Човеколики мајмун или Адам и Ева?

Како настанале луѓето?

• Човеколики мајмун

Гласови: 162 66,9%
  • Адам и Ева

Гласови: 80 33,1%

• Вкупно гласачи
    242
Какоб човеколики мајмун,се што е создадено е од Господа.Ајде ние од човеколики мајмуни а планините,океаните тие од што се?

za toa postojat drugi nauki, teoriii... geologija, cosmologija, teorijata za big bang...

I onaka si na internet, pa mozis da pobaras i da se informiras malku poveke. A dovolno bi bilo i ako bidis vnimatelen i go slediscasot po biologija.

ете кај ве донесе верата,сте се фатиле ко слепиот за стапот,
едно 10 души во темава потенцираа дека НЕ СМЕ НАСТАНАЛЕ од мајмуни туку дека ние и мајмуните имаме ЗАЕДНИЧКИ ПРЕДОК(како што и учи дарвиновата теорија во глобала)

ти можи не се осеќаш како мајмун,ама верата ве прај да бидете и бетар од то

Еволуција имало има и ќе има.... ама човекот не е од еволуција...
мене верата не ме учи за мајмуни ништо! Види да не си смешил нешто со животинско царство и библија..:smir:

A jas pak uste pomalku se osekam kako rebro!
Зошто?

КОј ја читал библијата ке знае..И се знае АДАМ И ЕВА!

Ај да си го сменам потписот ,, И ако самиот Исус Христус слезит од небото не можит да ме убеди дека сум настаната од машко ребро, ни па дека сум го проколнала човештвото, па на крај краева јас раѓам, жената е симбол на животот

КОј ја читал библијата ке знае..И се знае АДАМ И ЕВА!

Кој учел основно ќе знае човекот и човеколикиот мајмун имале заеднички предок (не биле тоа адам и ева).

Бог го создал светот,тој го создал и човекот...

Адам и Ева се главни ликови на измислената приказна за Господ на некои умни лиѓе од многу одамна за да го натераат човекот да верува во нешто што нема логика и не може да се докаже на ниеден начин.
Денес е докажано дека човекот и мајмунот, па и тревата што ја газиме на улица имаат заеднички предок и дека својствено и за човек и за камен е што се состои од слични материи! Нема тука Бог и негови хухнувања во склуптури од кал.

Адам и Ева се главни ликови на измислената приказна за Господ на некои умни лиѓе од многу одамна за да го натераат човекот да верува во нешто што нема логика и не може да се докаже на ниеден начин.
Денес е докажано дека човекот и мајмунот, па и тревата што ја газиме на улица имаат заеднички предок и дека својствено и за човек и за камен е што се состои од слични материи! Нема тука Бог и негови хухнувања во склуптури од кал.

zal mi e za tebe:uvo:

Човеколики мајмун. I belive in science.:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom