Chillout/Ambiental

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување
Чил аут сесиите на МДБ ги имам сите, од њу ејџ секција до пијано инструменталки. Сајамбиентот на Шпонгл и Етника, Пинк Флојд .....комплетен опуштен муд!:D

Heavy Metal...ме опушта кога сум изнервиран :vozbud:

kога сум нервозен пуштам транс и заборавам на се....а пред спиење редам хаус,техно легнувам и заспивам секундарно

Кога имам намера да се опуштам, ја слушам Loreena McKennitt...А инаку ме опушта и:

и обавезно Asura - Fahrenheit (Lost Eden ) во последно време

Мислам дека во сабота после 12:00 ч диџеј бабура или некој од нив, пушта убави песни(или траки не е ни важно). Добар избор за релаксација.
Што се однесува од мојата домашна колекција, постојат неколку варијанти.
Бодан Арсовски
Различни акустични албуми на домашни и странски изведувачи. Акустичните инструменти се секогаш број еден избор за добро опуштање.
Или па ако сакате да се опуштите пред ТВ-приемникот, не знам кој денови се но имам гледано во повеќе прилики Chill-Out на Vh1. Одличен избор во комбинација со убави видео записи за песните.:music2:

ИЛи Бабура или Никифор. И Никифор пушта добра музика. Таман да те вози :)

Музика за опуштање според мене класика-Моцарт и слично и брзилска и африканска музика:helou::toe:

Добар вокал транс (по можност со женски вокал), барем за мене .. Сепак тоа си е индивидуална работа, и пред се зависи од вкусот.

Недела 2 часот Антенна 5 ...

Enya, келтска музика, Death metal кога сум изнервиран ....

Нешто вакво
Coca & Villa - La noche

listen and relax:music2:

Ваков рок, Pink Floyd исто така, да не издвојувам песна, а исто ме опушта и џез понекад кога случајно ќе начекам. :helou:

можеби не е баш за опуштање али Хим секогаш знаат да ме оTпуштат..:)

Obicno koga sakam da se opustam i OBAVEZNO dodeka spijam na pladne, si pustam nekoi baladicki od Tose, nekoi baladi od Bon Jovi i dodavam nekolku operski pesnicki (Obavezno Con Te Partiro od Andrea Bocelli), 3 - 4 pesni od Sarah Brightman i ostanatoto klasika...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom