Црна Хроника

• Креатор на темата Креатор на темата Macka12345
  • Време на започнување Време на започнување
не
Него си жена. Ако така збориш за твојот орган, поготово делот смрдена. Шо да викаат мажите?

Ако не се цениш самиот, нема ни другите.
Не зборав за мојот орган мачка, прочитај погоре.
Заминавме скроз офтопик во тема кај што најголем проблем се институциите и тука треба да ја разглабаме дискусијата а не кој за што скокнал.

Не, и мажи нека се повикаат ако трпат физичко насилство и психичко мачење ама само ради неверство нека си ја манат главата во зид оти не вреди за таква ороспија животот да си го фрли и да ги остави децата без татко
Znaci sega dojdovme do muabetot deka ima opravdano i neopravdano samoubistvo ?

Скроз ова со дијазепамите. Или шо год.
Ако веќе не можам да го совладам физички, бар последен ручек ќе му напраам.
Ај сега едно прашање малку оф-топик?!
Истото и за @Емкаа и за @cholismo
Ама искрени да бидете! Може?

Дали во обратен случај, каде маж што трпел насилство, и би го направил овој твој херојски потфат..
(или бил на местото на Пале..)

Дали ќе речевте, епа си заслужила, крајно било, немал избор... самоодбрана..
Или ќе крескавте фемицииидддд :vozbud:

П.С. ај да бидеме реални...

Не можи пичка шо прима сто кура во ден на лаванда да мириса да се разбериме, за на таа Владе што ја вергла сто страни беше муабетот
Da mi e da znam kako dojde do ovoj zaklucok? Mozi si odrzava higiena, si se pazi i neguva.
Ova vekje se predrasudi od tvoja strana :sneaky:
P.s a kolku e dozvoleno na den ?:cautious:

Znaci sega dojdovme do muabetot deka ima opravdano i neopravdano samoubistvo ?
Vladimir dosta gubis vreme tuka, ako sakas da mu pomozis na pobratimot tvoj ke si se soberite istomislenici vo golem broj, ke si odite pred obvinitelstvo, pred sobranie, kje si vrshite pritisok da go oslobodat oti ne e nisto kriv, ke si kazite kako zenata ne bila kitka za mirisanje kako on ustvari bil zrtva na semejno nasilstvo, se sto kaza ovde ke si iznesete vo javnost, jas preporacuvam do Strazbur da odite, steta e eden vakov prekrasen covek da sedi vo pritvor

Дали во обратен случај, каде маж што трпел насилство, и би го направил овој твој херојски потфат..

Јас ќе речев си заслужила, пишав погоре за случај кај мојот сопруг во мало кај што мажот трпеше семејно насилство, ние пријавувавме, му помагавме кога ќе го видевме на улица.
Кој сака нека е, не гледам маж жена, ако некој е жртва на насилство треба да му се помогни и да се гони сторителот

Не ја правдам Ивана шо скокнала со се дете, за мене и таа има вина, го одбрала најлошиот начин да ги спаси детето.

Иста тежина имаат физичко насилство и неверство ?
Едното се трпи другото не.
Од едно се умира од другото не
Pa sepak ete se samoubivaat ljugeto radi toa sto znaci zaklucok e deka za nekoj ima ista tezina :toe:

Vladimir dosta gubis vreme tuka, ako sakas da mu pomozis na pobratimot tvoj ke si se soberite istomislenici vo golem broj, ke si odite pred obvinitelstvo, pred sobranie, kje si vrshite pritisok da go oslobodat oti ne e nisto kriv, ke si kazite kako zenata ne bila kitka za mirisanje kako on ustvari bil zrtva na semejno nasilstvo, se sto kaza ovde ke si iznesete vo javnost, jas preporacuvam do Strazbur da odite, steta e eden vakov prekrasen covek da sedi vo pritvor
Prati malce, drug e sega muabetot ;)

Pa sepak ete se samoubivaat ljugeto radi toa sto znaci zaklucok e deka za nekoj ima ista tezina :toe:
Ти кажав, јас можам да се самоубијам оти ме испули накриво, си има закон и обвинители нека проценат тие дали тоа е доволна причина за самоубиство

Да, би го рекла и мислела истото.
Но, бројкиве ме наведуваат во насока на размислување дека далеку позагрозена и поверојатно е жената да се најде на страната на жртва, отколку насилник. Затоа и толку често го слушате зборот фемицид од кој ви се ежи кожата.

391 жртва на насилство, од нив 284 жени, 54 деца.
Од 286 сторители, 266 биле мажи.

Не постои тема на форумов што Владе ја нема однесено у курац.
Ajde, pak jas kriv.
More gledas deka i za tvoite prava se boram, a ti vaka mi vrakjas.
Utre mozi ke se samoubies za 200 grama smrdeno meso, i namesto da odgovara za nejzinite postapki, so rasturila familija, ti go sjebala zivotot, tebe budala ke te napravat.
Gledas kako zenite se slozni okolu toa.
Zena se samoubila, mazot e kriv.
Maz se samoubil, budala.
Nazad ti e tebe zimata, taka mi uzgleda mene :(
Автоматски споено мислење:

Ти кажав, јас можам да се самоубијам оти ме испули накриво, си има закон и обвинители нека проценат тие дали тоа е доволна причина за самоубиство
Mozes i za nisto da se samoubies, te fatila depresija ili nesto slicno. Tuka konkretno tocno znaeme za sto se samoubil. So ime i prezime.
Tuku ajde vaka da te prasam. I ova e vistinita prikazna. Znam za zena sto se samoubila deka ne mozese da ima deca so mazot mu.
Ni zbor za fizicko nasilstvo, psihicki mozi mu prefrlal , to stvarno ne znam.
Dali ova spored tebe mozi da se klasificira kako naveduvanje na samoubistvo ?

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Многу ми е тешко на душата, премногу ми е жал за мајката и девојчето...од колосек ме извади трагедијата, немам сила за коментирање, а лошо ми паѓа кога ги читам бљувотините бесрамни на владе и птицана.
Во право сум Биџи, потполно сум во право а ти браниш нечувствителни суштества ..толку од мене.
...не знам зошто го толкуваш дека „бранам нечуствителни суштества“ овде има три работи:

-првата работа е што таткото ја малтретирал сопругата со тепање и колку да бил можеби провоциран или не бил, односно бил под наркотици или таков му е карактерот за што треба да одговара,

-втора работа неразјаснета е одлуката на мајката за самоубиство кога веќе имала судски процес за развод, брат и семејство и шанса да се тргне од тоа малтретирање, убава девојка да не размислува барем малку поразумно, ниту помош од братот или.... тие си знаат, но не смеела тоа да го стори на ќерката!

- трета работа е убиството на мајката на сопствено чедо, значи родители и во војна и во мир да ги спасат сопствените деца се жртвуваат и гинат за нив, да ги спасат, овде чедоморство се случило, што не ја оправдува мајката, па колку сака да биде истепана!

... ти сега емотивно делуваш и гледаш само кривица на сопругот што никој не го оспорува неговото минато и малтретирањето, но со кое право мајката го зема девојчето и се самоубива со се малечката? која е таа да пресуди, ако и’ даде живот не значи дека има право и да и’ го одземе поради незини нерешени проблеми кои се влечеле кој знае од кога без да ги реши како зрела особа!

Uste nemozam da poveruvam kako lugeto repliciraat ili vleguvaat vo diskusija sl luge kako ovoj..... zatoa i ne mi se dopaga kajgana, vlezete vo diskusija so nekoj sto mislite drka e vase skalilo, pa se replicira da ubedat covek sto ni Gopod nemoze da mu pomogne.... na site temi se e isto kaj da otvaram, lugeto se obiduvaat 10 strani eden covek da ubedat ili da mu dokazat kako e...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom