Дали господ го создал човекот, или човекот го создал господ?

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување

Дали господ го создал човекот, или човекот го создал господ?

• Вкупно гласачи
    236
Mozam samo da kazam deka nikoj na svetot ne moze da se deklarira kako ateist. Ne postoi covek koj vo nitu eden moment od svojot zivot ne ja pobaral bozjata pomos. No sepak, spored mene toa se dolzi na pustat covekova potreba da se popolni duhovnoto, i pritoa bezuslovno da se sledi crkovnata propaganda. Spored mene gospod e izmislica na covekot vistinskata misterija ne lezi vo negovoto postoenje tuku vo neverojatnata pririda na covekot.

edna od najbitnite pricina za postoenjeto na religiite e samata sebicnost na covekot. ednostavno ne mozeme da go prifatime faktot deka svetot ne e sozdaden za covekot. A da i faktot deka Gospod go sozdal svetot za samo 7 dena e poverojaten od onoj evolutivniot za milijardi godini?!

Mozam samo da kazam deka nikoj na svetot ne moze da se deklarira kako ateist. Ne postoi covek koj vo nitu eden moment od svojot zivot ne ja pobaral bozjata pomos. No sepak, spored mene toa se dolzi na pustat covekova potreba da se popolni duhovnoto, i pritoa bezuslovno da se sledi crkovnata propaganda. Spored mene gospod e izmislica na covekot vistinskata misterija ne lezi vo negovoto postoenje tuku vo neverojatnata pririda na covekot.

Постов ти е противречен: велиш дека кај човекот постои духовна потреба па велиш дека таа духовна потреба треба да се пополни со измислица!? ПА то а би били ептен самозалажување, полошо и од демонските лаги.

edna od najbitnite pricina za postoenjeto na religiite e samata sebicnost na covekot. ednostavno ne mozeme da go prifatime faktot deka svetot ne e sozdaden za covekot. A da i faktot deka Gospod go sozdal svetot za samo 7 dena e poverojaten od onoj evolutivniot za milijardi godini?!

Творецот го создаде Светот за 6, не за 7 дена. Седмиот ден е Негов.

prvo i osnovno te molam objasni mi so ti podrazbiras pod duhovno i dali duhovnoto moze da e realno ,dokazano ili pomalku ili poveke sekoja duhovna potreba e popolnuvana so lagi i izmislici. Ako tvrdis deka ne se te molam obidi se da mi dokazes.

Dobro ok e negov neka e nejkam da mu go zeam:) u sekoj slucaj ne e toa poentata:bip:

Човекот не би постоел денес , ако свите биле атеисти тоа сосема јасно ...

Па нормално дека Господ го создал човекот, што тука е нејасно?:kafe:

mene ne mi e jasno aj te molam objasni mi kako i od kaj znaes? a i btw objasni mi sto e Gospod posto izglea tebe se ti e jasno:)

mene ne mi e jasno aj te molam objasni mi kako i od kaj znaes? a i btw objasni mi sto e Gospod posto izglea tebe se ti e jasno:)

Вака значи, Господ е креаторот на се, а во тоа се спаѓа и човекот. Многу е едноставно незнам што не ти е јасно.:kafe:

Човекот не би постоел денес , ако свите биле атеисти тоа сосема јасно ...

:pos::pos::pos:

Ти изгледа по експериментален пат си дошол до овој заклучок, па сега реши да го споделиш со светот :pos::tapp:

Не си одговорил..само ја наведе неговата професија:toe:

Видиш сам си даде одговор, многу е едноставно цело време тоа го зборам.:kafe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom