Дали Библијата Сеуште Важи

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
hahha ne veruvam...zatoa sto jas ne veruvam vo gluposti...vo bajki...:pos2:

Ти не веруваш ни дека веруваш, али не бери гајле мал си и телото се уште ти расте и се развива али еден ден ќе разбериш (ако пазиш на исхрана јадиш витамини и не пиеш цигари и алкохол дур си уше во фаза на развој)

Ти не веруваш ни дека веруваш, али не бери гајле мал си и телото се уште ти расте и се развива али еден ден ќе разбериш (ако пазиш на исхрана јадиш витамини и не пиеш цигари и алкохол дур си уше во фаза на развој)

nema potreba da veruvam vo biblijata zato sto imam jas sveta knigo vo koja da veruvam toa e kuranot...

nema potreba da veruvam vo biblijata zato sto imam jas sveta knigo vo koja da veruvam toa e kuranot...

АА ти му припаѓаш на тој бог... па добро не е лош и то је силен бог. Нема збор. Меѓу појаките се убројува.

Свето писмо е свето и важи од првата буква до последната точка. Нема во едно Свето писмо нешто што е “посвето“ а нешто што е “помалку свето“ или с краја да е - не важи појќе. Па обичен параграф од човечки закони кој престанува да важи се бриши и не се објавува во следните изданиа не законикот а камоли Бог да остави правила и прописи кои не важат во светата книга. Значи, кога бог вели “Не јади свинско“, Почитувај Сабота“, “Обрежувај се“, “Убиј неверник“ тоа си важи . Не е ова собраниски деловник па со амндмани да се менува па “точка 32, 43 и 45 став први не важат од ден тој и тој“.

Буквите и точките - кои светот ги одвреднува бидејќи не го разбира нивното длабинско значење - укажууваат на СОВРШЕНАТА БОЖЈА СВЕТЛИНА и ДУХ, Која/Кој за спасение на сите се отелотвори во ИСУС!

За жал сёуште човечанството повеќе се вржува на материјата и буквата одколку на суштината и затоа имаме еден ваков свет како што е.

Покрај тоа што се сопнуваш на ДУХОВНИОТ каментемелник врз кој е сограден Животот, те поздравувам најљубезно и во надеж

Шалом!

АА ти му припаѓаш на тој бог... па добро не е лош и то је силен бог. Нема збор. Меѓу појаките се убројува.

не дека му припаѓам на овој бог..туку само овој бог постои и кај муслиманите истиот е и кај христијаните....само што ние не го сметаме исус како син на господ туку го сметаме како профет,ме разбираш..
и баш сум срќен што сум муслиман,навистина се гордеам со тоа...
поздрав

не дека му припаѓам на овој бог..туку само овој бог постои и кај муслиманите истиот е и кај христијаните....само што ние не го сметаме исус како син на господ туку го сметаме како профет,ме разбираш..
поздрав
А бе стварно е добро супер бог е муслимански имам читано за него, додуша тој не е ко христијанскио бог вешт во магии (да оживува мртви да прави вино од вода да оди по вода...) али има добар речник и текстови и напишал книга. Јас мислам дека Христос, Алах, Кришна, Кронос и Мазда се најаки од боговите. Тие се како главни во светот. А после идат овие шо се подолу шо немаат толку сили и магии како нив.

поздрав

Се сложувам со секој кој верува дека нема друг бог освен БОГА (Елоах, Алах) ВСÈДРЖАТЕЛОТ и дека Неговото Вечно ВСÈДРЖАТЕЛНО СЛОВО и ДУХ се отелотвори во ИСУС за спасение на сите!

Ти побратиме треба на вистината да и погледнеш во очи и да увидиш дека ти си еден сунитски (мухамедански) муслиман, кој е книжнички ориентирани и ја мрази книгата што сведочи за ЉУБОВТА на ВСÈДРЖАТЕЛНОТО СЛОВО БОЖЈЕ.

Притоа треба да се обрне внимание дека ИСУСОВИОТ ИСЛАМ е СОВРШЕНИОТ ИСЛАМ бидејќи не се темели на ништо материјално туку на БОЖЈИОТ ДУХ (Алаховиот Рух) и дека неговите вистински следбеници во очите БОЖЈИ се чистите муслимани!

Јас побратиме - преку Милоста БОЖЈА - не би рекол никогаш повеќе ништо против ниедно свето писмо а посебно против Најсветото, кое прекрасно сведочи за отелотвореното ВСÈДРЖАТЕЛНОТО СЛОВО БОЖЈЕ во ИСУС!

Многу би се радувал кога би омекнале скаменетите срца и очи на сите луѓе и би ја виделе Спасителната ВИСТИНА!

А бе стварно е добро ...

Те молам ВСÈДРЖАТЕЛНОТО СЛОВО БОЖЈЕ да не го споредуваш со некакви маѓии!

Простено да тие!

Те молам ВСÈДРЖАТЕЛНОТО СЛОВО БОЖЈЕ да не го споредуваш со некакви маѓии!

Простено да тие!

Добро не е се магија, тука се користени и хипнози и трикови. Тоа денес не е чудо пошто и Крис Ејџел и Дејвид Коперфилд можат да прат такви “чуда“ али за то време и со таква технологија беа стварно атракција.

Се движиш во погрешен правец, но ти смееш и никогаш да не го промениш своето мислење!

Добро не е се магија, тука се користени и хипнози и трикови. Тоа денес не е чудо пошто и Крис Ејџел и Дејвид Коперфилд можат да прат такви “чуда“ али за то време и со таква технологија беа стварно атракција.

ооооддличен маѓионичар - илузионист пред своето време ........

ова како варијанта ни оддалеку несмее да се отфли........баш напротив

подобро и вака отколку забеганија халуцинации.............
.
.
.
како и да е ............
според тие КРИТЕРУМИ што библијата сама себе си ги задала

СЕ УКИНА-(ЛА) САМАТА СЕБЕ СИ..............

ИСПОЛНЕТИ СЕ КРИТЕРИУМИТЕ И ПОВЕЌЕ ...........НЕ ВАЖИ !

pa se podrazbira toa

bravo i jas mislam kako tebe i taka ke bide zasekogas.....biblijata odamna prestana da vazi....toa e fakt

да така е .!

арррно ама и Куранот престана да важи

Мојсеевиот- Шеријатски закон е укинат уште пред 2000 години

и никогаш и немал ветување за вечен живот

џабе шиткате вечни животи ветришта магли и виулици

како кога и вас никогаш никој не ви ветил вечен живот

Biblijata vazi, da za site nas koi sto vetuvame vo toa, i edinstvenoto nesto sto treba da go kezeme na ovie sto ne veruvaat vo bozjoto slovo e toa deka toa e vistinata, i deka ne treba da go vrtite grbot kon Boga. nikogas nema mozebi da uspeam nekogo da go ubedam vo sprotivnoto, no vie koi sto ne veruvate, ne trudetese da gi otrgnete lugeto od verata. Eden e gospod i toj znae sto so kogo.
Sakam da nepomenam za onie ubieni luge, nevernici od stariot zavet...da tie bile ubivani zatoa sto Bog rekol taka, no bile mnogupati predupredeni..preku proprocite..mnogu pati bile predupreduvani, i bile kazneti sto se odvratile od Gospod Bog koj sto ima dal zivot na zemjata. gospod e LJubov i toj e milostiv i site nas ne saka, se dodeka i nie go sakame nego.
Ne se trudam da predomislam nikogo, sekoj neka si veruva vo toa sto saka, Jas veruvam vo Gospod i vo Svetata kniga i ve molam nikoj neka ne se obiduva da me ubaduva vo sprotivnoto... koga lugeto malku poveke bi se potrudile, mozebi eden den ke ja svatat vistinata i se bi bilo poinaku. koga bi gi pocituvale samo bozjite zapovedi (razmislete site) neli se bi bilo podobro...nego aj jas da ne go tupam poveke ednostavno morav da pisam nesto, toa e mojata Hristijanska dolznost.
pozdrav

да така е .!

арррно ама и Куранот престана да важи

Мојсеевиот- Шеријатски закон е укинат уште пред 2000 години

и никогаш и немал ветување за вечен живот

џабе шиткате вечни животи ветришта магли и виулици

како кога и вас никогаш никој не ви ветил вечен живот

абе кој те лажел,за малку ке ти поверував,аман за малку...
абе зошто зборѕвате глупости,добро ти што си атеист, за што живееш,дај ми една причина, зошто си роден ти.....употребувај ја малку логиката и потоа можеш да зборуваш....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom