petar_joker
OLD ROCKER
- Член од
- 5 септември 2007
- Мислења
- 1.249
- Поени од реакции
- 57
Бело Дугме , никоаш не сум ги сакал, освен 2-3 добри песни, прво од нив излага Турбо Фолкот, Бело Дугме и Нови Фосили.
Второ Најпознатата трака, Не спавај мала моја, не е нивна, туку е крадена од The Beatles, разбрајте се ќе видите се вика Rock`n`Roll Music. Ај што им е превземена, као да не можеа да напишат (Тhe Beatles Cover,) си ставаат друг текст, и друго име као нивна ја гледат.
Rock`n`Roll-ot во тоа време не бил доволно познат за останатата маса, па си направија една фолк-рок комбинација за послесно да ги прифати останатата маса.
Не дека се нешто посебни, сепак во право е дечкото што пиша погоре, за селјачката маса се повеќе.
Воедно имало несогласувања најповеќе за стилот кој да го свират,па после распаѓањето брегович свири сосем друго срање, за разлика од типот кој ги оформи дивлје јагоде.
Управо и многу Ју-Рок бендови имаат крадени траки, воедно и риблја чорба , постарите ствари им се лудници се што иде далје комерцијализирано е.
Јас мислам дека ти во животот твој треба да се откажиш да слушаш музика, дека гледам АБЕР НЕМАШ ( ова не го прифаќај како навреда туку како совет). Како прво Бијело Дугме заедно со уште некои групи се почетоците на рокенролот во Југославија и не бил непознат за останатата маса.
Ај те молам наброј ми турбо фолк песни од Дугме!
Како второ не дојде до распаѓање на бендот поради несогласувањето во стилот на музика, туку се искараа Ален и Брега поради парите од турнејата, па Ален не се појавил на последниот закажан концерт во Русија мислам дека беше.
И пред да почниш да пишиш нешто, те молам прво размисли шо пишиш, провери дали е то точно и после пиши. А не само глупости да пишиш. Или дај ми линк, па демантирај ме. Иначе шо викаш дека има многу плагијати, јас ни викам дека не е точно ни дека не е точно. И не се единствени овие YU-групи шо имет плагијати, туку има низ цел свет.