Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Епа затоа само еднаш ќе му опростам.:smir:Ако решил да ме изневерува и да се мува наоколу со други жени слободно нека си го фати патот и кај мене да не се враќа.:toe:
А кажими молимте ако девојката те изневери и ако сама ја увиди својата грешка и искрено се покае дали тогаш би и опростил?:pipi:
па ќе кажам НЕ!!!ако е доволно силна љубовта нејзина спрема мене нема да го направи тоа па колку и да е пијана или да ја натераат....во спротивно само ќе ми докаже дека не ме сакала доволно и дека на првата шанса ме изневерила

spored mene ima 4 uslovi za da prostam:
1. ako stvarno dokazi deka se kaj za to
2. ako znam deka me saka
3. ako tipkata e k...a
4. i ako misli da ne go povtori

Абе ако ја те варам и ти се правдам после секако дека ќе речам дека курва е таа, дека те сакам и сакам да бидам со тебе и дека се каам шо сум го напраил тоа ама ете алкохол у крв, нема да ми се повтори! Значи сите 4 услови би ги исполнил х) Абе не иде тоа така! Ако некој изневеруе не му простуем! Еве и зашо! Ако ја не сум и доволен зашо би и простил! Ако ме сака нема да ме изневерува! Ако се кае за тоа, па види затоа се размислува за нешто пред да се направи тоа! Мозок имаме! :) Најубаво е да не се деси уоптште! Ако веќе се деси и простам (мада тешко тоа) ондак не би било се исто! Не би имал доверба у таа личност а врска без доверба е осудена на пропаст уште од самиот почеток! :)

епа овоа бе човек сакам да го докажам ја....за нешто да го направиш а поготово изневерување треба да сакаш да го направиш а ако нејќеш џабе е и алкохол и се

Напишано од tomislayer
алкохол у крв, нема да ми се повтори!
А ја знаеш онаа ,, алкохол у крви све препреке руши,, сепак мора да се призне дека влијае на расудувањето и на малиот мозок на рамнотежата, башка од тоа во Кривичниот законик си постои едно кривично дела што се вика "обљуба на немоќно лице" што значи ова?
Под немоќно лице се подразбира лицето што не може да пружа отпор поради низа од фактори (а меѓу нив спаѓа и алкохолот, дејство на психотропни супстанци и сл.) доколку е грабнато од некој, рецимо дека девојка ти некој ја обљуби на овој начин?
Што патем и не е некој редок случај кај нас пошто си постојат и дроги што ги ставаат во пијалоци само за да легнат некоја женска.:nesvest:
Дали и тоа ќе се рачуна како неверство? нормално има девојки кои што не сакаат да тужат поради срамот од непосредната околина и за да се спасат од показалецот што е вперен во нив.

spored mene ima 4 uslovi za da prostam:
1. ako stvarno dokazi deka se kaj za to
E kakvi dokazi treba da ti dade za da poveruvas deka se kai? Da se rasplace pred tebe? Ima lugje so ne im e problem da se rasplacat pred bilo koj za bilo sto.
2. ako znam deka me saka
Ako stvarno te sakal nemalo da te izneveri. Stom te izneveril ne te sakal barem ne dovolno za da ne te izneveri.
3. ako tipkata e k...a
E so ako e k**va nema da mu se vazi neverstvoto? NEverstvo si e neverstvo, dali so k**va ili so svetica isto ti e.
4. i ako misli da ne go povtori
A be on moze da misle deka nema veke da go povtori ali uste utre da go stori istoto. Koj ednas izneveril ke iznevere pak.

Зависи од кој степен неверство..мала шала
Паа..мислам дека заклучокот ке го донесам моментално(во зависност од тоа поради која причина било)..во секој случај ке го оставам да каже што било и како било па за понатаму(како што кажав претходно)ке донесам одлука..

hm.....zavisi od toa kolku ideme,dali go sakam i sl...mislam bi prostila (ALI NIKAD VO BRAK),no za da mu prostam edno vreme taka ke go izmacuvam:zlo::zlo::zlo::zlo:...heh..do sea mi se desilo samo ednas da me varaat..i toa ne bese nekoe 'varanje' ..zs prvo ja go varaf 4 pati pred toa a on mi prosti...2 ja mu raskinaf 5-6 dena pred toa zaradi drug,ali svatif deka go sakam koa po4naf da rikam i da nemozam da se smirim pa zatoa naredniot den se dogovorifme na edno 2 nedeli pauza da sme..a mene toa mi idese u korist zs ja odsabajle so nego,nave4er so drugiot..i taka edna nedela teraf..hah nemaf vreme za nisto drugo celo vreme so nif bef....i taman da se smirime mi kaza drugarka da go potprasam ova ona..i zamislete po saat vreme 'kazi mi','ne me lazi'...prizna i polsem tr4ase po mene ko lud .izvini,zgresif,tebe te sakam,se muvav so nea najmnogu ZA DA TI VRATAM....i onaka po 2-3 dena mu prostif,bese mn sreken..i eve sea use ima zabrana da zbori so taa,i takvi sl raboti...zs mu bese bff a i plus porano se sakale a mozda se imaat i porano muvano..nzn toa,a i ne me zanima......ali najloso bese toa sto poslem nekoi 2-3 nedeli u kom mu 4epkav za prvpat i mu otforiif zamislete folder girls a vnatre imase dodusa eden folder'viki' so sliki samo od mene..ali imase i sliki OD NEA NAJMNOGU a i od dr zenski....se ispokarafme,onaka ubavo..a najtragi4no bese so poslem 4-5 dena bef pak i onaka na zaebancija sedefme kaj nego u dnevna i stanuvam i mu vikam 'sea ke idam da proveram dali gi imas use slikite' a nemaf namera..i on samo vika 'gi ima use zaboraif da gi izbrisam...lee...uf pa use se vadese so odamna mi se..a neli ako saka da gi izbrisel oddamna ke gi nemase...jasno mi e deka ja sviga..mi ima priznaeno duri i koga po4nafme da se muvame...lugee nz so da praam..imate nekoj sovet kako da go opametam,a da ne mu raskinam?:nesum:

hm.....zavisi od toa kolku ideme,dali go sakam i sl...mislam bi prostila (ALI NIKAD VO BRAK),no za da mu prostam edno vreme taka ke go izmacuvam:zlo::zlo::zlo::zlo:...heh..do sea mi se desilo samo ednas da me varaat..i toa ne bese nekoe 'varanje' ..zs prvo ja go varaf 4 pati pred toa a on mi prosti...2 ja mu raskinaf 5-6 dena pred toa zaradi drug,ali svatif deka go sakam koa po4naf da rikam i da nemozam da se smirim pa zatoa naredniot den se dogovorifme na edno 2 nedeli pauza da sme..a mene toa mi idese u korist zs ja odsabajle so nego,nave4er so drugiot..i taka edna nedela teraf..hah nemaf vreme za nisto drugo celo vreme so nif bef....i taman da se smirime mi kaza drugarka da go potprasam ova ona..i zamislete po saat vreme 'kazi mi','ne me lazi'...prizna i polsem tr4ase po mene ko lud .izvini,zgresif,tebe te sakam,se muvav so nea najmnogu ZA DA TI VRATAM....i onaka po 2-3 dena mu prostif,bese mn sreken..i eve sea use ima zabrana da zbori so taa,i takvi sl raboti...zs mu bese bff a i plus porano se sakale a mozda se imaat i porano muvano..nzn toa,a i ne me zanima......ali najloso bese toa sto poslem nekoi 2-3 nedeli u kom mu 4epkav za prvpat i mu otforiif zamislete folder girls a vnatre imase dodusa eden folder'viki' so sliki samo od mene..ali imase i sliki OD NEA NAJMNOGU a i od dr zenski....se ispokarafme,onaka ubavo..a najtragi4no bese so poslem 4-5 dena bef pak i onaka na zaebancija sedefme kaj nego u dnevna i stanuvam i mu vikam 'sea ke idam da proveram dali gi imas use slikite' a nemaf namera..i on samo vika 'gi ima use zaboraif da gi izbrisam...lee...uf pa use se vadese so odamna mi se..a neli ako saka da gi izbrisel oddamna ke gi nemase...jasno mi e deka ja sviga..mi ima priznaeno duri i koga po4nafme da se muvame...lugee nz so da praam..imate nekoj sovet kako da go opametam,a da ne mu raskinam?:nesum:

А и ти не си нешто мн, попаметна, само ај ќе пораснеш :helou:,

Навистина не знам што би правела... досега не сум била во таква ситуација, и пробувам сега да се ставам.
Без разлика со кого би ме изневерил не ми му простила затоа што не сакам тоа да се повтори.:helou:

Не простувам бе и точка!! преку се можам да поминам , варање нема шанси.. ма ако сакаш и беси се:D кога јас не варам и се воздржувам од секакви „сумњиви“ понашања , така може и она. ако неможе нека си најде некој со чија доверба ќе си игра!

Може да прави што сака...Само да се помоли да не дознаам.И да ме изневери во случај да не дознаам не сум јас понижена туку девојката со која ме изневерил.Затоа што пак ќе бидам јас таа што ќе биде во јавност со него.Јас ќе бидам таа што ја претставува како своја девојка...А другата ќе биде резерва за моменти кога ќе биде изнервиран од мене.
Ако на пример дознаам дека ме изневерил и да стасам до тој степен да му простам нема да помине така лесно.Ќе му го качувам на глава тоа секогаш кога ќе ми се пружи можност :helou:

Тотално се согласувам со првиот пост на Дивајн.
Многу внимавам во секоја врска, од толку претходни пропали и со право.
Ако сум на почеток на врска, се јаде некако ...Ќе научи, нов е :icon_lol: ..ама ти да фрлиш месеци и години во вода, мало сутра!
Башка, што е неверство? Ако престанал да те сака, па продолжил со друга, или ако те сака, си му здодеала, а одлучил да се `поднови` ?
Како и да е, една и единствена треба да сум јас. А машко да делам? Ќе се прашаме :smir:

доколку би простил, за себе би имал мислење дека сум гнида гнидосана...а и да простам, не верувам дека ќе се продолжи по старо, едноставно нема да ја гледам со исти очи како порано...море џабе, одвратна ќе ми стане како и да е...колку и да ми е тешко без неа, не би простил

мислам дека на ваква тема не треба тупење зошто и како. Одговорот е НЕ! под никакви услови!:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom