Но тоа што е најкраток не мора да значи дека е и најлесен а и најсигурен. Понекогаш е поубаво да го изодиш подолгиот пат за да можеш да осознаеш повеќе. Но тоа е веќе друга тема.
Ти знаеш, а претпоставувам и многу други, дека активно се занимавам со фолклорот веќе 7 години. Верувај дека тие 2-3 тренинзи неделно ми се доволни да го исфрлам бесот од мене, да заборавам на проблемите барем за тие 2 саати што сум таму и да ја оладам главата од целиот стрес.
Марсовка, таа е секојдневие на оние кои ја користат. Не може тебе да ти биде секојдневие пример да речеме спортувањето само затоа што спортот активно се практикувал во минатото, се практикува сега и ќе се практикува понатаму од многу луѓе, а ти немаш никаква допирна точка. Секојдневие можеби е, но не мое.
Сега збориме за пубертетот. Детството е сосема друг период од животот. Би сакал да го посочам делот кој Најтвокер го спомна. Доволно ми е само што имам читано/слушано/видено што прави дрогата за да знам дека нема да ја користам.
За болдот, затоа и реков дека е мое лично мислење.
Марсовке бе, природна селекција значи избор на природата, а не на самата индивидуа. Прост пример за природна селекција ти се многуте желчиња кои се појавуваат на тропските плажи, а само дел од нив успеваат после многу години да се вратат на тие плажи и да го остават своето потомство.