Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи. Доколку дечко ми ме има изневерено само бидекји му здосадило и сака да проба нешто различно, би простила но не би заборавила. Ама доколку ме изневерил бидејки веќе ја засакал таа со која ме изневерил, време е да се раскине врската.

Ако ја засакал, он ќе ти раскине, простила ти неверство или не. :smir:

па реков, време е да се раскине врската а не дека јас ќе ја раскинам :smir:. А и сепак, имам видено случаи на врски каде што партнерите остануваат заедно, но не поради љубов туку само навика. Не е тоа врска, само заблуда...

па реков, време е да се раскине врската а не дека јас ќе ја раскинам :smir:. А и сепак, имам видено случаи на врски каде што партнерите остануваат заедно, но не поради љубов туку само навика. Не е тоа врска, само заблуда...

Добро, дека прашањево е дали НИЕ би простиле неверство, затоа искоментирав... А поради навика да, остануваат заедно али ако едниот засакал друга, не верувам дека би останал и понатаму со партнерот. :helou:

едно време мислев дека не би простила неверство али сега па и не мислам баш така... мислам доколку сум со личноста само ради тоа што ми е убаво со неа... па би простила... ама не значи и дека би заборавила... доколку ја сакам... хммм... нема шанси... премногу би ме болело за да простам...

ne bi mu prostila neverstvo bidejci bi ja izgubila doverbata vo nego.a mislam deka vrska bez doverba tesko deka moze da opstane.

Понекогаш почитувањето и љубовта имаат толку малку врска со неверството, што човек може слободно да се чуди како таа аналогија би имала смисла, но поентата е дека има.
Често се случува кај луѓе кои се непостојани да изневерат од момент, од моментална потреба ... тоа не значи дека не ги сакаат своите партнери.
Знаеш низ кој пекол се минува потоа, да му кажам, да не ќе дознае, што ако го изгубам, да не го повредам + и дечкото со кој имам изневерено.

(горе наведеното, важи за лица со совест)

Добро, да речеме дека иако направил/а нешто... сеуште го/ја сака својот/ата партнер/ка..
Само не ми е јасно зошто би го направил тоа.. Каква е таа потреба ? Наведи ми барем една причина. Јас лично не би можела да направам такво нешто, без разлика дали го сакам или не.. Јас би се чувствувала глупо..
Прво би раскинала, па после ќе правам шо сакам, не е така ?
А за тоа после како ќе се осеќаш, мислам дека треба на почеток да се мисли.. не од кога ќе се направи грешката.

Neverstvo nemam dosega prosteno...a bi prostila dokolku i jas go imam iznevereno...ama togas nema smisla vrskata...so e smislata dvajca da odat i da se lazat...do dusa dovolno e i edniot da lazi i da izneverva,da ti se pluknam vo vrskata. iznevereniot stalno ke placi a na iznevervacot 100% ke mu se povtori stom videl deka mu e prosteno. ako se raboti za vrska ne gledam zosto bi prostila neverstvo. ne e ni prv ni posleden. ne mislam da izigravam policaec stalno toj ko ke izlezi so drugari i da se javuvam i da si ja tupam glata. stom bil so druga znaci ne mu sum dovolna jas ke si se pomiram so to i idemo dalje. ama ako se raboti za brak e togas nesto seriozno pa pogotovo ako ima deca vo brakot,spored mene togas bi trebalo da se dvajcata porazumni i da go resat problemot na poinakov nacin.

За да простам неверство треба да е некоја која ја сакам многу и за која би замижал пред секакви работи за да биде со мене!
Е сега има и други фактори. Пример дали неверството е направено кога врската си течела совршено или во периодот кога сме имале некои недоразбирања.
Дали тоа го направила во свесна(трезвена) или несвесна ситуација(макар да овој фактор јас не го признавам поради тоа што знам дека колку и да сум пијан знам што правам, а ако не знам што правам, не можам да праљвам ништо друго туку само ќе легнам и ќе спијам).
и последно дали тоа го направила со намера или не. Ако сакала да ми врати за некоја моја превара ок, ама за само да ме направи љубоморен:nenene:.

zavisi dali vo situacijata mi e zena ili devojka posto jas pravam cesti ekskurzii sega zasega nemam usta da ne i prostam posto nikoj ne e naiven se se doznava ama ako mi e zena nema sansi ta treba da si ja gleda familijata .ova kako pr go kazuvam

Можеби некогаш да, би дала втора шанса, никогаш не се знае. :toe:

Добро, да речеме дека иако направил/а нешто... сеуште го/ја сака својот/ата партнер/ка..
Само не ми е јасно зошто би го направил тоа.. Каква е таа потреба ? Наведи ми барем една причина. Јас лично не би можела да направам такво нешто, без разлика дали го сакам или не.. Јас би се чувствувала глупо..

- Недостаток од самодоверба, кој рефлектира со потреба за добивање внимание од други луѓе
- Момент на лудило (можеш да тврдиш дека баш во секој момент во животот имаш комплетна контрола врз своите постапки?)
- Други проблеми во животот кои се одразуваат на сексуалниот живот во врската, а не си ги признаваме свесно.
- Некои луѓе се природно не-моногамни. Еве да речеме дека некои се попромискуитетни од другите, и сексот го сфаќаат како забава, начин да за добро поминување на денот.
- ...

А за тоа после како ќе се осеќаш, мислам дека треба на почеток да се мисли.. не од кога ќе се направи грешката.

А што е со спонтаноста? Нели повеќето бевме спонтани и не правевме многу-многу планови за животот и љубовта?

~*~

Океј, ќе ти објаснам на наједноставен начин.Имаш дечко, дел од тебе навистина го љуби, свесна си за неговата важност во твојот живот, но се поклопува ситуација, добро друштво, гитара, алкохол, да претпоставиме дека имаш фетиш за бради, дечко со брада и не можеш во секој дел од секундата да размислуваш што ако и како, едноставно се препушташ.
Тоа не значи дека не го љубиш човекот со кој што си.

Да не се повторувам, сите ние знаеме да бидеме слаби на моменти, разликата е во тоа што некои од нас тоа го разбираат и живеат со тоа, други се кршат дури и после слабоста.

Можеби ќе се обидам да сфатам, да разберам, да простам..... нема да заборавам, секогаш ќе боли, секогаш ќе те јаде одвнатре. А познавајќи се себеси, би се однесувала најидиотски што можам спрема него после се и шо е најтрагично ќе сметам дека си го заслужил.

Со тек на време ќе си дојде и простување, но не би продолжила со него.

Простиш ли еднаш , ке простуваш секогаш

* Ја лично не би простил,

Оф топик : мн, коментари на темава се излишни и пишани со лице, џабе љубов , џабе се клањате те вака те така, џабе ви се зборови,
реално гледајте ги работите,

Мислам дека после неколку минутен ќотек врз таа која те излажала или безбол палка врз љубовникот нејзин, на секој ќе му е полесно да прости.
Треба некако лошата енергија да си оди некаде.
Сметам дека погоре опишниот начин е најадекватен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom