Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Eве онака едно лесно кинеско јадење без месо ама од мене спремено не важ по најоригинална рецепта ама во тој дух:
DSC00031.jpg

Јас само би пробал. Ако ми е добро - ќе го јадам.

Па би сакала да пробам, зашто да не.

Би пробала зш да не ама само некои вегетаријански оброци или некои десерти:wink: сестра ми беа со друштвото во кинески ресторан и јаделе пилешко месо и да си одбериш во каков сос...таа пробала во сос од кари и било мн вкусно,а другарка и пробала во сос од кикиритки...интересно:wink:а десертот бил феноменален,значи печено јаболко и после пржено во карамела....мМмМмМм...

Pa do sega neam jadeno nesto takvo ama bas bi sakal da probam zatoa sto e sosema nesto razlicno od ona na koe sto sme naviknati, kojznae moze ke mi se dopadne...

Не сум јадел ама планирам да пробам.Во основа би пробал од секоја кујна зашто да не,иако кинеската содржи многу зачини што не ми се баш омилени ама сепак планирам да пробам во некоја прилика.

Кога би била последната храна на планетава и кога би немало кора од дрвја...ма и тогаш не би го јадел тоа,па колку сака нека е хранливо и здраво.
Помислата на него ме тера на повракање.

сум јадела пилешко во благо-кисел сос..беше вкусно,иако малце необично..ама оризот ме бендиса посебно..ммм

Маринирано тофу во соја сос,со бамбусови ленти или незнам како ги викаа,и плус кафев ориз супер беше али само ако ти зготви Кинез,друго не принавам.

Momentalno ko sto sum gladna daj sta das.. :D A inace koristat soja kinezite? Ako koristat samo toa ke jadam.. Obozavam soja..
Bi probala be od tie sto da ne.. Do sea so jadenje loso iskustvo do tolku sum nemala pa se nadevam ova ne e nekoj haos..
Lazam sum imala loso iskustvo: Meksicka hrana BLJAKKK :S

Кинеска храна и специјалитети у стилу чудни зачини и начин на готвење, ДА, би пробала, али поховано гомце од мравка ебате и такви срања не ставам у уста па што сака нека биде!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom