Црвенковски: Замена на ФИРОМ со Република Македонија - Скопје, би било фер решение

sg8002.jpg

КАДЕ Е ЗНАМЕТО НА СЛИКАТА?

КАКО СЕ ВИКА ЗЕМЈАТА СО ОВА ЗНАМЕ?

КОЈ Е ОВОЈ ПОД ЗНАМЕТО?

Поради овој човек денес знамето го нема...

Денес овој човек предлага името на земјата засекогаш да го снема...

Потоа нека размисли што е следно на ред за снемување!

Lele ovoj pretsednikot mi e mnogu smesen...:pos:
Ke se nacuka i ne znae so tropa...:) te edno-te drugo...prolupal nacisto.:) (ironija e de)
Абе ај шо ќе се начука....па и некоја линија стегне...и бара прифатливи решенија од што е многу загрижен де.

heheh, pa dobro ne se prasuvam ni jas ni ti..ako se jas prasuvam ne bi
go smenila imeto.....no i vie znaete deka toa ne moze ....morame vo EU i Nato a toa znaci da mora i imeto da se smeni...
No megutoa i sega ne se vika Republika Makedonija tuku FYROM....

Ебате сељакот простачки....(се извинувам ама морав да реагирам) толку си јак женско да навредуваш.
Toa nee zensko toa e nindza! :vozbud:

Sme morale vo EU i vo NATO, aj be?!?! Od kaj ova "morame" , daj neka kaze nekoj sto ke se desi ako vlezeme vo NATO i sto ke se desi ako ne vlezeme.

ako vlezeme avtomatski se zgolemuva bugetot za kupuvanje na americko oruzje zasto americkata industrija e vo kriza i plus toa ima trebaat vojnici da ginat za zapadot da ima droga i evtina nafta.

Може да се прифати името Северна Македонија само под еден услов:

1.Гејлада да се обврзе дека ќе прогласи протекторат на територијата од Јужна Македонија.Да видиме до кога ќе го држи?:toe:

ako vlezeme avtomatski se zgolemuva bugetot za kupuvanje na americko oruzje zasto americkata industrija e vo kriza i plus toa ima trebaat vojnici da ginat za zapadot da ima droga i evtina nafta.
Taka e. Pa ke treba da plakjame za toa sto sme vo NATO.
Znaci nemame nikakva korist od toa "NATO" ,samo steta.

Taka e. Pa ke treba da plakjame za toa sto sme vo NATO.
Znaci nemame nikakva korist od toa "NATO" ,samo steta.

Ќе плаќаме од нашите 1 евро на ден по човек,се заебаваш или си мислеше озбилно?

Ебате сељакот простачки....(се извинувам ама морав да реагирам) толку си јак женско да навредуваш.
Jas ne navrediv nisto ,samo vistinata ja kazuvam ,pokraj toa sto boli boli jas nesum kriv.Nemi soli pamet sto sum i kojsum i nema pravo nikoj mene da me navreduva . A tebe moze date navreduvaa zasto nemas ni lice ni opacina bezrbetnik .

Да расчистиме малце, не е фер да се збори напамет за некои работи кои запишани и евидентирани како причинители и притоа да се сведуваат некои заклучоци од претензии без основа.

Кога се тргна за Брисел се отиде со ЗАЕДНИЧКИ став, ниту личен на Грујо или ВМРО туку на сите политички субјекти:

Читај си го погоре плавиот болд за ставот на Караманлис кој ти го напиша и читај го сега Бранко:

Значи ако некој спасил промена на име пред Букурешт тоа беше Грујо со недозволувањето да се изгласа декларацијата во Собранието.

Наспроти инсистирањето од Б.Ц.

Јас бев на протести дента против тоа гласање како и многумина овде присутни. Значи без манипулации.

А што се однесува до предлогот Р.М.-СК ајде повторно на кантар да ги ставиме “цврстите“ ставови на Б.Ц. :

Нек не те лажат, немаше да има референдум да беше од грците прифатено Репубик оф Мацедониа (СДкопје), оти ќе беше народот лажен дека е тоа само за во НАТО, а не за секаде, па после ХХХ месеци (дедокировите три славни месеци) стане генерално име за меѓународна употреба во Меѓународни организации и со трети земји.

Знам, од извор: устата на волкот!

Jas ne navrediv nisto ,samo vistinata ja kazuvam ,pokraj toa sto boli boli jas nesum kriv.Nemi soli pamet sto sum i kojsum i nema pravo nikoj mene da me navreduva . A tebe moze date navreduvaa zasto nemas ni lice ni opacina bezrbetnik .

Со цитатот твој, на кој јас реагирав, гледам кој нема лице и основна култура.

Mislam deka dosta od predlozi od strana NA SDSM i kompanijata i boranijata nivna.Prviot predlog REPUBLIKA MAKEDONIJA (SKOPJE) e preflog na ednookiotKIRO damuse zapusti sve do 10 koleno .Isto taka i preldogot NOVA MAKEDONIJA. se sekjavam kako go ubeduvase parlamentot kako treb da smenime imeto . kako nema da odime napred i sto ti ne ..... Od togas makedonija do denes e vidno izmenetai ne imaat prizanto 124 zemji.A nivnata pogubna ekonomska politika go dovede ovoj narod vo totalna apatija i bezglasnost.More da imse sotre se zivo komunjarsko .

Сите мислења и предлози во врска со горе споменатите индивидуи се прифаќаат.:salut:

сега малце појаснување за некој луге на форумов кој запнале да се смени името дека сме биле словени!
1. Сите генетски истражувања покажуваат дека македонците немаат никаква врска со словените.
2. Словени не постојат. Словените се измислени од советникот на екатерина велика (поточно нејзин ебач) со цел да се придобијат балкансите народи на руска страна. нешто во типот на ние сме браќа и ние сме еден народ во повеќе држави (како што би кажале бугарите)
3. Ако македонија го смени името тоа ќе биде крај за сите македонци. нема веќе да постоиме затоа што ќе немаме историја, ќе немаме СВОЕ ИМЕ, и ќе немаме НАЦИОНАЛНОСТ. Едно прашање до сите подржувачи на идеата на ПИЈАНИЦАТА: Како ќе се вика народот што ќе живее во РМ-СКОПЈЕ? Ќе не викаат Скопјани? Како ќе не викаат затоа што грција нема да прифати никакво име ако ние си останеме македонци! ама бате бане сигурно знае. добар дил има он напраено!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom