Imav pub so biljarda pred mnogu godini vo Makedonija i eden vakov mrsul kako ovoj Stojanche, ednas dojde so celo drustvo ama od drug grad bea i pocnaa da pravat problemi i posto ne go drzev samo lokalov, so drugar mi otidovme i mu rekovme, nemora da plakjate i napustite go lokalot, sto ste pile, pile, fajron, ova e lokalno mesto ne sakame problemi.
Ne deka mu se plashevme, tuku deka ke trebashe da mu skrshime i race i noze ako se iskurci i aj da probame kulturno. Odma nasilnik, pocna da se dzapa, da preti, da se gura i pocne pretenjeto, ke vidis utre sto ke se desi au, au i zamina. Doagja pak za sat vreme so ekipica i pocnaa da krsat prozori i stolici da frlaat, aj da vidime koj kogo ke isfrlal i mi barashe kopileto uste togas na vreme 10 000 evra za da mi oprostil. Mu kazhav ok, dojdi utre ova vreme, ke te cekaat tuka na masa. Doagja utre denta pak so ekipa ama sega i ja bev so ekipa, tolku mnogu go tepavme sto mislam deka edna koska citava ne mu ostana, pickite so nego prvi preku vrata(kako ovoj drugar mu na Stojanche), mrsulov barashe nekoi osteti pa mu pak udrivme edna poseta i za nekoj mesec slusnavme deka otisol vo Malta.
Ja i drugar mi glava ne dignavme od policii, sudii, advokati i inspekcii i na kraj i dvata raskrstivme so se i se preselivme vo Germanija, ednostavno ne vredi vo takvo opstestvo da si gubis vreme so mrsuli kako ovoj Stojanche koi na sila, podbuckani i podrzani od policija i korumpirani inspektori tuku taka da ti baraat 10 000e za ic nisto.