Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Pa kako prvo cedoubiec :toe:
Тоа го рековме дека е. Мада ме интересира според кои сведоци таа сама се фрлила сосе детето? Од каде вадиш такви заклучоци?
Дали знаеш дека за убиената Росица сеуште се води предистрага и после повеќе од пола година, заради вмешаноста на институциите?
Ако слепо веруваш на вмр и "медиумите" кои исконструираа цела приказна уште пред да се изврши службена истрага, свака част, што да кажам.

Тоа го рековме дека е. Мада ме интересира според кои сведоци таа сама се фрлила сосе детето? Од каде вадиш такви заклучоци?
Дали знаеш дека за убиената Росица сеуште се води предистрага и после повеќе од пола година, заради вмешаноста на институциите?
Ако слепо веруваш на вмр и "медиумите" кои исконструираа цела приказна уште пред да се изврши службена истрага, свака част, што да кажам.
I sega so treba da ti odgovoram na ova ?
E aj ako ne tebe ke ti vervam i na takvi ko tebe.

I Hitler e umren i ne mozese da mu se sudi pa ne go amnestiraja od odgovornosta, ne go praveja svetec.
Не знам баш дали не е амнестиран, тука на форумот одамна е херој како и низ светот по последното расположение, а злоделата се негирани. Него, кој ја прави светица, ќе го цитираш постот да разгледаме заедно?

Свесен си дека на мртов човек не може да му се суди?
Може да се суди во отсуство на пример кога обвинетиот е мртов, но тоа уште не се знаело. Системот кој не успеал да утврди на лице место насилство покрај сите докази, може да не успее и да ја прогласи мртва на време, којзнае, земајќи предвид компетенцијата. Еве, и да не “знаеме” дека е мртва како што не “знаевме” е крвнички тепана, па и пресудиме за убиство и курвалук. Тоа само ќе им засили чувството дека правдата е повеќе од задоволна, па можеби Стојанче нема да биде ни ропак повеќе, ќе биде: “ајде бе таму чаирчанец, за тоа да лежи треба сите да лежиме по нешто”.

Остај го овој да го простудираме што симиња од кур многу мажи периодот, да го прашаме прво зошто толку мажи имал на кур на прво место, па после да каже дали по неговата логика за тепање се потребни двајца нели се подразбира дека и за педерастија се потребни двајца и затоа ли жонглира олку мажи на кур. Таков профил на Стојанче е и тој - агресивен и нереализиран кој вергла како жените се курви и спонзоруши во секој втор пост и дека заслужуваат да бидат крвнички тепани со се мали девојчиња оти влегле во брак. Такви, Злате, создаваат црни хроники и жртви. Ако не нашле жртва да малтретираат во животот, пишуваат за спиритуалности и теории на заговор обично, бидејќи се теми за немање контрола над животот поради виша сила што им дава утеха дека не се изгубени случаи во светот.

Не знам баш дали не е амнестиран, тука на форумот одамна е херој како и низ светот по последното расположение, а злоделата се негирани. Него, кој ја прави светица, ќе го цитираш постот да разгледаме заедно?
Ne be, imam podobra ideja. Namesto da barame takov post kade ja pravat svetica, ete poveli ti napisi zbor dva deka e daleku od toa i sekako obrazlozi zosto.

• Хаха
Reactions: wot
Ne be, imam podobra ideja. Namesto da barame takov post kade ja pravat svetica, ete poveli ti napisi zbor dva deka e daleku od toa i sekako obrazlozi zosto.
Јас не мора ништо да докажувам, ти цело време филуваш за поента како што претходниот си додаваше дека била со него пари, па фер е да цитираш каде е светица - збор кој денес само го спомена повеќе од три пати за да ја опишеш. Додека зборовите што ги користам јас за Стојанче се поткрепени со телефонски разговори, видео снимки и очевидци.

Според ова гледам дека слепо веруваш на
I sega so treba da ti odgovoram na ova ?
E aj ako ne tebe ke ti vervam i na takvi ko tebe.
зашто мене да ми веруваш? Нигде тоа не го напишав. Бегаш од одговори преку релативизирање.
И не знам што ти значи такви како мене. Оние кои не ги амнестираат институциите и лицето кое доведе до убиство и самоубиство? А такви како тебе пуни со дезинформации пред било каква истрага? Во секој втор пост ја нарекуваш цвеќе за мирисање? Нека, фала.
Секој втор пост свесна релативизација.

Слушај ги сведочењата кои на почетокот вмр ги криеше. А медиумите фино подмачкани, истите ги филуваа. Росица уште има предистрага, почината веќе пола година, голем број сведочења за овој случај во Тафталиџе ги снема.
Курва била, наркоманка била, ова, она, .....Кизнај дал го прочита писанието од буревесник, кој му помогнал да избега од државата. Оној кому му веруваше уште пред да се изврши истрага и да се испитаат официјални сведоци.
Ова е резултатот од такви хајки против жените.
te.jpg
ама цвеќе за мирисање не била, а? Прашај се што би било и дали детето не би било живо ако оваа будала не го правела тоа што го правела врз неа. Најверојатно нормална жена, мајка и човек.

Јас не мора ништо да докажувам, ти цело време филуваш за поента како што претходниот си додаваше дека била со него пари, па фер е да цитираш каде е светица - збор кој денес само го спомена повеќе од три пати за да ја опишеш. Додека зборовите што ги користам јас за Стојанче се поткрепени со телефонски разговори, видео снимки и очевидци.
Ne ti rekov da dokazvas nesto. Samo ti rekov opisija karakterno kako ti ja zamisluvas.
Bas me interesira kako karakterno ke opisis ubiec na deca :cautious: .
Автоматски споено мислење:

ама цвеќе за мирисање не била, а?
Ni od daleku.
Ne mozi ubiec na deca da bidi cvekje za mirisanje, pa ako sakas i na glava zastani so mentalni gimnastiki. I ti i site ko tebe sto relativizirate ladnokrvno ubistvo na dete, posebno svoeto.
P.s tebe bure vesnik tebe ti e relevanten izvor na informacii :facepalm:

Последно уредено:
Ne ti rekov da dokazvas nesto. Samo ti rekov opisija karakterno kako ti ja zamisluvas.

Ni od daleku.
Ne mozi ubiec na deca da bidi cvekje za mirisanje, pa ako sakas i na glava zastani so mentalni gimnastiki. I ti i site ko tebe sto relativizirate ladnokrvno ubistvo na dete, posebno svoeto.
На почетокот велеше едно, сега друго.
Од кај ти знаеш каква била пред да го сретне ѕверов? Можи имаш студирано психијатрија, не знам :confused:
И како знаеш дека било ладнокрвно убиство? Кој кого убил, кај бил психопатот. Според кого таа била сама со детето во станот и од каде информација дека било ладнокрвно?
Сведочењето дека не била сама, магично се повлекува, чудно.

120 страни таа е крива, таа е курва, таа е мазохист...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Ni od daleku.
Tebe pak ne ti e jasno deka kakva i da bila, toa ne znaci deka treba da bide maltretirana i nikoja od instituciite zadolzeni za toa da ne reagiraat.Ama ne smees da zucnes protiv partijata, Nea Mudanja patriotu.Kako e vremeto tamu inaku, se pogodi, na granica kako pomina?

Koga ja tepal Stojan, bila taa cedoubiec?

Ladnokrvno ubistvo? Kako doslo do toa, se razbudila Ivana eden den i teknalo taka se frli sose dete? Od cista mira?

Ili posle godini tepanje, odzemanje na stan so falc dokumenti, zakani deka nema da go vidi deteto, uceni so intimni snimki?
I kakov e toj covek sto go pravi seto toa pa uste i pred sopstvenata kjerka koja isto taka ja tepal i ja narekuval mala kurva? Koj covek ja krsi od kutek zenata oti go utnala patot i ja ostava srede nok na avtopat so deteto? Koj covek ja frli po skali zenata vo bolnica vo koja zavrsila isto poradi tepanje?

Nego sopstvena majka go prijavila za obid za ubistvo, znaci mozes da zamislis koj gnoj treba da si majka ti da te prijavi, a ti tuka go branis ko drven advokat.
Mislam treba da strajkuvas so glad ako go osudat pa niso nema zgreseno coekot, sigurno ima zosto ja tepal neli taka Vlado?

Тоа се медиумски глупости, никогаш не постоело такво сведочење, само квази-новинарите кај нас пишуваат секакви click-bait наслови само колку да се упеца некој. Се сеќаваш и за несреќата во Кочани колку непроверени и непотврдени информации пласираа? Прва на која ми текнува беше дека Андреј од ДНК бил пронајден во болница во Штип, жив и здрав. Не може да веруваш во се што пишува по порталите, особено не кај нас.

Kako doslo do toa, se razbudila Ivana eden den i teknalo taka se frli sose dete? Od cista mira?

Ili posle godini tepanje, odzemanje na stan so falc dokumenti, zakani deka nema da go vidi deteto, uceni so intimni snimki?
Добро сега и ти, сето ова е оправдување да си го убиеш сопственото дете? Значи ако некој со години те тепа и ти го тепа детето, ти го одзема станот со фалц документи, ти се заканува дека нема да го видиш и те уценува со интимни снимки - тогаш е ОК да си го фрлиш детето од тераса и да му го одземеш животот уште непочнат?

Тоа се медиумски глупости, никогаш не постоело такво сведочење, само квази-новинарите кај нас пишуваат секакви click-bait наслови само колку да се упеца некој. Се сеќаваш и за несреќата во Кочани колку непроверени и непотврдени информации пласираа? Прва на која ми текнува беше дека Андреј од ДНК бил пронајден во болница во Штип, жив и здрав. Не може да веруваш во се што пишува по порталите, особено не кај нас.
Многу нешто не им верував. Прво објавуваа пресови од мвр па наводно од сведоци па не знам од каде све, ја направија тутуле бале, повлекувала пријави, го бранела.
Уште полошо, мвр објавува верзија како се случило, иако тоа веројатно треба да го направи ЈО и тоа после прибирање докази и сведочења.
Што се вели, ја осудија, ја линчуваа само и само да не се обвинат институциите кои не мрдале со прст.

Во контекст на ова, имаше еден случај во приградска населба со млада девојка. Официјално беше една причина, неофицијално, од оние кои беа таму, сосем друга. Така да тие (дез) информации ги лиферуваат токму институциите.

Добро сега и ти, сето ова е оправдување да си го убиеш сопственото дете? Значи ако некој со години те тепа и ти го тепа детето, ти го одзема станот со фалц документи, ти се заканува дека нема да го видиш и те уценува со интимни снимки - тогаш е ОК да си го фрлиш детето од тераса и да му го одземеш животот уште непочнат?
Ne druze ne e opravduvanje, tuku e objasnuvanje kako doslo do toa i zosto instituciite koi bile dolzni da reagiraat a ne mrdale so prst, treba da odgovaraat. Sega jasno ti e? Opravduvanja vs objasnuvanje? Oti ocigledno ne ja pratis diskusijata so Vlado

Што се вели, ја осудија, ја линчуваа само и само да не се обвинат институциите кои не мрдале со прст.
Тоа е јасно, ама знаеш во каква држава живееме - во таква во која обвинуваат продолжни кабли, банкини покрај патот и жртвите на несреќите заради институционални пропусти, наместо да ја бараат вината во институциите.

Ne druze ne e opravduvanje, tuku e objasnuvanje kako doslo do toa i zosto instituciite koi bile dolzni da reagiraat a ne mrdale so prst, treba da odgovaraat. Sega jasno ti e? Opravduvanja vs objasnuvanje? Oti ocigledno ne ja pratis diskusijata so Vlado
ОК, значи на исто сме? И ти мислиш како мене - таа е виновна за смртта на детето, односно таа го убила, исто како што и владо мисли, само што со мислењето ти објаснуваше како дошло до тоа. Така?

Знам, неколкупати спомнав, од лично искуство со такви институции.
Еве поопширно за случајот од погоре кој беше прилично во најмала рака чуден и не е баш тоа што го пишува. А има многу такви случаи.

Tebe pak ne ti e jasno deka kakva i da bila, toa ne znaci deka treba da bide maltretirana i nikoja od instituciite zadolzeni za toa da ne reagiraat.Ama ne smees da zucnes protiv partijata, Nea Mudanja patriotu.Kako e vremeto tamu inaku, se pogodi, na granica kako pomina?

Koga ja tepal Stojan, bila taa cedoubiec?

Ladnokrvno ubistvo? Kako doslo do toa, se razbudila Ivana eden den i teknalo taka se frli sose dete? Od cista mira?

I kakov e toj covek sto go pravi seto toa pa uste i pred sopstvenata kjerka koja isto taka ja tepal i ja narekuval mala kurva? Koj covek ja krsi od kutek zenata oti go utnala patot i ja ostava srede nok na avtopat so deteto? Koj covek ja frli po skali zenata vo bolnica vo koja zavrsila isto poradi tepanje?

Nego sopstvena majka go prijavila za obid za ubistvo, znaci mozes da zamislis koj gnoj treba da si majka ti da te prijavi, a ti tuka go branis ko drven advokat.
Mislam treba da strajkuvas so glad ako go osudat pa niso nema zgreseno coekot, sigurno ima zosto ja tepal neli taka Vlado?
Mileva daj ziti mene, odi zamaraj nekoj drug. Tebe ne ti e jasno od koj profil pisis, ne pak nesto drugo.

На почетокот велеше едно, сега друго.
Од кај ти знаеш каква била пред да го сретне ѕверов? Можи имаш студирано психијатрија, не знам :confused:
И како знаеш дека било ладнокрвно убиство? Кој кого убил, кај бил психопатот. Според кого таа била сама со детето во станот и од каде информација дека било ладнокрвно?

120 страни таа е крива, таа е курва, таа е мазохист...
So ogled na toa deka bure vesnik ti e relevanten izvor na informacii voopsto ne mi e cudno utre i na taka pileto mu sepna muabeti da veruvas. Tvoe pravo, sto ne znaci deka ke sednam sega i ke se ubedvam so tebe dali pileto e relevanten izvor na informacii .

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom