Да се пуши или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Бате Недев
  • Време на започнување Време на започнување
Штом сте свесни дека пушењето ќе ве убие, не знам зашто паничите околу свинскиов грип.. И за тој сте свесни дека ќе ве убие, а се буните кога има некој заразен до вас. :toe:

Многу комплицирате жими се.
Непушач сум, ми смета дим, али јебеш га, ќе стиснеш зуби ќе истрпиш.
А и пушач неможе да ме убеди дека неможе да се воздржи а да не запали..
Едноставно, ствар на компромис е, ако ми смета, и ако неќе да ја изгаси, ќе му ја изгасам од око, и крај на причата...

Не сум пушач и ние сме куќа на непушачи, имам пепељари дома и сум добар домаќин и иако премногу ми пречи ама сепак збор не велам и да ја наполнат пепељарата. Една до две цигари се поднесува ама 20-30 заебано е, три дена ми мириса собата на пожар. Обично прашуваат дали можи една две, ама ако претераме со алкохолот забораваат на пристојноста :icon_lol:.

Не пушам, не се дружам со пушачи. Така да нека се трујат, нека прат шо сакаат. Дома никој не пуши, за жена пушачка не би се решил. Може еколошко пушење.

Полабилно и празно суштество од пушач нема. Ем им пишуе дека пушењето убива, која иронија еј...

Полабилно и празно суштество од пушач нема. Ем им пишуе дека пушењето убива, која иронија еј...

Абе сеа, кој си ти сеа да им кажуваш на нив? Они си знаат, и свесни се дека се трујат.. Остај ги да си се отрујат..

:toe:

А што не убива?И пиењето е штетно за џигер,за мозок за ова-за она,па пак се опиваат секоја недела!Се' што е во умерена количина не е толку штетно...Секој е свесен каде оди патот ако чури 2 кутии во денот...А во кафана подобро ми е јас да чурам,отколку на друг чадот да му го вдишувам(пасивен пушач)...Тоа ме задушува...

Омг, Штетноста на цигарите е НАЈМАЛАТА причина поради која би требало да се откажеш.
Има мал милион други причини пореди кои не треба да се пуши!
Прво, сељачки е и дебилно е да даваш пари за воздух во земја каде што просечна плата е едвај 150 еура...
Друго, СМРДИ.
Трето, забите ти ги укењува, а забите се знак за хигиена на човекот, и безразлика шо лепотан си, ако немаш убави заби, си ебал мајката..
Четврто, фактот дека си почнал да користиш нешто на кое пишува "убива" само ради радозналост и за да се напраиш мангуп, те прави кретен, под дифолт.

And the list goes on....

Младинава се освестува! Стоп за никотинот! Ураа за све останато...

additives.jpg

Спас - Аскетизам...

Tutunot se koristi od lugeto iljadnici godini i sega im tekna da go zabranuvaat

uste edna od mnogute zabrani sto ni gi donesuva EU (a koga ke vlezeme uste iljadnici zakon kako ovoj)

a ovie pa nepusacite umiraat gledam na sekoj cekor (a za dve nedeli (koga ke stignat vakcinite) ke se naredat da se vakciniraat kako nekoi zivotni) ...dimot od cigarata gi goni nepusacite :pos2:

se cudam kako lugeto sakaat se poveke i poveke zakoni koi gi ogranicuvaat ..

Младинава се освестува! Стоп за никотинот! Ураа за све останато...

additives.jpg

Спас - Аскетизам...

bravo za ova

spas-->samo informiranost i pogolema svest

Не пушам пошто никогаш не ме привлекувале цигарите и не сум имала желба да пробам...е сеа не ми пречи ако некој испуши во моја близина цигара али се трудам да избегавам колку можам. Што се однесува до тоа дека пушењето убива-so does life

Јас мислам дека тие што пушат и викаат дека е навика грешат гадно, тоа што не престануваат е поради што не сакаат, не поради што неможат, еве јас досега сум запалил неколку пати да видам филингот, и не ми прерасна во навика, може некогаш да повторам ама глупо ми е чуството во устата. Треба после да се мијат, рацете, забите или пак ќе мирисаш. Лично не ми пречат пушачите, и не ми е од голема важност било каков закон за пушење.:helou:

Tutunot se koristi od lugeto iljadnici godini i sega im tekna da go zabranuvaat

uste edna od mnogute zabrani sto ni gi donesuva EU (a koga ke vlezeme uste iljadnici zakon kako ovoj)

a ovie pa nepusacite umiraat gledam na sekoj cekor (a za dve nedeli (koga ke stignat vakcinite) ke se naredat da se vakciniraat kako nekoi zivotni) ...dimot od cigarata gi goni nepusacite :pos2:

se cudam kako lugeto sakaat se poveke i poveke zakoni koi gi ogranicuvaat ..

bravo za ova

spas-->samo informiranost i pogolema svest

Поради мазохизмот кој е специфична психолошка ситуација и поради тоа што се навикнати да ја предаваат одговорноста во рацете на некој друг...

Ако сакаат да се трујат слободно нека пушат. :toe:

Ако сакаме да се прехраниме слободно да јадеме храна. А во секоја има конзерванзи,адитиви,засладувачи,пестициди,хербициди,фунгициди и слични висококвалитетни хранливи материи.

Само што пред МекШит (доналдс) нема натпис `Јадењето убива!`...а убива стопати повеќе него пушењето...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom