Дали би се вратиле?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам, не верувам. Вака теоретски би рекла не, затоа што и јас сум од оние кои веруваат дека кога еднаш една врска ќе заврши истата треба веднаш да биде сместена во минатото и спомените. Затоа што една врска завршува или поради некомпатибилност и недоволно љубов меѓу партнерите (најчесто). Ако тогаш немало љубов, веројатноста сега да има се минимални. Башка и зависи и од односот. Ако ме навредувал, ме понижувал - нема шанси. Сепак друго е кога некој го гледаш очи во очи, потешко е да се каже не, посебно ако се има чувства за таа особа.
Како и да е, сметам дека некогаш во животот колку и да е тешко, треба да се пресече и да се каже не, посебно кога знаеме дека врската завршила и дека спомените од врската треба да си останат спомени, а не врз основа на нешто што поминало да се почнува нешто ново. Затоа колку и да ми е тешко, колку и да имам чувства, верувам дека би рекла не за повторно смирување.
Некогаш најтешката и исправната одлука се поклопуваат.

Не сум пишал од дамна па понесен од една тазе случка викам ај јавно да прашам:
Дали би се вратиле на партенрот/партнерката доколку чуствувате огромна љубов кон него/неа без разлика што тој/таа направил серија лоши работи? Дали би простиле за љубовта и до каде се вашите граници? Не станува збор за ситна кавга него за веќе уништена врска. Дали ви се десило по извесно време да сватите дека тој/таа бил правиот за вас и безразлика што ви направил нешто неубаво одлучувате да му/и се вратите?
П.С. Ветив дека ќе ги покажам коментарите на човекот кој беше причината за да ја отворам темава.
Еве еден пример од мое лично искуство:
Врската била она вистинското, но заради низа непромислени работи кои таа личност ги направила, иако првите неколку пати сум и ставил до знаење дека ме повредуваат, таа намерно продолжила со истото.

Сме раскинале по еден куп навреди, закани, плачења и молења.
Јас бев тој кој прв се смири, така погазувајќи еден куп принципи.

По само еден ден од обновувањето на врската, личноста продолжи да ме уништува со истите работи како претходно, лажејќи дека тоа е израз на неговата љубов.

Совет: колку и да сакаш, колку и да си сигурен во тоа што го чувствуваш, се погазуваш самиот себе ако се смириш а личноста продолжи со истите грешки за кои знае дека те уништуваат.

Таква особа не те заслужува.

Ако се вратиш, после некое време сам ќе си отидеш :toe:

Ќе се вратиш, ќе проаѓаш пак низ истото, ако те повредила бааѓи, ќе ти текне кога тогаш и ќе си отидеш. Ко Атом-ант што кажа, кнога на која што и го знаеш крајот.

Темава ме опишува мене во моментов...

Осеќам како можам да му се вратам без разлика на тоа што сме имале серија испади,несогласувања,карања и слично што довело да раскинеме.Тоа враќање би било само поради тоа што сум се навикнала на него,на сите негови мани и доблести,затоа што сме поминале долг период заедно и сме поминале многу незаборавни моменти.Од посебно резаљубување сигурно не затоа што да ја обновиш старата љубов е како да читаш роман на кој веќе му го знаеш крајот.И двајцата сме згрешиле затоа немам некоја граница која ја имам поставено меѓу нас ,му имам простено се зошто човечки е да се згреши а тој се има покаено за тоа што го направил.Би му се вратила само ако (можеби себично од моја страна) увидам дека нема друга поубава опција и дека најдоброто во моментов е тој.Поубавата опција мора да е нешто што ми го одвлекло доволно вниманието за да ја ставам пред личноста што ми значела,ми значи и ќе ми значи во животот, за да пробам нешто ново и поинакво. :pipi:

Хмм.. не..сега 100% сум сигурна.. Го оставам некаде во минатото.. таму каде и што треба да биде..

Штом не успеало.. не бил за мене. Сигурно таму некаде постои некој друг со кој би била посреќна..:toe:

Сигурна сум, дека да ја пронајдев темава во период кога сум раскинала, ќе одговорев дека секако ви се вратила назад за да проживеам уште малку од моментите со него и да бидам пак со него како некогаш.
Меѓутоа, од тотално ладна страна, после долго време од раскинувањето кога се` е смирено, кажувам дека не би се вратила.Зошто?Зошто да се враќам, кога веќе знам како е во таа врска, кога тоа што тогаш ме повредувало ќе ме повредува и сега?Во секоја врска имало и такви, но и среќни моменти.Меѓутоа тие само еднаш можат вистински да се доживеат, ако се вратиме во минатото да ги доживееме пак, според мене не би било истото чуство, истиот адреналин.Што е во минатото, треба да си остане таму.

Секако дека би се вратил. Проблем е што по извесен период личноста на која би и се вратил повеќе не е таа. Ја идеализираме сите онаа која ја сакаме, се сеќаваме на фантастичните моменти и оние работи кои не носеле до врвот, но, Acid, времето е безмилосно и тоа дефинитвно лечи многу. Не ни треба да биде се`, бидејќи така искуството и убавите моменти од минатата врска би биле само “обично подавање на средина на терен“, не би биле “статива од 20 метра“. Создава брчки, ги здебелува луѓето, им го менува начинот на размислување, им го подига егото знаејќи дека некој мисли на нив, создава демони од ангели.

Коа сме тука, има многу малку работи што не ги сакам кај спротивниот пол, колку е добро кога ќе се погодат токму тие во моментите на двоумење, неверојатно е. И тогаш доаѓa Ричард...
Jonathan-Livingston-Seagull-M1U998L.jpg

Above all... it`s so easy... it just take time, practice and energy.

Никогаш не е готово. Врската да, но девојката не смее да биде оставена да си живее спокоен живот понатаму.
Мора од време на време да биде подебувана и потсетувана.
Сепак не сме со некоја туку така. Има прична зошто сме биле со неа, причина која не престанува да постои и кога не сме.

Исправка една само: Времето не лечи ништо, секоја болка останува иста, само што после одреден период се навикнуваш да живееш со неа.
Потполно се слагам.

И пак ќе речам, времето не лечи ништо. Ниту пак создава мудреци и подобри личности. Времето создава старци - не си го трошете за џабе.
И со ова се слагам, прекрасни мисли има на темава:)

Кога еднаш не сте пронашле заеднички јазик и разбирање, мислиш дека ќе пронајдете и по втор пат, трет, четврт? Колку и да е голема твојата љубов сите тие лоши работи нема да исчезнат. Ќе простиш, но некои работи не се забораваат. Без разлика колку убаво ќе почни обновената врска дел од тебе очекува секој момент да се повторат грешките.
Сакаш таква врска ?

би се вратила доколку тој ме убеди а само искрено каење може да ме убеди односно да видам дека му е жал и да ми надомести за се, но секако би имала доза на сомнеж се додека со тек на време не увидам дека можам да му верувам.

но ако ги повтори истите грешеки заминувам и не се вртам нема шанси пак да се вратам можам само еднаш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom