Cyberpunk 2077

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Немам којзнае каков хајп, макар што редовно пратам се за играва, очекувам да биде одлично нешто, особено наративно, CD Projekt во тој дел не верувам да разочараат, е сега гејмплејот ќе биде претпоставувам нешто во Fallout стил, но со многу подобра атмосфера, ликови и севкупен свет во кој е одвива дејствието.

Само што не верувам дека одма ќе ја изиграм, нека помине некој месец, нека ја испачуваат добро, некој добар мод ќе излезе, можда некое DLC, па тогаш на некој попуст ќе се начека.
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.247
Поени од реакции
27.601
Nemam hype, ne mi e itno da ja igram, ke ja pocekam na sale
 
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.862
Поени од реакции
11.484
Прво ќе почекам недела дена (и така нема да можам да ја играм во таа недела откако ќе излезе), да видам ривјуа, евентуално некој стрим на Твич, чисто да видам дали ќе биде стварно супер игра (како што очекувам да биде).

Гејмплејот најверојатно ќе биде secondary (нешто како во Witcher 3), ама сетингот, приказната, истражувањето на градот, очекувам да биде ептен добро.

Дополнително што на Steam wallet веќе неколку години чувам пари (заработени од скин од PUBG) за некоја добра игра, this may be it. :D
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
По тоа што го читам досега, како што кажав, ќе биде маеастрална игра, но треба да се почека малце. Баговите изгледа се гоолем проблем за моменталната состојба на играта.

Јас и Witcher3 не го изиграв одма, дури кога испаднаа двете експанзии првпат ја истерав цела, а после тоа наредните две години уште двапати пак цела со сите експанзии, имам 427 саата севкупно.
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Можеа на раат да ја завршат, ама ќе мораа уште едно одложување, што ќе им ја уништеше репутацијта скроз, маркетиншки ќе ги срозеше, интересот за играта ќе беше паднат на нула приевентуално поместување за првото тромесечје на 2021-ва
 

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.547
Поени од реакции
52.340
Za 8 godini development, da imas nefunkcionalen melee i tolku bagovi i glupo AI...

Ke ima li igra post 2015 sho na release day nema patchovi?
Не. Затоа што се пушта финалната верзија месец-два пред да излезе, па после досредуваат работи. Секогаш ќе се работи на игрите до последен момент без разлика колку долго работеле на нив. Ако речат сега ни треба уште месец да ги средиме сите багови, ќе ја одложиме пак, ќе има појаки критики него да ја пуштат со багови.
 
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.862
Поени од реакции
11.484
Багови се средуваат со пачови (ќе има неколку во првите 2 недели сигурно).
Гејм механики, контент, приказната и слични работи не се средуваат.
 

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
13.247
Поени од реакции
27.601
Optimist sum deka ke ima branching story, sho tvoite akcii vo igrata ke se odrazat na svetot i sekako na krajot na igrata.
Bi ja igrala na najteska tezina, posto AI to izgeda glupo kako dopolnitelen predizvik, i vi preporacuvam i na drugite da go napravite istoto.
 
H

HoT _iCe

Гостин
Имаше едно интересно ривју, забрави од кога беше дека град, сетинг, side quests и ликови су толко добро направени што на крај кд гу завршија игру се осеќаја дека не су довољно искористени и вика дека не треба да се игра binge style за да се завршив главни мисие пошто била толко immersive што само шетајќе по град и у глупи, рандом интеракцие можеш да изгубиш 20 сата хаха. Поента му е дека до толко е посветена пажња на мали работе, детаљи за да те унесе у тј свет што на крај ти се чини кд гу завршиш дека не су довољно искористени, мене ми овој збори много. Буквално Blade Runner од игре, сви ривјуа су сложни дека ќе постави нови стандарди за РПГ како Скајрим и ГТА5 у њино време ама у исто време свите су сложни дека е избрзана и дека требало јоште пачеви за да се средив багови и оптимизација.
Мене ми е купена, спреман сам. :D
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.225
Поени од реакции
78.806
па тој е много добро ако е такој, ако е толко дубока игра
 

Kajgana Shop

На врв Bottom