ми готват пошо ништо незнам(знам само :kajg:)
Ина4и избегавам да јадам фаст фуд ама тешко ми иде тоа :smir:

Некогаш сама си готвам,некогаш купувам.Зависи.:smir:

Зависи кога како. Ако ме мрзи да си напраам сама ќе си купам. А обично сама си правам.:toe:

Не преферирам ич да си праам сам,ќе ме заболи стомак идам си заспивам и готово решен проблем.поз
А иначе купувам фаст фуд многу ретко.
Така да спијам поише него што сум буден.окчао

Готвам шпагети само и некои салати, така да кога нема никој дома да направи нешто правам или шпагети или салата јадам а за брза храна ретко купувам.

Абе кај мене мама готви. Али затоа што и ја знам буквално се да зготвам од солено (торти не праам :nesum:) значи или нема да јадам нишо доека дое мајка ми или ако морам ќе си зготвам ако ептен сум гладна или ако ми е филм да готвам.. А надвор да купам нешто се дешава едино кога знам дека ќе заглавам цел ден ваму таму а мора нешто да се јаде. Иначе обожавам готвени јадења и ако дома мајка ми рецимо само месо испржи или така нешто не ми е ручек тоа мене и се бунам одма :). Македонска работа да ама и најздраво и највкусно е :baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom