Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Иам пробано нешто што ми го преведоа како Bird’s Nest Soup, правено од гнездото на некоја птица што сама си го прави гнездото со сопствената плунка. Не беше нешо посебно...

с`е, с`е само печено куче не :pos: Би пробал и оние печени скакулци. А за ова другово имам пробано Суши (иако е јапонско) мнооогу ми се допадна.

Samo ednas imam jadeno vo kineski restoran,patka mislam bese so nekoj trista cuda tamu....ne mozev da dojadam nisto,ne me bendisa bas bas

Можеби ќе пробам! зависи како изгледа на изглед :)

ne sum probal ali vo skoro vreme se nadevam ke probam ..... stom tie gi jadat i nisto ne im e, togas zdrava e takvata hrana

Како прво кинеската кујна не се состои само од кучиња,скакулци,змии и ред други гадотии...имаат специјалитети кои може човек и да ги голтне:)
Имам многу пати јадено во кинески ресторант како тестенини со пилешко зачинето со многу нивни зачини и обилно зеленчук,ориз,пилешко со благ/киселкаст сос...
Инаку кинеската кујна се дели на повеќе подкујни:)едни од нив попознати се Guangdong, Shandong, Sichuan и Huai-Yang.Секоја се разликува од начинот на готвење.Мене најмераклиска ми е Huai-Yang дека е повеќе застапено пилешкото месо:hoho:

Како прво кинеската кујна не се состои само од кучиња,скакулци,змии и ред други гадотии...имаат специјалитети кои може човек и да ги голтне:)
Имам многу пати јадено во кинески ресторант како тестенини со пилешко зачинето со многу нивни зачини и обилно зеленчук,ориз,пилешко со благ/киселкаст сос...
Инаку кинеската кујна се дели на повеќе подкујни:)едни од нив попознати се Guangdong, Shandong, Sichuan и Huai-Yang.Секоја се разликува од начинот на готвење.Мене најмераклиска ми е Huai-Yang дека е повеќе застапено пилешкото месо:hoho:

...pogotovo ne kuchinja samo poshto gi jadat kako specijalitet za nova godina podgotveni od majstor so led-lampa...skupo im je da gi krkaat non-stop obichno...:pos2::pos2::pos2:

...inache najvishe poshtuem sve sto e spremeno so riba i morski plodovi meshani so oriz i nekoj chuden "soja-like" sos(i neam pojma kako se vika toa a go jadam sekoja nedela koa idam kaj "mao ce tung"...:pos2::pos2::pos2: u restoran tuka...:tv:

Pa dosega ne sum jadel neso kinesko sakam da probam ama mislam deka nema da odgovara na mojot vkus...zatoa sto samite kazavte deka se so specificen vkus

како не , еднаш јадев супа во Будимпешта во огромен Кинески ресторан.

Па да речиме немам јадено толку чудна ама и вкусна супа.... се се ама на крајот кога излеговме надвор на огромна табла беа сите тие специалитети и заклучив дека мојата супа е од некојси сив пајак кој живее на неколку места во азија на некои дрва .........

А другарот јадеше салата навидум како салатки зелени (тоа и беа) ама мегу нив по некој инсект .... смешното е што на таблата беа напишани и на англиски па прочитавме состојки , а овај уште не верува дека јадеше инсекти а има фобија од нив бега како чупенце и ден денес ако е како магаре :seir:

едит.. покрај овие специалитети :vozbud: ... да се разбериме имам пробано прзени зеленчуци и ориз со соја сос и сите марифети , пилешко во слатко-кисел сос ... имаат навистина што да се проба , вкусно е =)

Јас имам јадено бел ориз со пилешко месо во кари сос. Интересно беше, шо знам ..

И не јадат Кинезите мачки, глувци or whatever...Либанците јадат.

Како голем гурман сигурно би пробал и кинеска храна,не верувам дека нема да ми се допадне

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom