H
HITCH
Гостин
На оние кафиЌи на градските плажи мислиш?!Ами кафичите што се полни?
П.С. Ти у кој кафиќ излеваш?
Шала на страна, го е*авме ежот ако продолжиме вака.
На оние кафиЌи на градските плажи мислиш?!Ами кафичите што се полни?
daj spodeli za germanija link ja pa od dzs vidov deka posledniot kvartal 2011 bil dobar okolu 5%Ние и веќе сме во рецесија. Силниот пад на економијава се осети уште во Ноември 2011. Веќе трето тромесечеи ќе идеме со минус надоле. Стпнаството ни е во многу лоша кондиција. Ако во следново тромесечие не се кренеме до некоја 2/3% ќе биде многу тешко.
Али кога видов и дека Германија повторно паѓа ова тромесечие ме фати страв.
pa nema ni za vtoriot kvartal a ti mi zboris za tretiot, tretiot bi trebalo da e najjak po nekoja logika zaradi pecalbarite i nivnite doznaki, ako smetame deka posledniot kvartal ke se vadime od recesijma sme naje&aleДосега според она што секој ден го гледам иде многу тешко. Имавме прво тромесечие -, второ е боље од првото ќе биде околу нула. Вториов квартал започнува со затворени погони на Железара и мизерен извоз од Фени и Мермер. Ако продолжи вака имаме уште еден минус и зимен период имаме уште една нула. Тука негде и јас сум -0,5% до 0,5%. Ако третиов период заврши со минус идеме со минусна година повторно и тоа сигурно до -1%.
Го слушав на прес на Стопански комори претседателот дека го изнесе податоков денес. На некои вести беше. Да најдам линк ќе ти оставам.daj spodeli za germanija link ja pa od dzs vidov deka posledniot kvartal 2011 bil dobar okolu 5%
Ги имам во моето место на живеење, ке стане во 3 сабајле, до 9 на нива и после во кафич ке седи цела ден. Вечерта повторно заминува на нива, ама нели во кафич дента ја поминал....тоа е битното....Ами кафичите што се полни?
Абе Геро, не е Латас.Ова е манипулација од најнизок вид. Очигледно е дека ова е еден од бројните македноски милијардери кои се рекреираат во зимски услови на отворено. Во вреќите сигурно ставил банкноти од по 500 евра, и ги турил на тоа приколката за да добие баласт при тренингот. И сега овој наш виден сограѓанин е јавно понижен од белосветските лажови, кои веќе од поодамна водат специјална војна против нашата библиска земја.
http://www.datosmacro.com/en/gdp/germanydaj spodeli za germanija link ja pa od dzs vidov deka posledniot kvartal 2011 bil dobar okolu 5%
--- надополнето: 8 август 2012 во 23:10 ---
pa nema ni za vtoriot kvartal a ti mi zboris za tretiot, tretiot bi trebalo da e najjak po nekoja logika zaradi pecalbarite i nivnite doznaki, ako smetame deka posledniot kvartal ke se vadime od recesijma sme naje&ale
Еден мој другар, е брат му гледал едни луѓе кај што јадат бурек со месо.Ами кафичите што се полни?
Фала богу чиста вистинаДа не можеш да менаџираш држава со народ двојно помалку од Берлин, какви таленти се нашите политичари овие 20 години. 2 милијарди евра имале македонските државјани во банки на Карибите и слични на нив егзотични места. Јас пари таму сигурно немам, за секој човек што го имам сретнато во животот можам да го кажам истото. Кои се тие македонски државјани тогаш? Не искрадоа до кожа, уште малку и неа ќе ни ја земат. Со 2 милиони да ја имаш најголемата невработеност, таленти еј. Пола нека се пензионери и деца, 200 000 се иселиле...колку остануваат работоспособни? И на таа бројка ти да не можеш да менаџираш невработеност, да живееме во сиромаштија. Незнам но вака не оди, си се менуваат на власт и си штедат на Карибите. Народот не по Авганистан и Ирак туку и на Антартикот ќе оди веќе од немаштија.
Само нафта и струја? а топлификација на сдсм што е ? и е*а матер на цело Скопје да сакаш да се исклучиш нема да можеш па ова го нема ни на МАРсОвие од CNN незнаат дека кај нас невработеноста е помал проблем од сиромаштијата. 20 години живееме со еден ист процент на невработеност и сива економија за која сите знаеме а ниту една влада до сега немаше храброст да боцне таму!
Него со нафтава и струјава ни ебаа матер тотално!
Епа добро де, сигурно не очекуваш дека јас од Тетово ќе се жалам за топлификација. Се знае кај мене струјата, нафтата и дрвата се извор на топлина. А како што прочитав на форумов изгледа и дрвата ќе ги набилдаат во цената. Па барем да се наши дрва, се од косово увоз прават!Само нафта и струја? а топлификација на сдсм што е ? и е*а матер на цело Скопје да сакаш да се исклучиш нема да можеш па ова го нема ни на МАРс
Рекоа и на телевизија дека е можно зголемување на ќуморот и на дрвата бидејќи уште од 2008 не биле зголемени цените Се додека се вртат едни исти луѓе вака ќе ни бидеЕпа добро де, сигурно не очекуваш дека јас од Тетово ќе се жалам за топлификација. Се знае кај мене струјата, нафтата и дрвата се извор на топлина. А како што прочитав на форумов изгледа и дрвата ќе ги набилдаат во цената. Па барем да се наши дрва, се од косово увоз прават!
Инаку ме заболе мене к*р кој е на власт. Сакам да имам плата и цени што ќе ми овозможат пријатен и удобен живот, се додека не ми одговара ќе плукам по било кој и да е на власт!