Чудата на Исус: Некомплетна листа

• Креатор на темата Креатор на темата kat.<3
  • Време на започнување Време на започнување
K

kat.<3

Гостин

[FONT=&quot][/FONT]

И што, треба браво да пишам на ова? :tapp: Што дискусија би се водела овде? На пример...

27.Има наместено натпревар во ракомет да заврши 0:0 .

Гледам со очите на мојата вера, а ти знам и дека не гледаш и не разбираш...

СИТЕ РАЗБИРААТ КОГА ЌЕ ВИДАТ НЕШТО ОЧИГЛЕДНО ........

А СПОРЕД БИБЛИЈАТ ЛАЖЕ ИЛИ ИСУС ИЛИ СИТЕ ВИЕ ...

ЕПА ..БИРАЈТЕ................

Ти доаѓаат со таквоото у руки и ти шиткаат вечни животи магли ветришта
А ДВЕТЕ ГЛАВНИ РАБОТИ........... ги немаат

1 )
Евангелие по Јован 14 – ред 12 ....”.....КОЈ ВЕРУВА (има доверба) во Мене , делата што ги вршам јас , ЌЕ ГИ ВРШИ И ТОЈ .Ќе прави и ПОГОЛЕМИ ОД НИВ.......”......- рекол Исус Христос
Ред 10 - .......”...Таткото кој е во Мене ТОЈ ГИ ВРШИ ДЕЛАТА..”..
А болниците преполни со верници !
.
2)
Јаков 2 – ред 20..”..Сакаш ли да разбереш о СУЕТЕН човеку дека верата БЕЗ ДЕЛА е безплодна .?”

Дела 26 – ред 19 ...Павле пред царот Арипа.....”.......ДЕКА ТРЕБА ДА СЕ ПОКАЈАТ И ДА СЕ ОБРНАТ КОН БОГ ВРШЕЈЌИ ДЕЛА ДОСТОЈНИ ЗА ПОКАЈАНИЕ..”.

Дела 3 – ред 19...”.Затоа Покајте се и обратете се ЗА ДА ВИ БИДАТ ИЗБРИШАНИ ГРЕВОВИТЕ...”..........вели апостолот Петар

Дела 2 – ред 44...А СИТЕ оние кој ПОВЕРУВАА беа заедно и се им беше општо – заедничко
Ред45 – И ги ПРОДАВАА СВОЈТЕ Сопствености и Имоти и тоа го споделуваа со сите секому според неговата потреба .

Дела 4 – ред 32 .”..А народот кој ПОВЕРУВА имаше едно срце и една душа И НИКОЈ НЕ ВЕЛЕШЕ ДЕКА НЕШТО ОД НЕГОВИОТ ИМОТ Е НЕГОВО ТУКУ СЕ ИМ БЕШЕ ЗАЕДНИЧКО…”..
.
А овие Религиозните = Екстремни Атеисти ја покрадоа и таа што беше заедничка самоуправна соственост .
.
.
Они не исполнуваат ништо од ова а другите ги дујат дека требале да веруваат на нивните глупости . Бре па напад е најдобра одбрана...они се декларирале како верници и ете со тоа ствввааарно ми ти биле “верници”…а сите кој како нив не какаат вербално да се декларират ееееееееее тие се со џаоло .

Некој друг што знае чудо направено од Исус може да постира.
Зашто ова се само неколку...

Јас да дополнам, Исус има проколнато смоква и таа се исуши оти кога пријде гладен до неа на неа немаше плод.
Е сега на знам оти не ги проколна тие што ја обрале смоквата туку му се налути на едно обично дрво без мозок али ете барем покажал чудо.

Јас да дополнам, Исус има проколнато смоква и таа се исуши оти кога пријде гладен до неа на неа немаше плод.
Е сега на знам оти не ги проколна тие што ја обрале смоквата туку му се налути на едно обично дрво без мозок али ете барем покажал чудо.
Нели цело време зборел во параболи...како ова само обично дрво..а параболата?

Стварно, Лет 3, зашто се исуши смоквата? Што сакаше да каже Писателот со тој чин?

Стварно, Лет 3, зашто се исуши смоквата? Што сакаше да каже Писателот со тој чин?

Зборувам за чудото а не за писателот. За да покаже дека е бог Исус ја проколнал смоквата оти немаше плодови на неа.
То чудо убедило сигурно некого дека Исус има некоја надприродна моќ во него.

Зборувам за чудото а не за писателот. За да покаже дека е бог Исус ја проколнал смоквата оти немаше плодови на неа.
То чудо убедило сигурно некого дека Исус има некоја надприродна моќ во него.

Добро бе момак што е со тебе?? Што ти е поентата не можам да те сфатам?? Ама навистина не можам да те сфатам..али те глеам се трудиш многу јако да објасниш некои работи..
Мислам може до мене е,незнам..

Само едно прашање сакам да ми одговориш..пошто те глеам така паметен ,начитан тип си..
Што е толку лошо да некој верува ??

Добро бе момак што е со тебе?? Што ти е поентата не можам да те сфатам?? Ама навистина не можам да те сфатам..али те глеам се трудиш многу јако да објасниш некои работи..
Мислам може до мене е,незнам..

Само едно прашање сакам да ми одговориш..пошто те глеам така паметен ,начитан тип си..
Што е толку лошо да некој верува ??
Не паѓај во очајание и депресии оти не сфаќаш.
Почни со полесни теми па лека полека....

Не паѓај во очајание и депресии оти не сфаќаш.
Почни со полесни теми па лека полека....

А можеше само на просто да одговориш...
Мислам,добро требаше и да знаеш што.. ок е не си ти крив..:tapp:

А можеше само на просто да одговориш...
Мислам,добро требаше и да знаеш што.. ок е не си ти крив..:tapp:
Вака еве пополека да ти објаснам.
Ти себе се сметаш за верник и мислиш дека си во она вистинската вера (која и да е). Можеби дури и си прочитал нешто од светите писма али најверојатно освен некои популарни делови останатото ти се видело така ... тежок и досаден текст па си баталил не проучување туку и самото читање. Затоа не можеш да разбереш некои дискусии овде, затоа што се споменуваат места и делови во Библијата кои не ти се познати. За кои прв пат слушаш.

Ете ти едноставен одговор зошто си збунет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom