Дали би сакале да имате можност да ги бришете негативните спомени?

Не, не сакам да имам можност да ги бришам негативните спомени. Тие се токму оние кои секогаш ме потсетуваат да не ја направам истата грешка два пати, или во моменти на несигурност, тие ми влеваат самодоверба, со тоа што сведочат за препреките кои сум ги поминал. Ниту пак сакам да немам стравови. Тоа е во нашата природа, да се плашиме. Кога би немале стравови, би биле помалку човечни. Да немаш страв, значи да не се грижиш за последиците. Кога не се грижиш, се отвараат можности да ги повредиш другите, да се повредиш себеси, а тоа само по себе си носи несреќа. Значи човекот без страв не е среќен човек.

Секоја човекова карактеристика, повеќе или помалку, има свои позитивни и негативни страни. Штотуку во куси црти ги образложив моите ставови за негативната страна на отсуството на лошите спомени и немањето страв.

нема потреба од тоа. Навистина, сите понекогаш посакуваме да заборавиме на се, или едноставно да избришеме некои работи од сеќавањето кои не повредуваат или не имаат повредено, но сепак мислам дека искуството треба да ни остане да не насочува во понатамошниот живот, да не ги правиме повторно истите грешки. На тој начин, всушност не само што ќе ја научиме лекцијата, туку и стануваме посилни!!!!!!:pipi:

Nikogas ne bi go napravil toa... bidejki, od edna strana, tie se del od mene, kako individua koja me oddeluva od drugite. Jas sum si jas, onakov kakov sto sum, i ne moze vo zivotot se da mi bide "cakum pakum" mora da gi ima i tie neprijatni momenti. Od druga strana pak, neprijatnite momenti moze ke vlijaat loso na pocetok, no zatoa sme luge, da ucime od nasite greski, vo zivotot postoja milion sopki na koi ke pagame a nie sme tie koi treba da go najdeme patot kako povtorno da se krenime na noze. Ova mnogu vlijae za usovrsuvanje na licnosta, apsorbiranje na novi iskustva koi ke ni pomognat mnogu vo ponatamosniot zivot. :smir:

P.S. Izvinete na latinicava, no na linuxov ne mozev ja najdam alatkata za Makedonski jazik. pozdrav

Не би ги бришела. ако ги избришам ќе ги направам истите грешки и негативните спомени нема да ме научат ништо...А и можеби нема да бидеме тоа што сме...

Не би ги бришела. ако ги избришам ќе ги направам истите грешки и негативните спомени нема да ме научат ништо...А и можеби нема да бидеме тоа што сме...

Не мора да значи дека се нашите грешки, општо негативните спомени би ги избришала доколку е сигурно дека нема никогаш да се повторат.

Nisto ne bi brisela. Sto i da se slucuvalo (dobro-loso) e moe minato. Da mozese da birame sto ke ni se slucuva, ajde priznavam. Ama vaka na doziveano, projdeno ...Spomeni si se spomeni, nema smisla. So iskustvata vo zivotot se gradime kako licnosti.

Има една статија која ја прочитав ,која вели дека наскоро би можело да се создадат инекции кои ќе им помогнат на луѓето да ги забораваат непријатните доживувања,спомени па и своите стравови.

Дали вие би се подложиле на такво нешто?
Дали посакувате некогаш да не се сеќавате на некои работи кои сте ги направиле или кои ви се случиле?Дали би сакале да можете така како со гума да избришете и заборавите работи/стравови или сепак не? Зашто да/зашто не?
Не, не и не. Затоа што тие се најголемите учители во животот, затоа што да не беа тие немаше да сме она што сме. На пример да не почина татко ми, јас 100% немаше да бидам ова што сум, тоа е тоа што те прави посилен за другите кризи кои животот ги носи. Како кога болеста се излечи и подоцна помали се шансите да се заразиш пак...

Не, ама би сакала да имам можност да ги бришам туѓите спомени. :icon_lol: Сум направила некоја глупост пред или на некого... Snap со прстите, и дешавката му се брише од мозок, а јас добивам втора шанса за попаметна постапка. :)
Закон би било.

Незнам некои би ги избришал,а некои не,но поголемиот дел не би го избришал нека стои...ум за друг пат шо викат...ова последното шо ми се деси ми е ум за мн понатаму во животот....

Не би сакала да ги избришам лошите, негативни спомени. Со нив разграничувам што е убаво, а што не. Ако има само победи без порази од кај ќе знаеш дека си успеал во тоа? Поразите затоа се тука, за да во целост се радуваш на убавите работи и спомени. Не сакам ништо да бришам, тие се дел од мене, дел од минатото и се сеќавам на нив. Зашто да бегам од нешто што е дел од мене? Нема смисла.

Има една статија која ја прочитав ,која вели дека наскоро би можело да се создадат инекции кои ќе им помогнат на луѓето да ги забораваат непријатните доживувања,спомени па и своите стравови.

Дали вие би се подложиле на такво нешто?
Дали посакувате некогаш да не се сеќавате на некои работи кои сте ги направиле или кои ви се случиле?Дали би сакале да можете така како со гума да избришете и заборавите работи/стравови или сепак не? Зашто да/зашто не?
poveke bi sakala da imam mok da gi izbegnuvam negativnite raboti, da ne mi se slucuvaat.
nekam da gi brisam rabotite koi mi predizvikale bolni emocii,samo sakam polesno da mozam da se nosam so niv.
nekam da imam dupki vo memorijata. sekoe sekavanje kolku i da e bolno pretstavuva edno iskustvo plus, ne uci na nesto i ja zbogatuva nasata licnost i ne uci kako da bideme posilni.

Не, не и не. Затоа што тие се најголемите учители во животот, затоа што да не беа тие немаше да сме она што сме. На пример да не почина татко ми, јас 100% немаше да бидам ова што сум, тоа е тоа што те прави посилен за другите кризи кои животот ги носи. Како кога болеста се излечи и подоцна помали се шансите да се заразиш пак...
se soglasuvam so tebe celosno imenjacke

Мислам дека не би дозволила да ми се избришат дури и лошите спомени и сеќавања.Сепак тие се дел од мене и мојата индивидуа и тие имале влијание врз градењето на мојата личност и моите ставови за одредени работи.Со секое искуство се учи нешто ново..без разлика дали е лошо или добро.Сепак најдобро се учи од своите грешки така да без лошите искуства како би научиле на грешките?:wink:

Никогаш :nenene:...во последно време толку многу ги имам, но да бидам искрена мило ми е поради тоа бидејќи ме научија многу и ме направија посилна личност. Како секоја лоша случка или грешка да ми го изместува патот по кој се движам во позитивна насока, а ако сето тоа се избрише и заборави ќе треба да се вратам на почеток...

Ne! Se sto se slucuva se slucuva so pricina.... Znaci taka trebalo da bide! Na krajot na kraistata od takvi stvari se uci vo zivotot... od greskite se uci covekot:mist:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom