Дали би останале со партнерот ако...

• Креатор на темата Креатор на темата B. Boop
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира зошто ?
Што е тоа што не ти дозволува да останеш со партнерот после таква несреќа?

И уште нешто.
Како ќе се чувствуваш кога ќе бидеш далеку од партнерот а знаеш дека нему му е многу тешко да продолжи понатаму со животот, т.е. нема никаква мотивација, нема никаква надеж...Зарем не би посакал да бидеш покрај него и да го бодриш? Или мислиш дека за такво нешто потребно е да бидеш многу силен а ти не си толку?

Љубовта (треба да) е безусловна.

Еднаш коа ке се скрши чашата, скршена е колку и да ја лепиш, и знам дека пола од овие постови се пишани , постирани, ради лице верувај ми, дека во такви моменти сите ке се посрани, а не партнер да бодрат, да му даваат подршка, јас не бегам од обврската, колку што јас ке бидам сркшен, као личност и мојата партнерка,
Секоја кукавица бега, јас не бегам, јас кажувам дека не би можел да продолжам, со таков живот најискрено,
А зошто, па има многу факти, кој не би сакал да ги наведувам јавно, едноставно, знам каква особа сум темпераментна брлава, и колку и да чуствувам љубов, кон таа особа, јас ке морам да продолжам понатаму сам, и искрено кажувам нит праам лице, нит се фолирам, нит идам контра, не не и не би можел :nesvest:

...pa sekako b nashol nachin kako da ostanam...ne bi ostavil nikogo sto mi e drag...tuka ednostavno ima premnogu raboti sto vrzuvaat za da se napushti tuku taka...ali se zavisi za sto zborime, dal za nekoja devojka ili zena ili rodnina neshto, poshto za se toa ima razlichna situacija...sea da bideme malce i realni a ne samo resavska shkola da razvivame...mislam deka...scorpio e u pravo ako se raboti za nekoja devojka ili dechko u vrska...mislam...heeeeeeyyyy...za najmala glupost se rasturaat vrski pa kami li za takva rabota...ma zborot mi e deka nema potreba da ostanat i dvajcata osudeni na nekoj nachin...aliiiiiiiiiiiiiii....
...ako se desi u sluchaj koa imate neshto poveke sto ve vrzue kako deca, ili brak...taman rabota togash da se otkazete...mislam dosta nehumano e toa...poshto pak ke se povtoram po stoti put deka za se vo zivotot ima nachin i vreme kako da se reshi...:)

...by the way se izvinuem vaka na temava bash sto ke ide ama poshto pederski se igra i ja sea ke igram malce lezbejski...

...na temana za "do koga ke bide svetot mashki" jas ne sum prisuten od "tehnichki prichini" sto ne znahi deka davam podrshka na site lavoi sto ke se borat ponataka svetot i forumov da e se pomalce zenski...blagodaram i ushte ednashka se izvinuem...imate pozdrav do site sto ke prodolzat da uchestvuvaat na taa tema...:)

Еднаш коа ке се скрши чашата, скршена е колку и да ја лепиш, и знам дека пола од овие постови се пишани , постирани, ради лице верувај ми, дека во такви моменти сите ке се посрани, а не партнер да бодрат, да му даваат подршка, јас не бегам од обврската, колку што јас ке бидам сркшен, као личност и мојата партнерка,
Speak for your self. Ако ти постираш ради лице, што да ти речам.. Оди и легни си. Јас не постирам ради лице, туку едноставно знам дека ќе останам покрај партнерот и после се.

Секоја кукавица бега, јас не бегам, јас кажувам дека не би можел да продолжам, со таков живот најискрено,
Тоа значи дека не си подготвен да се соочиш со животните предизвици.

А зошто, па има многу факти, кој не би сакал да ги наведувам јавно, едноставно, знам каква особа сум темпераментна брлава, и колку и да чуствувам љубов, кон таа особа, јас ке морам да продолжам понатаму сам, и искрено кажувам нит праам лице, нит се фолирам, нит идам контра, не не и не би можел :nesvest:
Еве ај ќе земиме пример дека ќе се ожениш и дека ќе имаш деца. Што ако тогаш се случи таа несреќа (ова е пример само, не го сфаќај лично)? И тогаш ќе покрениш разводна постапка и ќе се разведеш??? И.. Да погодам, можи и децата ќе и ги оставиш неа да ги чува, а она ете инвалид е да речиме??
Да не се случи да се најдеш во таква ситуација.. Ќе видам тогаш како ќе размислуваш...
Овде не си во право. Сега велиш дека нема да можеш да продолжиш, ама тогаш... Чисто се сомневам...

Definitivno bi ostanala. Novonastanatata situacija nema da gi promeni moite cuvstva prema nego i ke ostanam so nego da mu bidam potpora vo zivotot.

ТhugPropehet - дали го прочита мојот пост, и дали јас сум пишал дека моите постови се лице, само - и неам веке што да се објаснувам.
Јас кажав дека нема да останам со партнерот и точка

ТhugPropehet - дали го прочита мојот пост, и дали јас сум пишал дека моите постови се лице, само - и неам веке што да се објаснувам.
Јас кажав дека нема да останам со партнерот и точка

Многу буквално ги сфаќаш работите. Не реков стриктно за тебе, туку се обратив општо. Ако постот гласеше "SORPIO__20 ти постираш ради лице", тогаш ок.. Ама вака.. Дај преиспитај се..

Назад на темата. Пак ќе ти речам: Сеа така мислиш, само да не дај боже да се најдеш во таква ситуација, ќе те видам тогаш.

Speak for your self. Ако ти постираш ради лице, што да ти речам.. Оди и легни си.

Многу буквално ги сфаќаш работите. Не реков стриктно за тебе, туку се обратив општо. Ако постот гласеше "SORPIO__20 ти постираш ради лице", тогаш ок.. Ама вака.. Дај преиспитај се..
Се вртиш во круг и незнаеш што си напишал,тоа горе не е општо обраќањe,прочитај убаво :wink:

Е сега за да не ми оди јабана постов....

Неколку пати се случи да почнам да пишувам на темава и да избришам постот пред да го постирам,затоа што незнам како би постапил,едно време мислам дека би останал едно време не,се зависи од тоа каква е ситуацијата и личноста.

Доколку се случи тоа сега,на овие години се ме тера на тоа да мислам дека не би останал со партнерката,без разлика колку ја сакам (ок,сега некој ќе рече не ја сакаш чим нема да останеш-но никој неможе да знае) не викам дека целосно ќе се игубам од нејзиниот живот,ќе бидам секогаш тука кога ќе и треба нешто,но во такви моменти никој несака да биде со некого поради сожалување,искрено како прво јас не би сакал да бидам со некој баш поради тоа сожалување(а секогаш првата реченица е „Абе греота е...“)

Е сега доколку тоа се случи во брак...би останал дефинитивно,и ништо нема да може да ме оддели од неа,никаква сила ни причина...

ja za sekogas bi ostanal so mojata partnerka iako ima krivi zabi i ne slusa nema vrska vaznoe deka ja sakam

Назад на темата. Пак ќе ти речам: Сеа така мислиш, само да не дај боже да се најдеш во таква ситуација, ќе те видам тогаш.

[editirano]недај боже да се најдеш у таква ситуација,
јас не сум кукавица, не сум нечуствителен, ама да седам со некој од сожалување не фала, и не ми држи ти предавања како и што ке направам, јас штом сега ти викам, дека нема да седам со таа особа значи дека НЕМА да седам, колку и да ја сакам, сфакаш ???
Не е битно дали е сега или подоцна, јас ти кажувам дека животот нема да го продолжам со таа особа. Што не ти е јасно друго ???

[leandra]

Би останал со неа...затоа што се осеќам приврзан за неа и нема да се повлечам во никој случај иако сум свесен за понатамошниот начин на живот....па сигурно вашиот партнер/ка не е тој што одлучува за неговата судбина...кој може да предвиди што ќе му се случи...Или поточно кажано не би бил тој крив кога би се случило тоа и сигурно дека него ке му биде многу потешко отколку вас.....

Ако одлучите да останете знаете или претпоставувате низ што се` треба да поминете.
Ако одлучите дека треба да се повлечете како понатаму ќе живеете со таква себична одлука?

Страшно би било тоа. Ама љубовта е слепа и таква треба да биде. Ако го сакаш, ќе останеш со него. Ако си одиш, никогаш не си го сакала.
Често сум разговарала на една слична тема со другарки - што ако тој што го сакаш прекасно ти открие дека боледува од неизлечива болест? И што ако чекал долго и не ти кажал порано? Како ќе се чувствуваш откако ќе дознаеш? Уствари ова е слично на твоето прашање, не е офф топик, нели ?
Епа тука најодбро ќе се види дали вистински сакаш.

темава бе:icon_neut искрено мислам дека никој не може да одговори на вакво нешто. Едно е да претпоставиш сосема дуго нешто вистински да ти се случи. Секако би била претешка одлука која ке има доживотно влијание на два животи. Единсвено што би можела сега да кажам како одговор е дека сигуно не би заминала од животот на тој човек само заради тоа што му се случило.. но дали би останала секогаш во него без разлика на се.. неможам да одговорам! Незнам.
Претешка тема.Навистина не би можел никој да одговори што би направил во таква ситуација.Можи само да претпоставува.Зависи и до колкава мера е повредата,дали се парализирал целиот,или само нога рака и сл....има многу за дискутирање.Оти не само што ќе се промени физички ќе се промени и психички,и прашањето екој колку сила има да ги издрѓи наеднаш сите тие промени,дали ќе моѓи да се справи со нив.Од ова гледна точка не би го оставила партнерот ако веќе одлучам дека тој е човекот кој сакам да биди засекогаш со мене.
А искрено да има сида,а де не е по моја вина не би останала со него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom