CNN: Македонија е во групата земји со најлоши економии

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Ние и веќе сме во рецесија. Силниот пад на економијава се осети уште во Ноември 2011. Веќе трето тромесечеи ќе идеме со минус надоле. Стпнаството ни е во многу лоша кондиција. Ако во следново тромесечие не се кренеме до некоја 2/3% ќе биде многу тешко.
Али кога видов и дека Германија повторно паѓа ова тромесечие ме фати страв.
daj spodeli za germanija link ja pa od dzs vidov deka posledniot kvartal 2011 bil dobar okolu 5%
--- надополнето: 8 август 2012 во 23:10 ---
Досега според она што секој ден го гледам иде многу тешко. Имавме прво тромесечие -, второ е боље од првото ќе биде околу нула. Вториов квартал започнува со затворени погони на Железара и мизерен извоз од Фени и Мермер. Ако продолжи вака имаме уште еден минус и зимен период имаме уште една нула. Тука негде и јас сум -0,5% до 0,5%. Ако третиов период заврши со минус идеме со минусна година повторно и тоа сигурно до -1%.
pa nema ni za vtoriot kvartal a ti mi zboris za tretiot, tretiot bi trebalo da e najjak po nekoja logika zaradi pecalbarite i nivnite doznaki, ako smetame deka posledniot kvartal ke se vadime od recesijma sme naje&ale

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
daj spodeli za germanija link ja pa od dzs vidov deka posledniot kvartal 2011 bil dobar okolu 5%
Го слушав на прес на Стопански комори претседателот дека го изнесе податоков денес. На некои вести беше. Да најдам линк ќе ти оставам.

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Ами кафичите што се полни?
Ги имам во моето место на живеење, ке стане во 3 сабајле, до 9 на нива и после во кафич ке седи цела ден. Вечерта повторно заминува на нива, ама нели во кафич дента ја поминал....тоа е битното....

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Да не можеш да менаџираш држава со народ двојно помалку од Берлин, какви таленти се нашите политичари овие 20 години. 2 милијарди евра имале македонските државјани во банки на Карибите и слични на нив егзотични места. Јас пари таму сигурно немам, за секој човек што го имам сретнато во животот можам да го кажам истото. Кои се тие македонски државјани тогаш? Не искрадоа до кожа, уште малку и неа ќе ни ја земат. Со 2 милиони да ја имаш најголемата невработеност, таленти еј. Пола нека се пензионери и деца, 200 000 се иселиле...колку остануваат работоспособни? И на таа бројка ти да не можеш да менаџираш невработеност, да живееме во сиромаштија. Незнам но вака не оди, си се менуваат на власт и си штедат на Карибите. Народот не по Авганистан и Ирак туку и на Антартикот ќе оди веќе од немаштија.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ова е манипулација од најнизок вид. Очигледно е дека ова е еден од бројните македноски милијардери кои се рекреираат во зимски услови на отворено. Во вреќите сигурно ставил банкноти од по 500 евра, и ги турил на тоа приколката за да добие баласт при тренингот. И сега овој наш виден сограѓанин е јавно понижен од белосветските лажови, кои веќе од поодамна водат специјална војна против нашата библиска земја.
Абе Геро, не е Латас. :)
Плукаш на погрешна адреса.
Моите критики за ретардираните од Владата сите на форумов добро ги знаат.

Зборев за методологијата на ЦНН.
Кога беше конфликтот 2001-та знаеш како известуваа?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
--- надополнето: 8 август 2012 во 23:10 ---

pa nema ni za vtoriot kvartal a ti mi zboris za tretiot, tretiot bi trebalo da e najjak po nekoja logika zaradi pecalbarite i nivnite doznaki, ako smetame deka posledniot kvartal ke se vadime od recesijma sme naje&ale
http://www.datosmacro.com/en/gdp/germany
Еве нешто за прво тромесечие.
Чул те Господ, нека е најјак...иако лично не верувам.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Лажат CNN они сакаат да го брукаат ликот и делото на Пастирот Македонски и светски :tapp:

L

.Lost Angel.

Гостин
Како нема да имаме лоша економија кој СТИГНЕ НЕ КРАДЕ :mad: Од почетокот на 94 па навака мамата ни е*аа сите кој дојде на власт. НИ ВМРО НИ СДСМ НИ НИКОЈ СИТЕ МАМАТА Е*БАА НА МАКЕДОНИЈА . можеме до утре да зборуваме и да драпаме конци ама сеуште ни седат во власт и сдсм и вмро и сите останати кои ни е*а мамата наша не дотераа да не можеш да собереш за нешто на страна за во иднина да можеш да изградиш дотераа да се живее од ден за ден скоро пола Македонија ова е срамота :mad: мене не ми треба CNN ми кажува дека сме мизерни и ред други работи. а Сител кажува како да е мед и млеко :mad: Оној украл пченица овој краде од тутунски овој крадел од ова секаде само крадачи и кој народ го крадат својот народ АЛЧЕН газ толку алчни луѓе немам видено.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Ами кафичите што се полни?
Еден мој другар, е брат му гледал едни луѓе кај што јадат бурек со месо.
Бурек со месо ејјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјјј!

L

.Lost Angel.

Гостин
Знам дека има тука на форумов кои гласале за ВМРО или пак за СДСМ а вие што нив ги гласате што имате? што добивте едно посрано работно место која плата ви е едвај 18,000 денари? кои ја испокрадоа Македонија народот што му е*аа матер Само вие што нив ги гласате алал ви вера. Они ве сексаат во здрав мозок при памет пак одите и ги гласате и после пак викате леле што ќе правам пари немам немам ова немам она и пак да идете да ги гласате. :mad: Се надевам дека еден ден ќе се опаметите ! и Вмро води лоша политика и СДсм и сите други партии затоа вака CNN и други ќе кажуваат како сме најмизерна земја (n) точно мизерна сме Ај сега ако сум грешка поправете ме. ако не е вистина ова.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Овие од CNN незнаат дека кај нас невработеноста е помал проблем од сиромаштијата. 20 години живееме со еден ист процент на невработеност и сива економија за која сите знаеме а ниту една влада до сега немаше храброст да боцне таму!

Него со нафтава и струјава ни ебаа матер тотално!

L

.Lost Angel.

Гостин
Да не можеш да менаџираш држава со народ двојно помалку од Берлин, какви таленти се нашите политичари овие 20 години. 2 милијарди евра имале македонските државјани во банки на Карибите и слични на нив егзотични места. Јас пари таму сигурно немам, за секој човек што го имам сретнато во животот можам да го кажам истото. Кои се тие македонски државјани тогаш? Не искрадоа до кожа, уште малку и неа ќе ни ја земат. Со 2 милиони да ја имаш најголемата невработеност, таленти еј. Пола нека се пензионери и деца, 200 000 се иселиле...колку остануваат работоспособни? И на таа бројка ти да не можеш да менаџираш невработеност, да живееме во сиромаштија. Незнам но вака не оди, си се менуваат на власт и си штедат на Карибите. Народот не по Авганистан и Ирак туку и на Антартикот ќе оди веќе од немаштија.
Фала богу чиста вистина (y)
--- надополнето: 8 август 2012 во 23:36 ---
Овие од CNN незнаат дека кај нас невработеноста е помал проблем од сиромаштијата. 20 години живееме со еден ист процент на невработеност и сива економија за која сите знаеме а ниту една влада до сега немаше храброст да боцне таму!

Него со нафтава и струјава ни ебаа матер тотално!
Само нафта и струја? а топлификација на сдсм што е ? и е*а матер на цело Скопје да сакаш да се исклучиш нема да можеш па ова го нема ни на МАРс

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Само нафта и струја? а топлификација на сдсм што е ? и е*а матер на цело Скопје да сакаш да се исклучиш нема да можеш па ова го нема ни на МАРс
Епа добро де, сигурно не очекуваш дека јас од Тетово ќе се жалам за топлификација. Се знае кај мене струјата, нафтата и дрвата се извор на топлина. А како што прочитав на форумов изгледа и дрвата ќе ги набилдаат во цената. Па барем да се наши дрва, се од косово увоз прават!

Инаку ме заболе мене к*р кој е на власт. Сакам да имам плата и цени што ќе ми овозможат пријатен и удобен живот, се додека не ми одговара ќе плукам по било кој и да е на власт!

L

.Lost Angel.

Гостин
Епа добро де, сигурно не очекуваш дека јас од Тетово ќе се жалам за топлификација. Се знае кај мене струјата, нафтата и дрвата се извор на топлина. А како што прочитав на форумов изгледа и дрвата ќе ги набилдаат во цената. Па барем да се наши дрва, се од косово увоз прават!

Инаку ме заболе мене к*р кој е на власт. Сакам да имам плата и цени што ќе ми овозможат пријатен и удобен живот, се додека не ми одговара ќе плукам по било кој и да е на власт!
Рекоа и на телевизија дека е можно зголемување на ќуморот и на дрвата бидејќи уште од 2008 не биле зголемени цените :cautious: Се додека се вртат едни исти луѓе вака ќе ни биде

Kajgana Shop

На врв Bottom