Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Апсолутно све е алтернатива на педерско муслиманската Европа. ИСИС е подобра алтернатива, а не Орбан.
Ајде кажи како.
Лесно е да кажеш се друго е алтернатива. Што ќе тргуваме со Венецуела? Ќе извезуваме зелки у Казакстан,пиперка ајварка у Узбекистан?
ТРГОВСКАТА РАЗМЕНА е тоа што со векови наназад градело и развивало држави.

Плаќаш месо 40% поскапо во однос на Чехот или Словенецот поради тие царини кои ги имаме кон ЕУ. Да не беа тие ќе имавме барем поефтини а квалитетни производи за прехрана.
Вака лапај бразилски батаци у Стокомак од заклани кокошки пред короната.

Извозот ни е катастрофален,имаме само суфицит со Косово и Албанија.
Автоматски споено мислење:

Се сложувам со тебе во делот дека нас ни фалат доста работи и дека некои од земјите погоре имале партнерства со поголеми сили. Каде не се согласувам е дека тоа е само по себе причина зошто ние не сме движеле напред. Мислам дека мора да почнеме од негде и од верба дека судбината е во наши раце, во смисла да не бараме изговори (другите се со големите, ние сме цел живот опресирани, немаме ресурси). Тоа не става во ситуација каде што идеме каде дувне ветрот пошто веруваме дека ништо не е во наша контрола. Почетна точка е да веруваме дека можеме да смениме работи околу нас и да ги мењаме (како поединци, колектив и најважно како држава).

Зошто образованието е со низок квалитет? Тоа не е ради некој надворешен фактор, тоа е пошто наместо да трошиме на образование, трошиме на јавна администрација. Зошто имаме 2% доверба во судството и тотално одсуство на правда? Тоа е се ради наши луѓе, нема везе со САД и Русија. Зошто има толку криминал, корупција? Ниту има везе тоа со ЕУ, туку тоа се луѓе во наши институции кои не си ја вршат работата. Зборот ми е, најголем дел од работите што ни обликуваат живот и развој се реално во наша контрола (или контрола на наши луѓе) и е до нас што ќе правиме. Никој нема на шашма да ни даде ништо, се требаме самите. Македонија може да биде функционална држава, али мора прво да превземеме одговорност и да се фатиме за работа, и тоа е тоа.

Мислам дека и на двете страни на Вардар нема воља. Кога системот е пропустлив, полесно се краде, се зачувува моќ и богатство, здрави институции овде на многу наши луѓе не им одговараат. Замисли утре да е департизирана државата, како неспособни политичари ќе придобијат лојалност од граѓани што преку ноќ се независни? Ќе мора конечно да работат во интерес на државата ако сакаат да се на власт. И се сложувам: што побрзо има промени, тоа подобро, али мора да почнеме од негде. :pivo2:
Секако,се сложувам дека за ситуацијава во која се наоѓаме сме 100% ние самите криви. Тука нема збор. Меѓутоа јас не гледам излез поради нашата неспобност ,односно на нашите лидери. Не би рекол неапособност,туку ставањето на личните интереси пред државните.

Јас мислам дека до толку е труло ,што е невозможно да се спаси.

Ајде кажи како.
Лесно е да кажеш се друго е алтернатива. Што ќе тргуваме со Венецуела? Ќе извезуваме зелки у Казакстан,пиперка ајварка у Узбекистан?
ТРГОВСКАТА РАЗМЕНА е тоа што со векови наназад градело и развивало држави.

Плаќаш месо 40% поскапо во однос на Чехот или Словенецот поради тие царини кои ги имаме кон ЕУ. Да не беа тие ќе имавме барем поефтини а квалитетни производи за прехрана.
Вака лапај бразилски батаци у Стокомак од заклани кокошки пред короната.

Извозот ни е катастрофален,имаме само суфицит со Косово и Албанија.
Сега ќе те убедува Дугин дека не е така само да го брифираат од штабот. Кога ја спомна Чешка и тука има бразилски батаци не се ЕУ.

Добро тебе јасно ти е дека нема алтернатива за огромен пазар? Тоа со муслите во други држави источно од Германија го нема и се пристојни за живот и затоа од Германија, Франција бегаат тука (јас имам колеги па затоа знам). Која е алтернативата другар? БРИКС, САД? Ајде со САД океј ама БРИКС таму имаш повеќе муслимани од ЕУ.

па на кој пазар продаваме ние? Во Сиера Леоне?

Сега ќе те убедува Дугин дека не е така само да го брифираат од штабот. Кога ја спомна Чешка и тука има бразилски батаци не се ЕУ.
Доста го потите куров и двајцата. Идите у амбасада и кажете дека имате блгарски происход и завршена работа, нема бразилски батаци и нема Путин. Даваат пасоши, нека не лупа другион.
Ја сум Бугарин. Знам.

Им се брзало нив, немале време Мицковски да го чекаат... после 30 години ебње у здрав мозок, па уште до нас да ти било...

Вие пратите ли нешто од политика у задњи 30 години?

Доста го потите куров и двајцата. Идите у амбасада и кажете дека имате блгарски происход и завршена работа, нема бразилски батаци и нема Путин. Даваат пасоши, нека не лупа другион.
Ја сум Бугарин. Знам.
Имам работа виза не ми треба мене. Ако си дефицитарен кадар ќе ти дадат виза без проблем ама така губи и државата и тоа на долг рок ама к*р те боли тебе ако ти победи партијата арно ќе има работа на повисока позиција, а ако победи другата партија ќе си останеш на истата и така во круг до пензија. Жално е што сите имаме еднакво право на глас и треба на некој начин да им се одземе правото или барем да се направи некако вие да не гласате само така оваа држава ќе оди напред.

Тука во Македонија, на нашиве социјални мрежи и портали. Доволно е да ги отвориш коментарите под било која вест за насилство врз жена или за споделена интимна слика, па да видиш каков “либерализам” владее тука.
Па норално е тоа....сакаш овие што ги нарекувате инцели да ве бранат од типовите кои сте ги одбрале и ве шутираат?

Па норално е тоа....сакаш овие што ги нарекувате инцели да ве бранат од типовите кои сте ги одбрале и ве шутираат?
А што имаш ти против мене што цело време вака ми се обраќаш?

А што имаш ти против мене што цело време вака ми се обраќаш?
Ние општо збориме, ја немам ништо против тебе...те почитувам и те ценам. Само ти кажувам како е.

Ние општо збориме, ја немам ништо против тебе...те почитувам и те ценам. Само ти кажувам како е.
Па не е општо коа мене ме цитираш и ми се обраќаш во второ лице множина. :D

Ја сум Бугарин. Знам.

Им се брзало нив, немале време Мицковски да го чекаат... после 30 години ебње у здрав мозок, па уште до нас да ти било...

Вие пратите ли нешто од политика у задњи 30 години?
Па до кој е? Кој ја напраи државава ваква каква што е?

Ја несакам да се иселам,сакам да имаме подобра држава. Гласате говеда од Сдс и Дпмне кои у меѓувреме имаат пола од нив пасоши бугарски.

Па не е општо коа мене ме цитираш и ми се обраќаш во второ лице множина. :D
Вие како женски род, не вие како одредена група на жени. Генерализираме цело време ние тука, нема ништо лично.

Druzhe...probaj da chitash malku so razbiranje.
Sasvim drug e muabetot, ne deka nekoj ochekuva od tebe i Vlado da branite nekogo osven nasilnici, ama nema vrska sekoj si se cesa kaj sto go svrbi pa taka i ti

Ajde ide Veligden, slobodni denovi, go cekame Vlado da gi pomine na Kajgana branejki go Stojan i pisuvajki referati za livadarki, seuste prasuvajki se zosto nekoja bi odbrala kuce namesto nego, dodeka na drugiot tab komentira po fb kako dodeka kuckata dodeka ne mrdne so opaskata kuceto ne i se kacuva na vest za siluvanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom