Дали дрогата нè прави љубопитни?

• Креатор на темата Креатор на темата Шмекерот
  • Време на започнување Време на започнување
иронијата знаеш која е?
во оваа исрека збориш за мачка а не за луѓе љубопитноста е таа која не доведе до овие технолошки достигнувања и прошетка по месечината баш таа љубопитност
те сваќам гладиус се плашиш што има позади хоризонтот, полесно е да се седи конфорно во удобното столче и да се збори за опасностите бидејќи никој не сака да се валка и не дај боже да скрши нокт,да може да те убие, да опасно е ама за некои е подоббро од седење во удобното столче ...дефинитивно:icon_cool
Дали тебе метафората ти играла улога некоја во животот?
И видиш, грешиш пак. Не сум конформиста. Но тоа не значи дека треба да ги прифатам сите пороци кои ги носи општестовото, поточно оние кои сметаат дека со тие пороци ќе се решат сите проблеми.

Дали тебе метафората ти играла улога некоја во животот?
И видиш, грешиш пак. Не сум конформиста. Но тоа не значи дека треба да ги прифатам сите пороци кои ги носи општестовото, поточно оние кои сметаат дека со тие пороци ќе се решат сите проблеми.
пороците се издувниот вентил на општеството и не ги решаваат проблемите ама спречуваат поголеми проблеми да избувнат од тие што они како пороци ги создаваат
се разбира еден ден нема да ни бидат потребни ако преживееме како вид и евоулираме (само што мислам дека е тоа во моментов само теорија ништо повеќе)
И си конформист (иронијата кај конформистите е тоа што не признаваат )
не да ги практикуваш ама да прифатиш дека се дел од општеството и човештвото и да се потребни до извесна мера
П;С зошто го избриша гохејтасалл?:)

Твојата модераторска функција нема да ја прикрие твојата ограниченост..

Твојата инатливост ќе те кошта бан од темата (и од форумот) :tapp:

П.С:
Немој да плачеш сега јас ќе те бришнам ...

пороците се издувниот вентил на општеството и не ги решаваат проблемите ама спречуваат поголеми проблеми да избувнат од тие што они како пороци ги создаваат
се разбира еден ден нема да ни бидат потребни ако преживееме како вид и евоулираме (само што мислам дека е тоа во моментов само теорија ништо повеќе)
И си конформист (иронијата кај конформистите е тоа што не признаваат )
не да ги практикуваш ама да прифатиш дека се дел од општеството и човештвото и да се потребни до извесна мера
П;С зошто го избриша гохејтасалл?:)
Марсовка, за конформизмот на друга тема :)
Пороците можеби се вентил, но не се единствениот. Во животот секогаш имаш барем две опции. Јас дрогата никогаш не би ја одбрал за вентил.

Јас навистина се извинувам што моите 17 години не можат да зборат како твоите 20-21. И не знам колку тебе ти бил интересен и исполнет животот штом мислиш дека на 17 години се немаат проблеми. А затоа што темава е токму за моите врсници кои земаат дрога, кажи ми па ако јас немам проблеми КАКО ТОА ТИЕ ИМААТ? Нели на 17 години беа проблемите со шмизли и оцени?
Природата не’ создала како луѓе со разум и затоа сме над другите. Не дека нас ни текнало еден ден да зееме и да завладееме со цел свет. Никој не ја негира природата. Тоа би значело негирање на себеси.
Не реков дека ти користиш, само потенцирав дека не е тоа единственото решение. Кој како сака нека сфати. Јас си кажав мислење и очигледно е дека моето се коси со твоето. Така да излишно е да продолжуваме со дискусија.
Јас ќе бидам на страната која вика дека дрогата не е потребна на никој, а ти на спротивната.
тие немаат супер-дупер родители (то ест повеќето на твоја возраст се таканаречени транзициони деца и се соочуваат со проблеми поголеми од твоите и немаат нормални родители се соочуваат сио злоставување од најразличен вид,лоша комуникација со родителите,недораснати родители итн)

И пред тоа реков дека дрогата не е едиствено решение туку најлесно и затоа го бираат луѓето вшусност според изборот се врши селекцијата ,и ние луѓето се негираме со самиот факт дека сме смртни и животни ја негираме нашата природа затоа изгледа и страдаме
И ен зборам за твои избори туку да не го осудуваш изборот на другите let it be... tтака функционираат нешатат и да сеуште сметам дека треба да пробаш(добро де не тешки дроги) се за да ги осознаеш лимитите твои

тие немаат супер-дупер родители (то ест повеќето на твоја возраст се таканаречени транзициони деца и се соочуваат со проблеми поголеми од твоите и немаат нормални родители се соочуваат сио злоставување од најразличен вид,лоша комуникација со родителите,недораснати родители итн)

И пред тоа реков дека дрогата не е едиствено решение туку најлесно и затоа го бираат луѓето вшусност според изборот се врши селекцијата ,и ние луѓето се негираме со самиот факт дека сме смртни и животни ја негираме нашата природа затоа изгледа и страдаме
И ен зборам за твои избори туку да не го осудуваш изборот на другите let it be... tтака функционираат нешатат и да сеуште сметам дека треба да пробаш(добро де не тешки дроги) се за да ги осознаеш лимитите твои
Го осудувам затоа што дрогата е порок. Сепак, нели целта беше да се подигне свеста за негативните страни на дрогата. Токму тоа сакам и да го направам.:smir:

Го осудувам затоа што дрогата е порок. Сепак, нели целта беше да се подигне свеста за негативните страни на дрогата. Токму тоа сакам и да го направам.:smir:
хех не на начин каде ти се себевоздигнуваш(то ест кажуваш дека имаш принципи) и ги осудуваш тие што се осмелиле да пробаат а сепак не паднале во канџите на дрогата мислам дека повеќето им е јасно што прави дрогата и опасностите кои произлегуваат мислам дека на повеќето не им е јасно што се случува кога користиш легална дрога препишана од доктор
темата беше вшусност љубопитноста и дрогата а ние разглобивме цели механизми :smir:
Поентат е ако веќе се љубопитни да знаат што да не пробуваат а што да и кога с зависни и каде да повлечат линија
Бидејќи ние луѓето сме ептен љубопитни па затоа не можеш сите да ги спречиш некои мораат да се изгорат за да сватат:)

хех не на начин каде ти се себевоздигнуваш(то ест кажуваш дека имаш принципи) и ги осудуваш тие што се осмелиле да пробаат а сепак не паднале во канџите на дрогата мислам дека повеќето им е јасно што прави дрогата и опасностите кои произлегуваат мислам дека на повеќето не им е јасно што се случува кога користиш легална дрога препишана од доктор
темата беше вшусност љубопитноста и дрогата а ние разглобивме цели механизми :smir:
Битно се разработи и целата поента на пробувањето дрога што тесно се поврзува со љубопитноста.
А можеби тие принципи ги истакнувам за да можеби некој си креира слични за да никогаш не посегне по тоа.
Сепак, јас никогаш не би пробал затоа што не ми е задоволство да пробувам работи за кои знам дека на другите им наштетиле.
Лековите (легалната дрога) се нешто за кое не може да се зборува на оваа тема. Сепак, сите знаеме дека и тие создаваат зависност и дека не се здрави.
Ти текнува еднаш кога ти кажав дека не пијам терапија за џабе? Ете затоа беше... Организмот постепено се навикнува на нив...

Мене лично не ми претставува љубопитство бидејки ги знам последиците така да поарно да не експериметирам оти од тоа љубопитство 300 главоболки после можам да си добијам.

Зависи од тоа што карактер имаш.Мене искрено не ме привлекува.

Па сега секој со своја глава и памет ама јас мислам дека се треба да се проба во животот.Марихуаната не е толку штетна колку што е претставена така.Не предизвикува зависност и последиците од нејзината консумација не се толку сериозни како што мисли поголем дел од народијава па и токму поради тоа се плаши од тоа.Сега сепак зависи од количината и фркфентноста на употреба,знаеме дека се што е претерано не е убаво.....
Се додека ти владееш со тоа а не тоа со тебе добро е.

Не..не не сакам да ја пикам раката в оган за да видам како е :uvo:

Не ме прави љубопитен ама ич.Уште одаааамна си имам зацртано во главата дека не сакам да го пробам тоа чудо,и не се замарам и не ме интересирало дали тој шо конзумира летал,свршувал,повраќал или друго...

Не сакам да пробам, не сакам да го почуствувам fly high ефектот, да си подадам рака со дрогата него само да ја анализирам, набљудувам, детали, искуство...Чудо е колку ме интересира употребата, како стануваш зависник, видови дрога, животот на зависниците, етапи, фази...се'.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom