Дали господ го создал човекот, или човекот го создал господ?

• Креатор на темата Креатор на темата OFcp&&&
  • Време на започнување Време на започнување

Дали господ го создал човекот, или човекот го создал господ?

• Вкупно гласачи
    236
И што?
Каде во овие 35 твои аргументи се спомнува дека тоа е господ?

ПС: Смени си го аватаров, не е во согласност со вољата господова.

И пред некое време спомна ама заборави или несакаше да одговориш.
Кој е тој што го видел господ?

Зашто би лажел? 14 имам, да. Малку се, јбг.
Pa toa i se cudam, sto ti na 14 godini bi mozel da znaes za naukata, pa da tvrdis i se cudis kako nekoj ne "veruva" vo nauka tuku vo religija, pa da im kazuvas na site deka ne znaat da mislat samo zatoa sto religozni...... Dete trk nadvor na futbal ili basket, ili pa sea modernive vreminja kanter ili sto bea tie stvari, ne se zamaraj so nesto sto ne bi trebalo da bide vo tvojot domen na zainteresiranost, prosto nemas godini ( sekako pod uslov ako ne lazes za godinite ).

Не играм Кантер.

Абе вие сте како деца, никој не го видел Господ, не го осетил, верувате во него.

Не мислам ни да читам овие глупости. Нема везе овде постоење на Бог, затоа што не постои.

И да ги читаш нема да ги разбереш, затоа што тоа се научни аргументи, а не аргументи од некое стрипче со нинџи.
Прво заврши факултет, уффф ај не мора, заврши средно, па потоа прочитај ги аргументите, па ќе продолжиме со муабетов :)

Уау, ме трогна, многу си бил паметен.

Абе не мислам да се замарам со тие како вас, ај верувај си во Бог и живеј си го животот, остави ги тие како мене што не размислуваат како тебе. Дошол на форум да докажува глупости.
Абе невозможно е да се докаже постоењето на Господ, тие книги се само обична хартија, со тоа ништо не се докажува.
И со било што друго...

Јас не те замарам, туку ти замараш. Ова е подфорум за Религија и јас тука си пишувам он-топик религиозни работи.
А ти ако не сакаш да се замараш со вакви работи никој не те тера со сила да доаѓаш на овој подфорум. Слободно можеш да си идеш на форумите за љубов, секс, спорт, музика, политика и сл.
Ама по се изгледа нешто те сврби во потсвеста па затоа не можеш да се одлепиш од овој подфорум :)

Не, Чорбаџи. Туку ми викаш да размислам и ова она, да завршам средно.
Гледај си твојата работа и верувај си во Господ.

Уау, ме трогна, многу си бил паметен.

Абе не мислам да се замарам со тие како вас, ај верувај си во Бог и живеј си го животот, остави ги тие како мене што не размислуваат како тебе. Дошол на форум да докажува глупости.
Абе невозможно е да се докаже постоењето на Господ, тие книги се само обична хартија, со тоа ништо не се докажува.
И со било што друго...
A neli ti i veruvase na naukata?

Не. Ама пак повеќе и верувам на науката отколку на религијата и тие глупости. Што би се кажало, ептен малце.

Не можам да ви ги објаснам моите ставови и мислења, затоа се одјавувам од темава.

Иначе ја тоа го кажав, тие хартии за постоење на Господ не можат да докажат...

Не. Ама пак повеќе и верувам на науката отколку на религијата и тие глупости. Што би се кажало, ептен малце.

Не можам да ви ги објаснам моите ставови и мислења, затоа се одјавувам од темава.
Kako, sega i na naukata li ne i veruvas?
Pa ti vikam ja idi na tom&jerry veruvaj im najbobro ke da e..

Еј, кажав се одјавувам од темата, остави ме.
Смешен си со верувањето во Господ и другите исто се смешни, само се уверени дека не се.
Размисли уште 20 пати зошто веруваш во такви ствари, преиспитај се.
Ај чао и не ме цитирај. Не.

За теистите не постојам.

vaka sea edna rabota da ti kazam чорбаџија. prvo mesas nauka i religija. u nikoj slucaj nemozes so naucni fakti da dokazuvas religija. zatoa i postojat nauka, nesto sto mozes da go dokazes so fakti i argumenti, i religija,nesto vo sto veruvas, sto ne mozes da si go objasnis. jas ne nametnuvam d ase veruva ili ne. toa e moja rabota i rabota na sekoja individua vo sto saka da si veruva, ama dokazive nemaat logika.

Чорбаџија не меша Наука со Религија, туку вие не можете да го извадите тој збор од вашата уста т.е. прсти.
Јас никаде во моите аргументи не спомнав религија. Темава воопшто не е религиозна и тука јас не спомнав ниту христијанство, ниту ислам, ниту будизам... ништо.
Тука дискутираме дали Господ го создал човекот или човекот Господ. Впрочем тоа е и насловот на темава, па затоа и на таа тема дискутираме.
Јас си ги наведов моите аргументи зошто сметам дека Господ го создал човекот, а ако некој мисли поинаку, бујрум нека си го искаже мислењето, па потоа ќе споредуваме чии аргументи се научни, а чии се бабини деветини.

Абе, стварно штета шо Malefactor не е веке активен на форумов, па тогаш да ги видам М1К1 и Чорбаџија....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom