Се гледа CS:GO редовно, не гледам македонска сцена и појма немам ниту што тим имаме ниту што играчи играат.Ајде малку да ја живнеме темава.
Конечно Македонија има солиден тим во CS:GО па може да се отвори малку дискусија.
Од ова што сум видел на форумов, знам само двајца кои следат - @Kasabian и Macedon1um (го нема на листата за да го тагнам)
Има ли други?
Еве еден линк од Pinnacle Cup IV на кој во моментов нашиве губат 1-0 во мапи од рускиот Спирит.
Јас почнав да пратам активно од короната, сега малце намалив ама поголемиве турнири ги пратам сеуште, ме интересира како ќе играат Гамбит кој ми беа омилен тим изминативе години и убедливо најдобри заедно со Нави, ама беа банирани да настапуваат под руска организација и ги откупија американците Cloud9 кој немаја свој тим извесен период.Ајде малку да ја живнеме темава.
Конечно Македонија има солиден тим во CS:GО па може да се отвори малку дискусија.
Од ова што сум видел на форумов, знам само двајца кои следат - @Kasabian и Macedon1um (го нема на листата за да го тагнам)
Има ли други?
Еве еден линк од Pinnacle Cup IV на кој во моментов нашиве губат 1-0 во мапи од рускиот Спирит.
Абе тоа они освоиле некој Виареџо Куп ако треба да користам фудбалски термини, а сега овој турнир е да речеме Конференциска Лига (Бласт би бил Европа Лига според мене. )Се гледа CS:GO редовно, не гледам македонска сцена и појма немам ниту што тим имаме ниту што играчи играат.
Знам само минатата година дека освоивме некое првенство како репрезентација, нешто така.
Омилен тим немам, зависи од првенството.
Али кога и да игра Na'Vi, навивам за се што е против нив.
Во моментов има Blast Premier играат NIP.
Јас ги гледав доста време G2 ама ми станаа тешки чоукери. Имаат доста добри поединци, ама тимски се катастрофа.Јас почнав да пратам активно од короната, сега малце намалив ама поголемиве турнири ги пратам сеуште, ме интересира како ќе играат Гамбит кој ми беа омилен тим изминативе години и убедливо најдобри заедно со Нави, ама беа банирани да настапуваат под руска организација и ги откупија американците Cloud9 кој немаја свој тим извесен период.
Заедно со NaVi и FaZe би требало да се топ 3 екипи годинава, G2 разочараја доста во последно исто како и Vitality за кој бев многу оптимистичен кога ги зедоја Magisk и Dupreeh од Астралис.
Кога сме кај нашите BlueJays направија ненормален напредок веќе се пробија и извесно време беа во топ 30 тимови. Од тимот покрај Cacanito кој ми е комшија и го следев активно еден период беше одличен во ФПЛ дури на ниво со најдобрите, а пред тоа заврши и прв во челинџер лигата другите не ми се баш познати ама добро е што конечно имаме првокласен кантер тим и да се надеваме до пласман на некој од појакиве турнири во иднина.
Изгубија баш зашто се невидени чоукери.Од G2 интересно ќе биде да се прати m0NESY.
Дечко растури на Интер турнирот во Катовица, штета што изгубија во финале од FaZe.