Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Нема шанси. Тоа е нешто што ни во сон не би можел да го простам.
Ако треба и 5-годишна врска ке раскинам во дел од секунда. Крај.

епа зависи од се,зависи колку го сакам и со кој ме изварал и тоа.а иначе ке му го ебам мамичето мамино иначе и него и на таа .....!!!!!!!!!!!!!

Сум простила, и ќе простувам. Верувам дека до хепи-ендот се стигнува преку трња и камења.

Размислував малце у врска со ова, и се премислив! (до модераторите: знам, знам дека можам да направам измена на првиот пост, ама сакам вака, да се зачува историјатот на моите ставови) :)

Сум простила, и ќе простувам, ама само еднаш. Давам втора шанса, односно можност да се исправи работата ако се работи за недоразбирање и погрешна проценка.

Nema sansiiiii,nemam prosteno,nema ni da prostam:nenene: Ako toj me sakal,nema da probvel so dr.Ako saka so dr,ke mi kaze,ke raskinema,paposle neka krsi glava.Ama pak,ako me moli pogolgo,pa i ako mi klekne na kolenici...mozda ke se zamislam:pos2: se zezaaam;)

Зависи. Доколку дечко ми ме има изневерено само бидекји му здосадило и сака да проба нешто различно, би простила но не би заборавила. Ама доколку ме изневерил бидејки веќе ја засакал таа со која ме изневерил, време е да се раскине врската.

ne sum se nasol vo takva situacja se nadevam i nema da se najdam :vozbud: a inaku bi prostil ako mnogu ja sakam zosto da ne

Не.
Никогаш не вели никогаш , точно е тоа.
Но што дека ќе простам кога , ако некој изневерил еднаш , ќе изневери пак.
Или не ?

~*~

Не.
Никогаш не вели никогаш , точно е тоа.
Но што дека ќе простам кога , ако некој изневерил еднаш , ќе изневери пак.
Или не ?

Секогаш зависи од околностите во кои што се изневерува.Јас имам изневерувано и можам со сигурност да ти кажам дека тој што изневерил еднаш, не е сигурно дека ќе изневери повторно.
Затоа што неверството боли, најмногу го боли тој што изневерува.

Би простил. ... можеби по одреден (читај многу голем) период и зависи од околностите како шо кажаа погоре.

Секогаш зависи од околностите во кои што се изневерува.Јас имам изневерувано и можам со сигурност да ти кажам дека тој што изневерил еднаш, не е сигурно дека ќе изневери повторно.
Затоа што неверството боли, најмногу го боли тој што изневерува.

Не мора да значи, нели ?
Инаку ја мислам дека не би простила.. какви се тие околности ? Некој го натерал ? Не сакал ? Или што ?
Ако ме изневерил значи дека не ме почитува, дека игра со мене а и дека не ме сака.. И штом е така, слободен е !

~*~

Не мора да значи, нели ?
Инаку ја мислам дека не би простила.. какви се тие околности ? Некој го натерал ? Не сакал ? Или што ?
Ако ме изневерил значи дека не ме почитува, дека игра со мене а и дека не ме сака.. И штом е така, слободен е !

Понекогаш почитувањето и љубовта имаат толку малку врска со неверството, што човек може слободно да се чуди како таа аналогија би имала смисла, но поентата е дека има.
Често се случува кај луѓе кои се непостојани да изневерат од момент, од моментална потреба ... тоа не значи дека не ги сакаат своите партнери.
Знаеш низ кој пекол се минува потоа, да му кажам, да не ќе дознае, што ако го изгубам, да не го повредам + и дечкото со кој имам изневерено.

(горе наведеното, важи за лица со совест)

Не знам дали се имам изјаснето на темава но одговорот е ДА, ако премногу го сакам, ќе му простам но не заборавам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom