Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па таа за многу луѓе и никогаш не важелаА што, некој веќе ја укинал Библијата? Кој „муж„ е тој?
Biblijata verbalno se smeta za sveta kniga I VRVEN avtoritet ...
Biblijata verbalno se smeta za sveta kniga I VRVEN avtoritet vo Hristijanstvoto bez razlika na koja crkva pripagaat hristijanite, no upadlivo e toa deka mnogu nesta koi se napisani vo biblijata demes se otfrleni ili ne se praktikuvaat to est se tolkuvaat poinaku za razlika od vremeto na prvite hristijani ili sredniot vek.
pa eve samo eden primer vo minatoto na hristijanstvoto, zenata nemala pravo na obrazovanie vo soglasnost so bibliskite citatiШто е тоа кое се толкува „поинаку„?
Нихилишта каква врска има тоа што постојат православие, католицизам и ред други погоре наведедени, со библијата, јас си зборам лично за мојата вера православна христијанска, за другите не ме интересира, јас така гледам и ја разбирам потполно, ако беше толку сложена немаше да може секој да ја чита, него ќе беше некое филозофско дело и ќе се учеше на факултет ебаго.
pa eve samo eden primer vo minatoto na hristijanstvoto, zenata nemala pravo na obrazovanie vo soglasnost so bibliskite citati
Na zena ne i dozvoluvam da poucuva
Zenata da mu bide pokorna na mazot kako na Gospod
Ke se spasi preku raganje deca i vo potpolna pokornost
Ova vo minatoto se tolkuvalo taka sto zenata mu bila pokorna na mazot, mu ragala cuvala i odgleduvala deca i se grizela za domot a sega koja razlika...
Koga bi dosol nekoj hristijanin pravoslaven od da receme 15 vek i da vidi koj se denes se narekuva hristijanin i kako zivee, bi mislel deka se raboti za nekoja zabuna. Mnogumina go napagaat pravoslavieto ili hristijanstvoto voopsto, bash zatoa sto ucenjeto se uste vazi ama nikoj ne go sfaka seriozno, za da istoto se nametne kako nesto sto mora da se pravi dokolku nekoj javno se izjasnuva za hristijanin.Тоа учење сеуште важи! Работата е во тоа дали некој го прифаќа и применува или не.
Која е другата разлика?
abe iako ne rspektiras mnogu racio i logika nego pojke postues duhovni magli sepak, neseriozno go svaka bog onoj koj ne go pravi ona sto bog go bara od nego, oti pisano e ne mi trebaat vasite zrtvi, tuku nahranetete gi gladnite...- како може некој да се изјасни за христијанин, а да биде несериозен кон она кое го исповеда?
- законите треба да се почитуваат, оти нема власт која од Бога не е дадена/допуштена. Почитувајќи ја власта и нејзините закони, Го почитуваме и оној Кој ја дал власта/државата. Разликата е во тоа што, непочитувањето на световните/државните закони, предизвикува непосредна казна/осуда, а почитувањето на Божјите закони е на доброволна основа, а не на присилна, како со државните закони. За верните, првични се Божјите заповеди: кој нив ги почитува, многу полесно ќе ги почитува и државните. Кон не ги почитиа Божјите, зашто би ги почитувал државните? Најдобар пример за тоа се криминалците, кои не почитуваат никаков закон, ни Божји, ни човечки па затоа многу наликуваат на демонското однесување.
*отвара библија*
*листа до последна страница*
*бара рок*
Ноуп.... нема. Изгледа дека сеуште важи.![]()