Дали Бело Дугме е најпознат екс-Ју бенд?

• Креатор на темата Креатор на темата Steve Ray
  • Време на започнување Време на започнување
Сега излегна автобиграфијата на Ален Исламович во која кажува дека Брегович ( Биг Бос во БД ) бил голем парољуб и ги принудил Ален , Жељко и Тифа да пејат на овие завршните концерти . И немој некој да се налути ама мислам дека Бјело Дугме највеќе е прифатено од сељачката маса...И ми се некако антипатичен бенд зошто се како симбол на комунизмот .

Сега излегна автобиграфијата на Ален Исламович во која кажува дека Брегович ( Биг Бос во БД ) бил голем парољуб и ги принудил Ален , Жељко и Тифа да пејат на овие завршните концерти . И немој некој да се налути ама мислам дека Бјело Дугме највеќе е прифатено од сељачката маса...И ми се некако антипатичен бенд зошто се како симбол на комунизмот .

Па нема потреба зошто некој да се лути. Ти си имаш право да си кажиш шо мислиш. А што врска има тоа дали биле симбол на комунизмот? И Бора Чорба не го сакал Тито, па...? Иначе отсекогаш се знаело дека Брега е голем парољубец. На последниот концерт, Бебек зел 100 000 евра, Тифа и Ален зеле околу 35 илјади евра, не ми текнува колку точно, а додека Брега зел милион евра. Зел повеќе затоа што бил на некој начин и главен организатор на концертот. Иначе заработката на последниот концерт била 6,6 милиони евра, од кои околу 2 милиони биле од спонзорот ( Кока Кола од Грција).

Сосема точно PxFxCx. Покомунистички бенд од БД здравје. И како сите успешни политичари што преминаа во повеќепариски систем, така и брега (намерно со мало „б“) успешно се префрли во пазарното општество.

Momci....:pos2:
vie site otidovte offtopic na temava na koja sto pisuvame.

Dali Bijelo Dugme (ako od tamu od kaj sto se nekoj go napise belo-ke jade tri cvrgi i dve tupanici smesta) se najpoznat ex YU band.
Odgovorot e DA.
Site albumi sem prviot im se u tiraz nad 5 miliona,Ciribiribella e prodadena vo nad 10. 000 000 primeroci.
Od tuka natamu,spor nema za toa sto i koj e najtirazen i najpoznat band vo ex YU.
Dali vi se svigjalo ili ne...vas problem.
KRAJ.

Momci....:pos2:
vie site otidovte offtopic na temava na koja sto pisuvame.

Dali Bijelo Dugme (ako od tamu od kaj sto se nekoj go napise belo-ke jade tri cvrgi i dve tupanici smesta) se najpoznat ex YU band.
Odgovorot e DA.
Site albumi sem prviot im se u tiraz nad 5 miliona,Ciribiribella e prodadena vo nad 10. 000 000 primeroci.
Od tuka natamu,spor nema za toa sto i koj e najtirazen i najpoznat band vo ex YU.
Dali vi se svigjalo ili ne...vas problem.
KRAJ.

Браво, супер кажано. Па сега мислам дека сите останавте бели во очите.

So toa se dokazuva deka se narodnjacko komercijalen bend!!Posle Bebek nemaat ni R od Rock znaci se potvrduva faktot deka se najpoznati
a za najdobri NIKAKO!!!! Kako sto imam naslusnato BREGA BARAL PO 100 000 evra po coek za da svirat na gradski STRAMOTA SO T!!!!!!!:drk: :drk: :drk:

So toa se dokazuva deka se narodnjacko komercijalen bend!!Posle Bebek nemaat ni R od Rock znaci se potvrduva faktot deka se najpoznati
a za najdobri NIKAKO!!!! Kako sto imam naslusnato BREGA BARAL PO 100 000 evra po coek za da svirat na gradski STRAMOTA SO T!!!!!!!:drk: :drk: :drk:
Не те разбирам. Кога барал Брега 100 000 евра по чоек? Сега моментално Бијело Дугме не постојт како група. Постојт Б.А.Т. а во нив не е член Брега. Иначе ко го прашале Рака Марич- Менаџеров на Дугме, пред турнејата 2005, дали имале во план да дојдат во Македонија, и тој им одговорил: ако има пари, ќе има музика.

abe luge ne gi izostavajte Parni Valjak od konkurencija...
Aki e eden od najdobrite spored mene

p.s. Minijaturu za moju majku
to e najdobroto od Bjelo Dugme
Кај ја трефна баш таа песна? хехе Иначе мене ми се свиѓат ама не е ништо посебно за разлика од другиве. Иначе на топ листиве од Дугме песниве таа е некаде на крајот. Ама секој си има свој вкус.

според мене не се ни најпознати ни најдобри... ми беше зборот се добри ама престолот го држи Рибја Чорба

Ти во тоа нивно време да им бидеш предгрупа на Ајрон Мејден било доживљај. И да собираш во секоја метропола на балканот по 100 000 публика не е шала, ко што знам тоа никој не го направил, освен кучката Цеца, ама и за неа не верувам дека кај нас ќе напуни 100 000, нити у Загреб а да не зборам за у Љубљана.

Бело Дугме , никоаш не сум ги сакал, освен 2-3 добри песни, прво од нив излага Турбо Фолкот, Бело Дугме и Нови Фосили.
Второ Најпознатата трака, Не спавај мала моја, не е нивна, туку е крадена од The Beatles, разбрајте се ќе видите се вика Rock`n`Roll Music. Ај што им е превземена, као да не можеа да напишат (Тhe Beatles Cover,) си ставаат друг текст, и друго име као нивна ја гледат.
Rock`n`Roll-ot во тоа време не бил доволно познат за останатата маса, па си направија една фолк-рок комбинација за послесно да ги прифати останатата маса.
Не дека се нешто посебни, сепак во право е дечкото што пиша погоре, за селјачката маса се повеќе.
Воедно имало несогласувања најповеќе за стилот кој да го свират,па после распаѓањето брегович свири сосем друго срање, за разлика од типот кој ги оформи дивлје јагоде.
Управо и многу Ју-Рок бендови имаат крадени траки, воедно и риблја чорба , постарите ствари им се лудници се што иде далје комерцијализирано е.

Девил, јас сфатив дека муабетот е дали се најпознати, најпопуларни... а не дали се најдобри.

Ти во тоа нивно време да им бидеш предгрупа на Ајрон Мејден било доживљај. И да собираш во секоја метропола на балканот по 100 000 публика не е шала, ко што знам тоа никој не го направил, освен кучката Цеца, ама и за неа не верувам дека кај нас ќе напуни 100 000, нити у Загреб а да не зборам за у Љубљана.

Иначе 2005 година на Хиподром собраа преку 250 000 народ, а уште имало пред врати што не можеле да влезат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom