Црвенковски: Замена на ФИРОМ со Република Македонија - Скопје, би било фер решение

Princ, Kakazinha, Pravnice:

Нели по признавањето на Косово ветивте дека за добро со добро ќе вратите. Толку долго ви траеше ветувањето?

Еве мене смени ми го името! Ама неможеш, а Бране и Гвујо се претседател и премиер, Они и те како можат да го изманипулираат народов да гласа зашто и да е. Види само колку пати, после сите каки бранко победува на избори. Е тоа е бате разликата меѓу нив и тебе.
Ако они решиле да го сменат името, јас не знам што би ги запрело ни референдум ни свети Петар не ги запира, без огледна побудит од кои го прават тоа.
Taka e sudbinata na makedoncite neja vodat makedonci.Edniot arvanit pravoslaven Albanec doselen vo debarca, a drugiot grcki vlav nikola grujoski .Znaci sudbinata na makedoncite neja vodat makedonci.Koga togas ke izleze na videlina nivnite predavstva vrana na vrana nesi vadi ocite.Branko stana predsedatel blagodarenie na grujoski , a grujo stana premier blagodarenie na branko , ulogata za rasparcuvanje na makedonija e podednakva na dvajcata .Bugarofilstvoto vo vmro e razotkrieno od ljubco koj go stavi nikola za negov zamenik do kravata dosta, miloshovski, brat ljube slatkarot, gordana jankulovska ,filip , todorovski , srbinovski i red drugi.....se dodeka makedoncite neja zemat sudbinata vo svoj race sekogas ke bidat gubitnici.Se dodeka na politicarite inezlezat nivnite dosie pred javnosta na sekoj politicar do10 koleno nema nisto od makedonstinata.:toe:

шо пљукате по бц само бе? смешни сте =) само он преговара? :pos:
НЕКА ВИ Е ЈАСНО: има преговори? ЗА КОЈ КУР СЕ?! па нормално, ЌЕ СЕ МЕЊА ИМЕТО, сакале вие или не... не за џабе преговараат.
да немаше преговори, да ги прекинеа и бран4е и гwујо, тогаш ќе беше јасно дека нема да се менува... вака, јасно е. дури и повеќе од јасно.
боље дискутирајте во КОЕ име да се смени, кое ви се допаѓа, него да се пукате на форумов викајќи дека нема да дозволите и дека нема да се менува и дека неќете да се менува... :uvo:
:tv:
од вакви постови... ништо, џабе ви се =)
Едноставно нема место за компромис.
[acko]®;1771541 напиша:
hah najdobro bi bilo bane na plostad na besilka. ja mislam toa e najpametno resenie za makedonija!
НИкакво Мењање на името било каква промена ке значи крај на македонија
[acko]®;1771695 напиша:
mene ne mi e ni ednata ubava. najubava mi e rapublika makedonija i taa sakam da bide? republika makedonija (skopje) e isto gomno ko fyrom samo sto poubavo zvuci. ako pocneme da prifakame ova e podobro od drugoto otidovme u aut. posle ke recat e aj ne bidete makedonci bidete skopjani! ne ide taka...
Abe tie grcistata da dade gospod decata od radost u bunar da im se frlaat.So im e na niv filmot?Sto ne go smenat oni imeto vo FMROG=former macedonian repuclic of greece???!!!:nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv::nerv:Ne go menjame i kraj.Spored mene!

значи мој предлог:
Го менуваме името од Република Македонија во МАКЕДОНИЈА,и сите се среќни и задоволни:smir:

баидвеи, гwујо го чув вчера, кажа дека ИМА место за компромис, и македонија ЌЕ НАПРАВИ компромис, но не по секоја цена. ај сеа? значи ќе се мења, само треба некои детаљи да ги договорат и тоа е =)

значи, почнете да праите муабет за тоа кое име највеќе ви се свиџа...

шо пљукате по бц само бе? смешни сте =) само он преговара? :pos:
НЕКА ВИ Е ЈАСНО: има преговори? ЗА КОЈ КУР СЕ?! па нормално, ЌЕ СЕ МЕЊА ИМЕТО, сакале вие или не... не за џабе преговараат.
да немаше преговори, да ги прекинеа и бран4е и гwујо, тогаш ќе беше јасно дека нема да се менува... вака, јасно е. дури и повеќе од јасно.
боље дискутирајте во КОЕ име да се смени, кое ви се допаѓа, него да се пукате на форумов викајќи дека нема да дозволите и дека нема да се менува и дека неќете да се менува... :uvo:
:tv:
од вакви постови... ништо, џабе ви се =)

баидвеи, гwујо го чув вчера, кажа дека ИМА место за компромис, и македонија ЌЕ НАПРАВИ компромис, но не по секоја цена. ај сеа? значи ќе се мења, само треба некои детаљи да ги договорат и тоа е =)

значи, почнете да праите муабет за тоа кое име највеќе ви се свиџа...
e dobro de ti cekas tie da ti kazat:) i site 4 vo vis:pos2:i ako tie taka kazele znaci ke se menja imeto bozeeeeeeeeeeeee kakov prost primitiven narod.aj odi na fudbal podobro.

e dobro de ti cekas tie da ti kazat:) i site 4 vo vis:pos2:i ako tie taka kazele znaci ke se menja imeto bozeeeeeeeeeeeee kakov prost primitiven narod.aj odi na fudbal podobro.
прочитај ми го постот коа ќе се смени:smir:
второ, јас сум ги избрал, така? =)
трето, кај е народот.. штом има преговори, КАЈ Е ДА ИСКОЧИ МАСНОВНО!? а не тука ми се пукате на форумов ебате пичките... камо организација.. сите си го дрват по дома пред тастатура. НЕМА НИКОЈ!
затоа, седи пред компјутер и навивај у постови дека нема да дозволиш да се смени... прав херој си =)
направија форумџиите еден протетст-БЕВ... тотална утка беше пошто беше слаба организација, дојдоа бараби после 6ти час да вандализираат, ништо повеќе.
направија втор-БЕВ! и што?! пак нема доволно народ.
пак кажувам... и трет да има, ЌЕ ОДАМ!
ама чуму? за кого? за што? кога 70 посто кур ги боли како ќе се викаме.
катастрофа.

трето, кај е народот.. штом има преговори, КАЈ Е ДА ИСКОЧИ МАСНОВНО!? а не тука ми се пукате на форумов ебате пичките... камо организација.. сите си го дрват по дома пред тастатура. НЕМА НИКОЈ!
затоа, седи пред компјутер и навивај у постови дека нема да дозволиш да се смени... прав херој си =)
направија форумџиите еден протетст-БЕВ... тотална утка беше пошто беше слаба организација, дојдоа бараби после 6ти час да вандализираат, ништо повеќе.
катастрофа.
ti nesi gi glasal da ti smenat ime , nitu imaat pravo za takvo nesto.nikoj niv negi ovlastil za nekava promena na ime nitu mozat da sotrat takvo nesto.a za protest ti trebaat 50000 evra.

ti nesi gi glasal da ti smenat ime , nitu imaat pravo za takvo nesto.nikoj niv negi ovlastil za nekava promena na ime nitu mozat da sotrat takvo nesto.a za protest ti trebaat 50000 evra.
чекај, зашто мене ова ми го кажуваш?!
1.да, сум ги гласал да превземаат одлуки во мое име за 4 години =)
2.имаат моќ да го сменат и право. а дали треба тоа е друго. штом преговараат, значи имаат ;) така?
3.ако 50.000 евра вреди да го зачуваме името.. еве, ќе се собереме 50.000 на плоштад и сите ќе донираме по 1 евро, може?!
не треси само те молам.

Јас мислам дека тие 50 000 евра би можеле во многу нешто подобро да се употребат него за еден протест, за после да не смее никој ни да помисли на промена.......

катастрофа.
Фотеља патриоти...Име не даваат, ама не даваат ни удобно столче.

Останатите пак, имаат побитни работи од таму некое име, на таму некоја држава у која живеат.

A winning combo

Princ, Kakazinha, Pravnice:

Нели по признавањето на Косово ветивте дека за добро со добро ќе вратите. Толку долго ви траеше ветувањето?

Jas ne vikam da go smenite i za mene neka bide Republika Makedonija, no bidejki taka ne moze podobro da bide vo zagrada Skopje otkolku Severna ili FYROM.

Jas ne vikam da go smenite i za mene neka bide Republika Makedonija, no bidejki taka ne moze podobro da bide vo zagrada Skopje otkolku Severna ili FYROM.
Благодариме за искрената грижа и убавите желби.

Сепак, не.

Господ да ве чува и да ве брани, само то ми остана да речам.

ИМЕТО МАКЕДОНИЈА ГИ НАДЖИВЕА РИМСКОТО, СТАРОБУГАРСКОТО,ВИЗАНТИСКОТО,СТАРОСРПСКО ТО,ОТОМАНСКОТО ВРЕМЕ
62 ПОКОЛЕНИЈА ГО СОЧУВАА ИМЕТО МАКЕДОНИЈА !!!
НИЕ СМЕ 63-ТО ПОКОЛЕНИЕ

Кој курац сме ние да дозволиме да се смени! Само ќе не колнат и ќе ни пресуди историјата ако тоа го дозволиме! Во спротивно, влегуваме во историјата и ќе бидеме запаметени како ретардирани но сепак на крајот се извлекле некако!!
:oeoeoe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom