CNN: Македонија е во групата земји со најлоши економии

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
CNN pishuvashe i deka vo Irak ima fabriki za hemisko oruzje...lani pishuvashe deka Siriskiot pretsedatel i zenamu se primer za demokratija na istokot...i eden kup drugi gluposti,namenski tekstovi,da ne gi baram.Se palite kako majmuni i jadete shto vi serviraat.Pozadinata e deka so Grujo premier teshko ke im se ispolni kefot na Grcite,a tie se tempirana bomba za evroto,pa preku menuvanjeto na imeto ke im se udvaraat.Za toa im e potrebna smena na vlasta,da dojde Brane, i kako shto napravi so lokalnata podelba i problemot so imeto ke go ,,reshi,,.Ne znam samo kako sme tolku slepi.Srbija e pred kolaps,samite priznavaat deka najverojatno od septemvri ke nemaat pari za penzii,slicno e i vo Hrvatska..Slovenija veke bara pomosh bidejki budjetot im e prazen,se prognozira deka se sledni od evrozonata shto ke im treba infuzija,Bugarite se prikazna samo za sebe,cesto odam tamu i imam mnogu prijateli,na shkrgi dishat.I Makedonija imala poslaba ekonomija od niv...prikazni za mali deca.Od tie 30-40 % posto nevraboteni pola se zemjodelci i se de fakto nevraboteni,no ,naglasuvam,so ogromna maka i trud,vadat solidni prihodi otkolku da se vraboteni na hartija i zemaat plata od 12000 denari.Trpi statistikata,realnosta e druga.Da ne izleze deka sega velam vo MKD e se super,naprotiv,teshka mizerija e,no zemajki vo predvid kakva e situacijata na cel Balkan i poshiroko,mislam deka mozeshe da bide ushte polosho so nekoi drugi likovi na vlast,koi shto imaa prilika da se pokazat celi 15 godini.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
CNN pishuvashe i deka vo Irak ima fabriki za hemisko oruzje...lani pishuvashe deka Siriskiot pretsedatel i zenamu se primer za demokratija na istokot...i eden kup drugi gluposti,namenski tekstovi,da ne gi baram.Se palite kako majmuni i jadete shto vi serviraat.Pozadinata e deka so Grujo premier teshko ke im se ispolni kefot na Grcite,a tie se tempirana bomba za evroto,pa preku menuvanjeto na imeto ke im se udvaraat.Za toa im e potrebna smena na vlasta,da dojde Brane, i kako shto napravi so lokalnata podelba i problemot so imeto ke go ,,reshi,,.Ne znam samo kako sme tolku slepi.Srbija e pred kolaps,samite priznavaat deka najverojatno od septemvri ke nemaat pari za penzii,slicno e i vo Hrvatska..Slovenija veke bara pomosh bidejki budjetot im e prazen,se prognozira deka se sledni od evrozonata shto ke im treba infuzija,Bugarite se prikazna samo za sebe,cesto odam tamu i imam mnogu prijateli,na shkrgi dishat.I Makedonija imala poslaba ekonomija od niv...prikazni za mali deca.Od tie 30-40 % posto nevraboteni pola se zemjodelci i se de fakto nevraboteni,no ,naglasuvam,so ogromna maka i trud,vadat solidni prihodi otkolku da se vraboteni na hartija i zemaat plata od 12000 denari.Trpi statistikata,realnosta e druga.Da ne izleze deka sega velam vo MKD e se super,naprotiv,teshka mizerija e,no zemajki vo predvid kakva e situacijata na cel Balkan i poshiroko,mislam deka mozeshe da bide ushte polosho so nekoi drugi likovi na vlast,koi shto imaa prilika da se pokazat celi 15 godini.
Да се што кажа е така, никој нема пари за плати и пензии само ние имаме. Си се запрашал оти секој месец се задолжуваме со минимум 100 милиони евра, не знаеш нели. И не знам такви што биле 15 години на власт, знам едни што биле 10 други 11 години.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Фала богу чиста вистина (y)
--- надополнето: 8 август 2012 во 23:36 ---

Само нафта и струја? а топлификација на сдсм што е ? и е*а матер на цело Скопје да сакаш да се исклучиш нема да можеш па ова го нема ни на МАРс
од каде сега топлификација на сдсм била =) ? топлификација е АД акциoнери се домашни бизнисмени, вработени, имаат руски партнер и словенечки си поголем удел,

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Да се што кажа е така, никој нема пари за плати и пензии само ние имаме. Си се запрашал оти секој месец се задолжуваме со минимум 100 милиони евра, не знаеш нели. И не знам такви што биле 15 години на власт, знам едни што биле 10 други 11 години.
ne ja nosi diskusijata na tie,vie,onie...ne sum clen na niedna partija..se trudam razumno,racionalno,sebicno da gledam na rabotite i ako veke nekoj mora da ne vodi,gledam da izberam takov shto ke mi napravi najmalku shteta.Poslednata ekipa od 90 pa navamu mi deluva nekako najneshtetna,solucija druga ne gledam,posebno sega koga se zdruzija Brane i LJube

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
види вака ако мислиш дека сакаме да читаме вакви глупости, нема да се мачиме на форумов да дебатираме со наши мислења, ќе гледавме сител или канал5 и се ќе беше на место, да не беа овие алтернативни медиуми (интернетот, кој од алетернативен станува и ќе стане доминантен медиум) се уште немаше да се знае дека се укинале дневната ефтина струја како што се ќутеа и се правеа глупи. редовно гледам информативна програма и ти кажувам дека ни сител ни канал5 ни дневник и компанија мпм ќутеа како пи*ка под кошула. Први за оваа тема ако сме искрени објавија алфа тв, плусинфо, либертас и скај мк така да да не беа социјалните мрежи, кајгана и сл. уште луѓето немаше да знаат што се случува. Ова го немало ни во Југославија во најтешкиот период до 51 ајде сега поздрав
--- надополнето: 9 август 2012 во 00:15 ---
http://www.libertas.mk/vest/32665/Drzhavata-se-zadolzhi-so-novi-1276-milioni-evra

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
види вака ако мислиш дека сакаме да читаме вакви глупости, нема да се мачиме на форумов да дебатираме со наши мислења, ќе гледавме сител или канал5 и се ќе беше на место, да не беа овие алтернативни медиуми (интернетот, кој од алетернативен станува и ќе стане доминантен медиум) се уште немаше да се знае дека се укинале дневната ефтина струја како што се ќутеа и се правеа глупи. редовно гледам информативна програма и ти кажувам дека ни сител ни канал5 ни дневник и компанија мпм ќутеа како пи*ка под кошула. Први за оваа тема ако сме искрени објавија алфа тв, плусинфо, либертас и скај мк така да да не беа социјалните мрежи, кајгана и сл. уште луѓето немаше да знаат што се случува. Ова го немало ни во Југославија во најтешкиот период до 51 ајде сега поздрав
ama ne zborime sega dali provladinite ne sakale da go prenesat, pa opozicionerskite otkrile topla voda i go prenele.Zboram za CNN kako izvor na informacijata.Preklani napishaa deka Makedonija mnogu dobro se spravuvala so krizata i nie trebashe da seceme veni kolku ni e dobro??

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не ми е јасно што се запаливме сите на веста.
Македонија далеку од тоа дека има добра економија но како не гледате дека ова е прљава игра.
Најужасната слика ја туриле каде што ваква ситуација има во секоја држава како во Америка на пример по гетата каде што има крекајли што живеат на улица 100 пати по гнасна слика од оваа.
Ова е намерно за да се смени власта,власта ни е ужас не велам не но било кој друг да дојде нема да ја опраи работата тоа е факт,ова е завера за да се смени власта и да се промени името али кој да сфати.
Можеле да стават 100 пати по ужасни држави од нашата али ете морале Македонија.

Zebulon

Шабан страјкс агејн
Член од
20 јули 2012
Мислења
143
Поени од реакции
156
Абе Геро, не е Латас. :)
Плукаш на погрешна адреса.
Моите критики за ретардираните од Владата сите на форумов добро ги знаат.

Зборев за методологијата на ЦНН.
Кога беше конфликтот 2011-та знаеш како известуваа?
Потполно те разбирам. Уште од конфликтот се цнн збратимени со шипоиве и сега пак ист филм ни тераат. Ама ќе видат тие, клетва наша ќе ги фати, вакви ќе се сторат (

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Не сме ќорави , знаеме дека 30% имаме невработеност , 150.000 со државна плата , 10км автопат изграден за 6 години , дека странски инвестиции имаме најмалку во Европа ...

Но имаме и позитивни околности , имаме 400.000 печалбари , 2 милјарди евра секоја година ни ги пратат тие истите.
Уште 160.000 семејства тука во Македонија преживуваат со тие пари.
Тие исти пари ја држат во живот државата.

Имаме и друга поволност , 40.000 високо образовани лица , сите се невработени , спремни за работа , се чекаат само работните места.
Еве нека ми кажат од СНН каде во друга држава една компанија може да избере работници од 40.000 кандидати сите со високо образование.
Можат да изберат работници како бостан на пазар.

За 100 работни места има да им конкурират 10.000 лица.

Ај нека најдат во Швајцарија 40.000 лица со високо образование кои би конкурирале за работа. Хааа , немаш шанси.

Па кај нас има такви што се доктори на науки , а сепак ги даваат вестите на ТВ.

Абе не бираме работа , спремни сме и со основно да бидеме градоначалници.

Затоа инвестирајте во Македонија.

Малце конфузно и иронично , но вака е бе.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Македонија далеку од тоа дека има добра економија но како не гледате дека ова е прљава игра.
Најужасната слика ја туриле каде што ваква ситуација има во секоја држава како во Америка на пример по гетата каде што има крекајли што живеат на улица 100 пати по гнасна слика од оваа.
Ова е намерно за да се смени власта,власта ни е ужас не велам не но било кој друг да дојде нема да ја опраи работата тоа е факт,ова е завера за да се смени власта и да се промени името али кој да сфати.
seriozen si za ova? deka postoi svetski zagovor protiv gruevski hahahahaha abe brat ova ni milenko nemoze da go smisli =))) daj ti se molam koj igrac e gruevski ako e dojden moment da se smeni imeto ke go smeni i ke si pee kako popce, znaci koj intelektualen genocid se slucuva vo drzavata c c c

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Што ако ти кажам дека глобалната економска криза беше намерно направена од Светската влада под диригентската палка на Црвенковски и со помош на CNN, за да се спречи економскиот раст на владата на Груевски и со тоа он да дојде на власт и да го смениме името на државата?

Тоа е таа логика! Толку е јак Грујо што и светов го мрази и сака да го тргне од власт, зашто е многу јак!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Добро сеа CNN објавиле и ние готово се потресовме..божем незнаевме дека имаме лоша економија..а уствари кога сме имале добра во овие 20 години??
Ајде нека не ми шират пропаганда хамбургерине амерички.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Што ако ти кажам дека глобалната економска криза беше намерно направена од Светската влада под диригентската палка на Црвенковски и со помош на CNN, за да се спречи економскиот раст на владата на Груевски и со тоа он да дојде на власт и да го смениме името на државата?

Тоа е таа логика! Толку е јак Грујо што и светов го мрази и сака да го тргне од власт, зашто е многу јак!
ovie nasive prerodbenici se po "kreativni" i od severno korejcite, sega citam na fb ''seriozni" gragani (tuturutki) koi smetaat deka i pozarite se namerno podmetnati za da destabilizira RM i da se butne gruevski, da ne bese tragicno ke se smeev

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Ајде да не попувам за невработеноста и за економија пошто тука има и некои кои се стручно потковани за таа тематика.
Ама секогаш има едно ама.
Дека ЦНН откри топла вода дека процентот на невработенсота ни е околу 30% и тоа веќе со децении. Јака работа тоа секој го знае.
И сега што е борбата??
Ако си ги поврзам неколку случки од последните неколку месеци, онака колку и да се лажам себеси дека е случајно сето ова и колку и да се правам наивен сепак работата изгледа дека е далеку од наивна. Можеби и грешам ( набрзо ке дознаеме) ама се нешто ми се чини ни спремаат онака демократску пуч. За кои цели мислам и врапчињата знаат.
Да не навлегувам подлабоко во виша политика, ама работите некако се движат во насока во која сериозно ке наебиме.
Искрено една работа што мене ми оди на нерви е кога некој со сила ти наметнува влада. Од чист принцип ке гласам обратно.
Друга работа која мене ми пречи е дека некој со цел ум верува дека колку и да оваа гарнитура моментално не чини, опцијата која ни ја сервираат за следна е подобра. Па самата коалиција како е склепана има само една цел а таа нема врска со економија и невработеност.Како си го оправдуваат тоа економските екперти тука на форумот незнам, ама ете јас со моето скромно знаење неможам никако да ја оправдам или поддржам. Едноставно нешто смрди во извештајот на ЦНН и сличните на него извештаи, статистики изјави на експерти,а нема врска со економијата и невработеноста, во тоа сум сигурен.
Ама пак ке речам не сум економист, па сепак не ми е јасно со што се тешат правите економисти, дека следените што ни ги токмат ке решат нешто, ке биде подобро?? Тие ке решат нешто сигурно, ама економијата и невработенсота сигурно не.

Kajgana Shop

На врв Bottom