Counter-Strike: Global Offensive

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Не е само до перформанси на компјутерот, со последниве апдејти ја ставија играва во многу лоша и неоптимизирана состојба, посебно со последниве HRTF апдејти и модели што многу го намалија фпсто. Не е само до тебе, плус играва пати од сериозни проблеми со последниве пачеви од micro stuttering, ја све пробав, од драјвери за графичка, кантер буквално све бришев и инсталирав од почеток и сфатив дека е до играта пошто сите другари што играме заедно истото им се дешава. Моментално кантер е во многу лоша состојба, јас ја играм од 2014 и досега никад немало ваква лоша оптимизација и лошо фпс. Порано играв на 250 стабилно фпс и варираше до 300. Сга сум на пола од тоа. Иначе играм на i3 4150 @ 3.5 Ghz со GTX 750 Ti.
Значи со секој апдејт на играва мора и пцто да го апдејтираш... маму му ебам .

Е ова не можам да го сфатам со кантеров имав лаптоп со и3 втора генерација процесор , 6гб рам и амд слаба графичка со 512 мб.. играв со 50-60 фпс .. сега имам десктоп со и5 3470 со 3.2гх со буст до 3.6гх 4гб рам и графичка нвидиа 610 со 2гбддр3 и пак играм со толку фпс .. пробав и со форматирање и со преинсталирање и пак неќе да крене фпс .. а читам со таква конфигурација се играла над 170 фпс ..

џабе имаш и најјак пц у цел свет ако имаш монитор со 60 херци , можда ти е упалено в синк и ти ги лимитира фпс колку што ти е мониторот

џабе имаш и најјак пц у цел свет ако имаш монитор со 60 херци , можда ти е упалено в синк и ти ги лимитира фпс колку што ти е мониторот
75 херци е мониторов и всинк е згасено ама џабе...[DOUBLEPOST=1482510377][/DOUBLEPOST]20161223164823_1.jpg
види багов .. фрлив молотов и после мене фрли еден смоук и си почна да гори на средина во тунелов и си гореше до крај на рундата...

Последно уредено:
Како споредуваш цс и ова?
Gledam site neshto se zanesuvat bolest bilo da se igra na malo fps, optimiziranost a u. Zemi si ja ovaa i so dva kurshuma ubivash chovek, #realno.[DOUBLEPOST=1482580471][/DOUBLEPOST]
Како споредуваш цс и ова?
Gledam site neshto se zanesuvat bolest bilo da se igra na malo fps, optimiziranost a u. Zemi si ja ovaa i so dva kurshuma ubivash chovek, #realno.

20161225011818_1.jpg
Само соло играв, мислев mission impossible е ама успеав :D
MM > free faceit. Бар кога се работи за соло играње.

како ги рачуна ова ранковите, бев голд 4 и едно 5-6 партии по ред губев ама увек бев со позитивен скор, и у првите 2-3ца на крај на партија и пак паднав 1 ранк....

Pr

Lani igrav bev mge3 i prekinav edno 3-4 meseci ne cepnav ic ne ukluciv i me imase padnato do gn1 sega pak pocnav aktivno vo 2 nedeli se krenav mge2..

Sent from my thor using Tapatalk

Rankot e sminkerski samo, se racuna hidden elo na sekoj akaunt spored glicko 2 sistem, razguglajte ke vi se razjasni.
Koga bese onoj update koga pagjaa rankovi ja ostanav vo supreme radi toa elo dodeka nekoi drugarcinja padnaa nekok rank podolu.

Gledam site neshto se zanesuvat bolest bilo da se igra na malo fps, optimiziranost a u. Zemi si ja ovaa i so dva kurshuma ubivash chovek, #realno.
Insurgency е екстремно неоптимизирана игра. Ако некој има малку фрејмови на CS:GO, на Insurgency ќе има 5 пати помалку.

како ги рачуна ова ранковите, бев голд 4 и едно 5-6 партии по ред губев ама увек бев со позитивен скор, и у првите 2-3ца на крај на партија и пак паднав 1 ранк....
Битно е само победени рунди и мал удел има МВП скор. Со колкав резултат ги изгуби тие партии и колку пати беше МВП во нив?

Rankot e sminkerski samo, se racuna hidden elo na sekoj akaunt spored glicko 2 sistem, razguglajte ke vi se razjasni.
Koga bese onoj update koga pagjaa rankovi ja ostanav vo supreme radi toa elo dodeka nekoi drugarcinja padnaa nekok rank podolu.
Ранкот е elo поени во одреден ранг. Кога беше апдејтот со ранковите најверојатно не си паднал затоа што си бил во повисоката граница и/или можеби не си изгубил партија за да те смести во понизок ранк (пошто обично при пораз спушташ ранк).

Е ова не можам да го сфатам со кантеров имав лаптоп со и3 втора генерација процесор , 6гб рам и амд слаба графичка со 512 мб.. играв со 50-60 фпс .. сега имам десктоп со и5 3470 со 3.2гх со буст до 3.6гх 4гб рам и графичка нвидиа 610 со 2гбддр3 и пак играм со толку фпс .. пробав и со форматирање и со преинсталирање и пак неќе да крене фпс .. а читам со таква конфигурација се играла над 170 фпс ..

Процесорот ти е повеќе од одличен за да ја играш.. али графичката ти е премногу слаба.. За ГО, 4 гб рам е солидно а графичка минимум 750 за да имаш добра да не кажам супер игра. Јас со 630ка играм на 800 x 600 резолуција и имам околу 100 / 120 фпс. На појака немам ни 60/70. Али пак сум глобал мнг сум добар :D

пс: еве, колку да ти стане посликовито
gfdgfdgfdgfdgfd.png

Последно уредено:
Процесорот ти е повеќе од одличен за да ја играш.. али графичката ти е премногу слаба.. За ГО, 4 гб рам е солидно а графичка минимум 750 за да имаш добра да не кажам супер игра. Јас со 630ка играм на 800 x 600 резолуција и имам околу 100 / 120 фпс. На појака немам ни 60/70. Али пак сум глобал мнг сум добар :D

пс: еве, колку да ти стане посликовито
Околу графичката. Пред да ја сменам имав GTX275. 2009 модел е графичката. 150-200fps имав измешани сетинзи нешто беше хај имав и лоу, а и медиум. Сетоа ова на 1920х1080p. Сега имам 220+ fps со GTX950. А та графичка е во друг компјутер сега има негде 90-150fps заради update-и.

Околу графичката. Пред да ја сменам имав GTX275. 2009 модел е графичката. 150-200fps имав измешани сетинзи нешто беше хај имав и лоу, а и медиум. Сетоа ова на 1920х1080p. Сега имам 220+ fps со GTX950. А та графичка е во друг компјутер сега има негде 90-150fps заради update-и.

Нешто имаш проблем.. види дали ти се апдејтите као шо треба.. Кај мене на 750ка на медиум сетингз има околу 250 / 300.. зависи на која мапа

Нешто имаш проблем.. види дали ти се апдејтите као шо треба.. Кај мене на 750ка на медиум сетингз има околу 250 / 300.. зависи на која мапа
220+ FPS све на High и не е така малку. Да не се згреше со другата графичка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom