Дали цигарите се луксуз?

• Креатор на темата Креатор на темата X3m
  • Време на започнување Време на започнување
ако цигарите се луксуз тогаш јас сум луксузен чоек :pipi:

Зависи од која гледна точка ке се поставиш.Се навика па и зависност и ако земеш за пример семејство кое има скромни приходи а 2та родитела пушат по 2-3 кутии дневно а па да не зборуваме ако пушат и нивните деца.Тогаш се луксуз.Што се однесува до лоша навика,животот ни е исполнет со такви,јадеме брза храна,седиме по цел ден на компјутер па да не зборувам за пијанчење и слични егзибиции.....
Доколку се троши умерено на цигари и ако некој може да си го дозволи тоа зошто да не?

мислам дека цигарите се еден непотребен трошок, зошто тие 50, 75, 115 денари да не ги потрошиме на нешто убаво за себе нешто од кое ќе му биде убаво на нашиот организам а не да го труеме свесно и да бидеме без пари. Лесно е кога сте сами кога вашата плата ја трошите само за вас или кога ви даваат пари мама и тато, но неможам да ги сватам оние луѓе кои имаат скромни приходи а сите се пушачи во семејството и тфошат и по цела штека цигари на ден (мајка, татко, деца, баба или дело) и после кукаат по роднини дека немаат пари, а не се скратуваат од цигарите. Дефинитивно не ги одобрувам:nenene:

За жал сеуште не се доволно... луксузни, фино би дошло уште едно мрсно поскапување на ова срање.

Ако некој мисли дека се луксуз нека се откаже или нека премине на нешто по софт што не гори :pusk:
Одамна се откажав и се спасив од тоа зло ама тогаш беа други времиња, сега реално кажано стварно се луксуз!

зависи од тоа колку кутии дневно пушиш...ако пушиш како мене 2 кутии неделно не се, а ако пушиш по 2 дневно и тоа малборо епа брат луксуз е тоа веќе..

ne se luksiz tuku bolest ZAVISNOST jas ednostavno ne mozam da gi otkazam se imam obiduvano jas sum nikotinoman zavisnik duri pobarav i strucna pomos ama jabe:tapp::tapp:

Арапските (17 денара - 20 цигари)не се луксуз...ама се друго над Родео меко е луксуз:) Уфф ми се отвори апетит у пичку...

ne se luksiz tuku bolest ZAVISNOST jas ednostavno ne mozam da gi otkazam se imam obiduvano jas sum nikotinoman zavisnik duri pobarav i strucna pomos ama jabe:tapp::tapp:
дел од секојдневие,а не завист

не заборавај како е формулирано прашањето. значи дали е ЛУКСУЗ?
каков луксуз е 1 евро???сега дали може да си дозволи некој толку тоа е друго но 1 евро не е луксуз

Абе јас скоро сите што ги знам а пушат цигари на ден по 2 кутии купуваат.Тие две кутии ги коштаат 100 денари сеа рачунај за еден месесц даваат 3000 денари за нешто што им го скратува животот.

Нема причина за пушење цигари, зарем не?!:toe:

Абе јас скоро сите што ги знам а пушат цигари на ден по 2 кутии купуваат.Тие две кутии ги коштаат 100 денари сеа рачунај за еден месесц даваат 3000 денари за нешто што им го скратува животот.

секој ден јадиш благо....ако не секој ден...секој втор...па го зголемува шекерот...можи да ти се покачи холестеролот....па од то да добиеш перде на окото...па срцето....и т.н.

не ги сметам за луксуз уживам во нив а и немозам без нив замене се да ти е рамно и ич к** да не те боли за ништо и со ако пушиш со има толку лошо во тоа ?? шо да не ке умреш побрзо како да не хахахахаха узивај си во животот бе ;D:DD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom