Никој не се дрзне ниту тебе ниту сусарисаниот™ да ве прави феминисти како мене кога барав максимална казна, па да прашам, за што точно да добие доживотен? Немој така од ракав казни, како што и сусарисаниот™ кој ќе го дерел пример на кол, бидејќи има тука борци за права кои мене пре би ме распнале за моите скромни желби, неголи да биде некоја година екстра осуден ропакот, кој не смеел за ништо друго биде осуден освен за бивање ропак што не е дело и за ситно дилање. Доживотно и дерења барате за нешто што други не лежат ни година две. Не не, болат сведоштвата знам, но да не заборавиме дека некои водеа наративи како ропакот многу си го сакал детето, а оваа спонзорушата му го убила. А овој и детето го тепал, малтретирал, кутрото барало помош, бегало и плачело по комшии. Навистина оставаше впечаток на грижлив татко претходно еј, има тука опасни психоаналитичари кои многу ги разбираат жените, па се загрижија многу да не се стори голема неправда према Стојанче. И знаеш што ми е најгадно Злате, што после сведоштвата, овој ингвар кој сите ги симиња од кур (inb4 foreshadowing), уште пишува дека за таквото насилство што се случило биле потребни двајца. Јас не сакам ни да го цитирам, бидејќи би му посакал да се фрли и самиот од високо и да му причини на светот услуга со тоа што ќе прекинат секакви неразвиени мисли како самиот да циркулираат во етер, но тоа е бидејќи сум во моите чувства кога пишувам на темата. Јас навистина не му го посакувам тоа, бидејќи е доволно лабилен да навистина го стори, па ќе треба мене тука да ме бранат кога ќе ме гонат за наведување. Владе можеби тогаш ќе ми го чува грбот и нема да даде да ме осудат, но не го прашувајте, нека си пишува деновиве во темички за музиче.