Дали е погледот доволен за да се покаже љубовта?

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
Vo vrska si,custvuvas ljubov no tesko ti e da ja pokazis.Povreden/a si od nekoi poranesni custva i ti e strav da ja pokazes ljubovta poinaku dali vo taa situacija mislite deka pogledot ke mu pokaze na partnerot deka go sakas, ti se odnesuvas supe so nego no ti e strav da ne ti bide potesko ako gi pokazes custvata sto mislis dali vo taa situacija covek bi svatil deka go sakas ......dali pogledod dovolno kazuva dali nekogo go sakas ili ne .....sto mislite vie:smir:

Па мислам дека да...но треба да ја знаеш личноста и тој поглед,можеш повеќе да дознаеш отколку самите зборови

Ако може малку поопширно да објасниш повеќе за темава.
Мене ми нема смисол,но ќе ја оставам да видам дали ќе се развие дискусија.

Инаку љубовта може да прочита од очите,но сепак љубовта треба да се покаже и докаже преку дела,не само преку поглед.

Eye contact..Ако на некоја и се допаѓам тешко може да задржи поглед,во моите очи:) Со тоа и самодовербата и опаѓа.. А тоа е во моја корист;) A ako зјапам во некоја немора да значи дека е љубов.. може само ја покажувам мојата доминација во однос на неа.. дека и сум конкуренција, доколку двајцата имаме eye contact најважно никогаш не го тргам погледот од неа прв..

Ако може малку поопширно да објасниш повеќе за темава.
Мене ми нема смисол,но ќе ја оставам да видам дали ќе се развие дискусија.

Инаку љубовта може да прочита од очите,но сепак љубовта треба да се покаже и докаже преку дела,не само преку поглед.

Epa dovolno mu pokazuvas na covekot deka go sakas peku doverba i se drugo no jas mislam deka covek lesno moze a pravi dugi raboti a da ne gi custvuva da gi eci zboovite "te sakam" onaka bez da go misli sum setnala mnogu takvi luge no ako go imas pogledot toj spoed mene e najvazen.

Да... Ахам... Дефинитивно... :pipi:
Погледот може да каже многу нешта...
Погледот издава... (понекогаш дури и несвесно)
Погледот е многу битен...
Погледот понекогаш го кажува и она што со зборови е тешко да се каже...
Погледот е посигурен некако... Зошто зборовите најчесто знаат и лажни да бидат... (има тука и исклучоци, каде и поглед може да лаже, но сепак, некако се чуствува погледот кога е вистински)
Погледот некако знае да ти покаже кога личноста која те привлекува, па дури и имаш некои чуства за неа го чувствува истото за тебе...
.......
Од погледот може да се прочита љубов... :pipi:

погледот сам по себе не е никогаш доволен за да покажеш љубов!поглед и зборови ајде!поглед и допир,ај некако!поглед и бакнеж!но сам погледот е немоќен!

Vo vrska si cuvstvuvas ljubov no tesko ti e da ja pokazis.Povreden/a si od nekoi poranesni custva i ti e strav da ja pokazes ljubovta poinaku dali vo taa situacija mislite deka pogledot ke mu pokaze na partnerot deka go sakas, ti se odnesuvas supe so nego no ti e strav da ne ti bide potesko ako gi pokazes custvata sto mislis dali vo taa situacija covek bi svatil deka go sakas ......dali pogledod dovolno kazuva dali nekogo go sakas ili ne .....sto mislite vie:smir:

Скапо ме чинеше, ама бар си научив :) Никогаш не премолчувај!

Кога веќе сме заедно и постојат емоции искажувањето треба да е најмал проблем.... Ако кон партнерот не можеш да бидеш доволно отворен и искрен, тогаш зошто воопшто сте заедно. Болни искуства..... дел од животот, сите сме ги имале, сме научиле нешто од нив, не треба да дозволиш таквите да те попречуваат да доживееш нешто ново :smir:

И да погледот многу кажува, ама една капка не го прави морето :wink: тука се бакнежите, допирите, делата, зборовите, односот кон партнерот......

Не! Дефинитивно погледот не е доволен да ја покаже љубовта...Потребни се и други работи како дела, зборови, искажување чувства.... Ако се е сведено само на поглед, нема фајде.
А дека кажува многу да, и е почетна фаза на искажување на љубов..:pipi:

Познато е дека погледот издава!Но не само тој,кога си во врска со некој и кога си вљубена многу работи можат да те издадат дека го сакаш а тоа е една од тие работи!Самите постапки што ги правиш ќе му кажат многу работи...Викаат љубов на прв поглед (во што не верувам),ме милуваш со поглед многу изрази многу фрази што покажуваат многу нешта...ofofof:

Според мене не само што е доволно туку е повеќе од доволно, во комбинација со една убава насмевка може многу работи да заврши во животот.

Па.... кажува и тоа многу но не доволно.... Всушност најмногу кажува bodylanguage-ot - начинот на кој се поставуваш кон него/неа, во кој спаѓа и погледот но и други детали (прегратката, бакнежот, допирот, поставувањето кон неа/него кога разговарате). Зборовите имаат најмало влијание (тие може да се лажни)

Зборовите имаат најмало влијание (тие може да се лажни)
И прегратки, допири, бакнежи и др. може да се лажни. Не само зборовите:)

Иначе, шо знам. Поглед можеби може да покаже љубов, но ако претходно љубовта е покажана на други начини.

Викаат дека очите се прозорец на душата.Да верувам дека постои поглед за кој не се потребни зборовите "те сакам".Но секако важни се и делата.Јас сум тип на личност кој тешко ги открива чувствата во една врска и преку погледот може да се прочитаат некои работи.

Математички речено: погледот е потребен, но не и доволен доказ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom