Дали е погледот доволен за да се покаже љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Pogledot e vazen,no daleku od toa deka e dovolen za da se iskaze ljubov.Samo pogled,bez zborovi i dela,kakov saka neka e,ne vredi nisto.

so pogled e dovolno da se dokaze ljubov ako znaes pravilno da gledas.

да, погледот може да каже толку многу, кога гледаш во него се што ти значи и неговите очи се одразуваат во твоите толку јасно, кога нема ништо скриено, се е толку бело и чисто, толку искрено, но јас знам дека го сакам, знам дека го сакам од себеси по силно и секогаш ќе сакам да му ги кажам зборовите сочувани во моето срце за него, единствено за него, оние мои зборови што само тој може да ги чуе, сакам да му ја бакнам душата како што тој ја бакнува мојата секогаш, знам никогаш нема да се изморам да ги повторувам зборовите за кои вика срцето, и оние без глас дури, и оние што му ги кажува тишината во мене, и само можам да му речам на мојот силен ангел, благодарам, што ја сака таа тишина, истата онаа без која неможам.

Vo vrska si,custvuvas ljubov no tesko ti e da ja pokazis.Povreden/a si od nekoi poranesni custva i ti e strav da ja pokazes ljubovta poinaku dali vo taa situacija mislite deka pogledot ke mu pokaze na partnerot deka go sakas, ti se odnesuvas supe so nego no ti e strav da ne ti bide potesko ako gi pokazes custvata sto mislis dali vo taa situacija covek bi svatil deka go sakas ......dali pogledod dovolno kazuva dali nekogo go sakas ili ne .....sto mislite vie:smir:

Ne znam dali sum vo pravo, no mislam deka ne ti e poentata dali ljubovta moze da se pokaze so pogled ili ne. Ako toa ti e celta na postot, vo toj sluchaj mislam deka ne. Nikako. Ako kako pokazuvanje na ljubov go smetame chinot od koj definitivno mozeme da utvrdime deka lichnosta ne saka, togash od pogledot nikako definitivno ne mozeme da utvrdime dali lichnosta ne saka ili ne. Kako sho reche tipcheto, pogledot e potreben, no ne i dovolen uslov za da mozeme da utvrdime definitivno deka nekoj ne saka.

No, od tvojot post neosnovano zakluchuvam-ti si zagrizena dali tvojot partner znae deka go sakash ili ne. Tebe, od razlichni prichini, ti e teshko da pristapish kon chekorot "pokazuvanje na ljubov", i, kako shto velish, se odnesuvash "supe" (lele kakov zbor :pos2: ) so nego. Poradi takvoto odnesuvanje, zagrizena si dali, partnerot tvoj ke znae, ke misli deka go sakash. I potoa, za da najdesh nekoe magichno reshenie nadvor od takvata mozebi problematichna situacija, prashuvash dali ljubovta moze da se pokaze preku pogled. Ti sakash tvojot partner da misli deka ti go sakash, i vo magicnoto reshenie ke mozesh preku pogledot da pokazesh ljubov, bez faktichki da pokazesh ljubov, bidejki toa ti e teshko. Sakash da se e*esh, a nejkesh da ti vleze... Ne moze taka.

Ako sum vo pravo vo mojot zakluchok od napishanoto vo postot, togash ke ti go kazam slednovo. Imash kompletno pravo da bidesh zagrizena, bidejki postoi realna moznost on da se somneva vo toa deka ti go sakash nego, ili, ushte poveke, on moze da misli deka ti ne go sakash nego. I se slozuvam so nego. Mislam deka ti voopshto ne go sakash nego. Velish deka go sakash, no tvojata teshkotija da gi pokazesh chustvata sprema nego e znak deka ti se plashish da se prepushtish na chustvoto, se plashish da ne bidesh povtorno povredena i sl i sl. Ako ti se plashish da ne bidesh povredena, se plashish on da ne te povredi. A ako se plashish on da ne te povredi, togash ne mu veruvash kompletno i celosno. A ako ne mu veruvash kompletno i celosno, ne moze da go sakash. Ne moze da sakash nekogo, a da ne mu veruvash celosno i istovremeno da se plashish da ne bidesh povremena. Site sme bile povredeni porano, no koga ke zasakame nekogo, go sakame celosno i go prezemame rizikot da bideme povredeni. Ti ne go sakash nego. Znachi, "sakash" vo kompletnata smisla na zborot. Ti chustvuvash neshto za nego, toa e sigurno, no ne go sakash, bidejki ako go sakash, ne samo shto nema da ti bide teshko ljubovta da ja pokazesh, tuku i da ne sakash ke ja pokazuvash. Od kilometar se gleda koga nekoj saka nekogo. Nasmevkata koja ti se javuva koga pomisluvash na nego... Daleku positni raboti od pogledot se dovolni za da se zakluchi deka ti sakash nekogo, a ne pa pogled, dopir ili pregratka. No ti ne go sakash nego. Ushte ednash, ako se plashish da ne te povredi, togash ne mu veruvash kompletno, bidejki del od tebe misli deka on moze da te povredi. A ako ne mu veruvash kompletno, ne moze da go sakash.

I, da ja zavrshime rubrikata "soveti" od Taa...

Ako vredi da se saka, sakaj go kukle... Ako ne vredi, nemoj da go sakash. No proceni dali vredi ili ne vredi da se saka SEGA, vo SEGASHNOSTA. Nemoj da dozvolish bolnoto minato da ti jaunishtuva eventualno prekrasnata idnina. Ne dozvoluvaj minatoto da ti se mesha vo procenkata na segashnosta. Si bila povredena i si preziveala. Postoi dobra verojatnost deka pak ke bidesh povredena, kako i site nie, no i pak ke preziveesh. I pak ke sakash...

Happy st.valentine na site :love2:

pogledot nema vrska......ljubovta treba da se dokaze..a ne da se krie ili sl..oti sepak si se fanala so nego oti go sakas...

За да се покаже љубов доволен е и еден поглед а за да се искаже или докаже тогаш треба многу повеќе

ЕДЕН ПОГЛЕД ПЕСНИ РОЈ
ЕДЕН БАКНЕЖ БЕЗБРОЈ СНИ...

pa pred da porocitam so rekol anjstanj citiram: "ne mu veruvaj na sjajot vo negovite oci toa e samo svetlina sto pominuva niz supliva glava."
mislaev deka sjajot vo negovite oci moze da pokaze deka te saka ama sega razmisluvam dali e toa sjaj zatoa sto me saka ili zatoa sto ima supliva glava :icon_frow

Очите се прозорец на душата.И не само љубовта туку погледот може да те издаде и за другите чувства.

pa pred da porocitam so rekol anjstanj citiram: "ne mu veruvaj na sjajot vo negovite oci toa e samo svetlina sto pominuva niz supliva glava."
mislaev deka sjajot vo negovite oci moze da pokaze deka te saka ama sega razmisluvam dali e toa sjaj zatoa sto me saka ili zatoa sto ima supliva glava :icon_frow

Имаше 4 години да процениш дали сум шуплив или не :smir: сигурно дека само од поглед не ја имав искажано мојата љубов кон тебе

Клучното прашање во темата не беше (иако не беше најубаво објаснето) дали само погледот е доволен за покажување на љубов туку мислам дека клучното прашање беше:
Поглед версус ,,те сакам,, реченица. Значи што е посилно односно поверодостојно? Јас мислам погледот помеѓу овие две, особено кога врската е пресна или во некоја релативно почетна фаза. Во секој случај полесно се лаже со зборови отколку со гестикулаци. Мимика лажговците се ,,тешки,, професионалци.

Понекогаш е и повеќе од доволен :)

Не. Мора да направиш нешто со што би ја докажал својата љубов.Без разлика дали има потреба од тоа или не.Немора да е нешто големо.Ситниците го прават животот.Да поверувам дека некоја на пример е заљубена у мене само од погледот??? Тешко.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom