Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
Еве сега баш гуглав колку жени со се деца си го имаат одземено животот, ме згрози фактот дека ги има во голема бројка.
Последно на муабетот твој заради неверство со се три деца мајка се фрли во река, тој го гонат за наведување на убиство
Судот му додели затвор казна од 6 години и му ја намалиле на 4 поради скратено судење, законски
Во случајот и тој физички ја малтретирал со години, изјавиле роднини и сведоци
Ама поради тоа што немале докази дека ја навел директно му дале само 6 години.
Имало и протести во Албанија поради тој случај.
Значи пак идиме на тоа дека според кривичен законик само неверство не е доволна причина да те гонат за наведување на самоубиство.
Za mazi nema nisto a, tie ne se samoubivaat ?

Да, жената не барала помош, бидејќи ретко која жртва на насилство бара помош. Зошто е тоа така, тоа не го сфаќаме ни ти ни јас, бидејќи не сме во таа ситуација.
Првично размислување ми е дека е страв, бидејќи од една пријава не бидува ништо, полицијата најверојатно и после 5-6 часа ќе го пушти од станица, а потоа што? Пак се враќа дома кај жртвата, само погневен и побесен. Тоа се прави како насекаде во светов, жрвата се носи во заштита, со таен идентитет и непозната локација, па потоа органите си тераат постапка спрема насилникот.
А во конкретниов случај гледаш дека ликов имал 10 пријави, а ден не одлежал за ништо, најверојатно има кој да го ваѓа од гомна. Најверојатно има и врски за да стигне до социјално и да и го земе детето, нешто што е најчеста закана во вакви случаи.
И низата дешавки кои и се случиле на жртвата само го потврдиле истото, напад во јавно место, полиција не превзема ништо, напад во болница, полиција и социјално не превземаат ништо ( иако по закон МОРА да постапат ).

Дали според тебе институциите сносат некаква вина во случајов?

За тебе сите се криви освен жената која си го фрлила сопственото дете.

Не постои никаква околност која оправдува убивање на дете.

За мене институциите се криви што не го одзеле детето навреме бидејќи очигледно мајката била најголемата опасност за него.

Za mazi nema nisto a, tie ne se samoubivaat ?

Има многу вакви случаи со мажи. Се вика "family annihilator" или истребувач на семејството. Најчесто се случува поради финансиски/легални проблеми каде мажот избира да си го одстрани родот.

Се разбира има и други причини, имаше еден кој систематски си ги убиваше жените и синот си го уби за исплати од осигурителни полиси, и го имаш Chris Watts кој ја задави жената и 2те ќерки оти закаше да почни одново со младо пиче.

Жените генерално го прават ова за одмазда од понижување, баш најчесто ради љубовници.

Убиство-самоубиство од "милостина" има само во случаи каде има сериозно сексуално злооставување.

Мажи шо се самоубиле заради двеста грама пичка засмрдена не ни треба да живеат да ми простите сите на речникот

Чолке ти ако не ја миеш има жени шо ја одржуват не ги ставај сите у ист кош. :pos:

Мажи шо се самоубиле заради двеста грама пичка засмрдена не ни треба да живеат да ми простите сите на речникот
Znaci za naveduvanje na samoubistvo mozat da se povikaat samo zenite posto nie ocigledno povekje higiena odrzavame za razlika od vas.
Jas taka nekako te sfativ :cautious:

Oк, а ајде сега објасни ни како тоа жртва која е преплашена од својот сопруг, после поднесен развод оди да се пресметува со него и љубовницата?

Која ментална гимнастика би го оправдало тоа? Нели би се плашела од последиците кога ќе се вратела дома? Помалку ли се плашела од последиците кога би повикала полиција?

Овој факт ми го смена мислењето, само овој, се друго можеме да релативизираме, ама овој факт нема како. Ни стокхолмски, ни нижно-новгородски синдром ова не го објаснува. Цел наратив го руши на преплашена жртва, и ја категоризира како кодепендентна од насилникот емоционално.

И за човек кој има следено безброј вакви случаи алудира на филицидно убиство-самоубиство за одмазда. "Еве што ќе ти направам"

Ова се дискутираше некоја страна поназад, мислам Сајбер дека напиша како најверојатно била таа случка, што и мене ми има логика.
За тебе сите се криви освен жената која си го фрлила сопственото дете.

Не постои никаква околност која оправдува убивање на дете.

За мене институциите се криви што не го одзеле детето навреме бидејќи очигледно мајката била најголемата опасност за него.

А не гледаш некаква одговорност во мажот што години уназад се изживувал врз неа?
Чисто да видам колку е сатот, дали вреди да уопште влегувам во дискусија.

Чолке ти ако не ја миеш има жени шо ја одржуват не ги ставај сите у ист кош. :pos:
Чолка можда си гу мие само Атлетико кд осфои нешто.

Чолке, а ако е сто пеес грама и мирише на лаванду, ондак може ли да жифив?

Последно уредено:
Тебе ако ти смрди, не им смрди на сите.
Автоматски споено мислење:

Чолка можда си губмие само Атлетико кд осфои нешто.

HAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA

Znaci za naveduvanje na samoubistvo mozat da se povikaat samo zentr posto nie ocigledno povekje higiena odrzavame za razlika od vas.
Jas taka nekako te sfativ :cautious:
Не, и мажи нека се повикаат ако трпат физичко насилство и психичко мачење ама само ради неверство нека си ја манат главата во зид оти не вреди за таква ороспија животот да си го фрли и да ги остави децата без татко

Што рекол слепиот кога поминал покрај рибен пазар?
"Добро утро дами"

Не си клавај ти одма на срце аман

Чолка можда си губмие само Атлетико кд осфои нешто.

Не можи пичка шо прима сто кура во ден на лаванда да мириса да се разбериме, за на таа Владе што ја вергла сто страни беше муабетот

Не си клавај ти одма на срце аман
не
Него си жена. Ако така збориш за твојот орган, поготово делот смрдена. Шо да викаат мажите?

Ако не се цениш самиот, нема ни другите.

Ова се дискутираше некоја страна поназад, мислам Сајбер дека напиша како најверојатно била таа случка, што и мене ми има логика.

А не гледаш некаква одговорност во мажот што години уназад се изживувал врз неа?
Чисто да видам колку е сатот, дали вреди да уопште влегувам во дискусија.

Поголема одговорност гледам кај жената што останала со него да се тепа. Таа имала избор, ама избрала да му наштети убивајќи си го чедото.

Има многу вакви случаи со мажи. Се вика "family annihilator" или истребувач на семејството. Најчесто се случува поради финансиски/легални проблеми каде мажот избира да си го одстрани родот.

Се разбира има и други причини, имаше еден кој систематски си ги убиваше жените и синот си го уби за исплати од осигурителни полиси, и го имаш Chris Watts кој ја задави жената и 2те ќерки оти закаше да почни одново со младо пиче.

Жените генерално го прават ова за одмазда од понижување, баш најчесто ради љубовници.

Убиство-самоубиство од "милостина" има само во случаи каде има сериозно сексуално злооставување.
Ne, drugo bese muabetot. Kolku mazi se samoubile radi neverstvo od strana na partnerkata. Takvi podatoci izgleda nema, a i spored Cholka, ne ni treba da ima. Tie i taka ne zasluzuvaat da ziveat, mislam da se samoubies za 200 grama smrdeno meso e stvarno bezveze. Koga se raboti za kolbas ocigledno e sosem opravdano da se samoubies , barem spored zenive na forumot :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom