CNN: Македонија е во групата земји со најлоши економии

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ретко отварам sky.mk :) веста ја објавија подоцнa а веста е онака сензационалистичка...конго, судан, белорусија македонија јапонија!? wtf? Прочитај ги подоле коментарите на статијата. Сите го обвинуваат CNN дека мачка очи со глупи анализи за да се оттргне вниманието од состојбата на американската економија и "успесите" на обама на тоа поле...све политика у пм.

OK, ајде ти си твојот ум, кажи која вест е поблиску до вистината? Дека потонавме во говна, или дека ни цветаат ружи?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Да не се лажеме, ти си познат гласник на власта уште од поодамна. ;)
Евидентиран кај контра-службите :)
--- надополнето: 9 август 2012 во 09:07 ---
OK, ајде ти си твојот ум, кажи која вест е поблиску до вистината? Дека потонавме во говна, или дека ни цветаат ружи?
Средина, се разбира.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ретко отварам sky.mk :) веста ја објавија подоцнa а веста е онака сензационалистичка...конго, судан, белорусија македонија јапонија!? wtf? Прочитај ги подоле коментарите на статијата. Сите го обвинуваат CNN дека мачка очи со глупи анализи за да се оттргне вниманието од состојбата на американската економија и "успесите" на обама на тоа поле...све политика у пм.
А евробарометар као го фалат?
Нема овде никаква анализа, ги имаш главните параметри на економија, бдп, инфлација, невработесност и задолжување и во светски рамки се извадени земјите со овие показатели. СНН не се економски аналитичари па да мерат кој какви параметри има. Само ги ставиле параметрите во срч на светска банка испаднале земјите и напишале статија. Ни анализи ни бутур.
Ретко отвараш се друго освен сител, оти само од таму пренесуваш вести, а после се чудиш оти те викаат партиски трол. Е оти де?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Средина, се разбира.
:facepalm:

Средина?

Знаеш зошто протестираат Шпанците на пример? Кога во Македонија би се живеело како во Шпанија, ние би биле пресреќни. Кога Шпанците би ги префрлиле во Македонија, половината би се самоубиле а втората половина би кренала револуиција.

Средина а?

Ај да не ти псујам.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А евробарометар као го фалат?
Нема овде никаква анализа, ги имаш главните параметри на економија, бдп, инфлација, невработесност и задолжување и во светски рамки се извадени земјите со овие показатели. СНН не се економски аналитичари па да мерат кој какви параметри има. Само ги ставиле параметрите во срч на светска банка испаднале земјите и напишале статија. Ни анализи ни бутур.
Ретко отвараш се друго освен сител, оти само од таму пренесуваш вести, а после се чудиш оти те викаат партиски трол. Е оти де?
не се чудам, тие што ме викаат самите се тролови. Иначе ги читам скоро сите портали, особено плусинфо на геропулос, забавен портал. А ти некогаш види ги и позитивните вести не само на негативни да стискаш лајкови ;-)
--- надополнето: 9 август 2012 во 09:24 ---
:facepalm:

Средина?

Знаеш зошто протестираат Шпанците на пример? Кога во Македонија би се живеело како во Шпанија, ние би биле пресреќни. Кога Шпанците би ги префрлиле во Македонија, половината би се самоубиле а втората половина би кренала револуиција.

Средина а?

Ај да не ти псујам.
Шпанија сега запаѓа во криза ние сме во криза од 1990, ма и порано. Тоа е разликата друже. Што сега да излезам да се тепам за невработеноста која е ваква со години? Што не дигаа револуции кога ги бркаа од работа? Сега некои од тие бараат спас од тој што ги избрка.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Шпанија сега запаѓа во криза ние сме во криза од 1990, ма и порано. Тоа е разликата друже. Што сега да излезам да се тепам за невработеноста која е ваква со години? Што не дигаа револуции кога ги бркаа од работа? Сега некои од тие бараат спас од тој што ги избрка.
Никој не вели дека владеачката гарнитура е крива за се. Ако постои некоја елементарна правда, бандата на Бранко Црвенковски треба да биде стрелана заради огромната несреќа која му ја нанесе на овој народ.

И точно е, Македонците не заслужија ништо подобро, заради хроничното пикања на главата во песок.

Но, никој не може да те трпи повеќе како сереш за успесите на оваа влада.

Разбираш?

И немој да ми се обраќаш со друже, бидејќи не ми си другар. Не сакам партиски тролови за другари.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Никој не вели дека владеачката гарнитура е крива за се. Ако постои некоја елементарна правда, бандата на Бранко Црвенковски треба да биде стрелана заради огромната несреќа која му ја нанесе на овој народ.

И точно е, Македонците не заслужија ништо подобро, заради хроничното пикања на главата во песок.

Но, никој не може да те трпи повеќе како сереш за успесите на оваа влада.

Разбираш?

И немој да ми се обраќаш со друже, бидејќи не ми си другар. Не сакам партиски тролови за другари.
Зошто ти антисоцијален форумџијо се идентификуваш со СИТЕ па ми викаш"Никој не може да те трпи". Така нешто се чувствуваш посилен? Зборувај си за себе. Има модератор кој ако смета дека не треба да коментирам нема да коментирам. Исто како што без образложение бев баниран 10 дена пак можамд а бидам баниран. Тоа е тоа. Ако не ти се чита не ме читај, ако имаш издржан коментар коментирај. А не да ми се обраќаш со навреди. Остани ми со здравје и не се нервирај губиш на...па не знам кои ти се квалитетите, ама верувам дека имаш, мора да имаш...ќе ги најдеш...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
не се чудам, тие што ме викаат самите се тролови. Иначе ги читам скоро сите портали, особено плусинфо на геропулос, забавен портал. А ти некогаш види ги и позитивните вести не само на негативни да стискаш лајкови ;-)
--- надополнето: 9 август 2012 во 09:24 ---

Ете Ставрогин ти напиша се она што јас сакам да го кажам.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ете Ставрогин ти напиша се она што јас сакам да го кажам.
Кажи си ти што мислиш, со него не се разбирам. Време е за протести?

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Треба за форумов да се направи некој розев скин и кога ќе влагаш на онаквите теми што пропагираат течење на мед и млеко во државава а знаеш дека реалноста е поцрна од смртта автоматски да се активира скинот за да знаеш која е поентата на таквата тема.

Најсериозно, како што одминува време се повеќе и повеќе размислувам такви теми во ЧДА да праќам.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Треба за форумов да се направи некој розев скин и кога ќе влагаш на онаквите теми што пропагираат течење на мед и млеко во државава а знаеш дека реалноста е поцрна од смртта автоматски да се активира скинот за да знаеш која е поентата на таквата тема.

Најсериозно, како што одминува време се повеќе и повеќе размислувам такви теми во ЧДА да праќам.
Тебе скинот ти е испишан со пароли од типот - Death is on my side - suicide! "Реалноста е поцрна од смртта" стварно си поет за педер не знам и не сакам да знам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom