L
.Lost Angel.
Гостин
--- надополнето: 2 август 2012 во 03:51 ---
МАКЕДОНИЈО БИСЕР БАЛКАНСКИ !!!!!!!!!!!!!!!
МАКЕДОНИЈО БИСЕР БАЛКАНСКИ !!!!!!!!!!!!!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Илинден 1903 - Со одлука на Солунскиот конгрес на МРО, на Св. Илија - Илинден во Крушево се крева Илинденското востание и се создава Крушевската Република. Кратка по своето траење, но со огромно значење за македонскиот народ и неговиот вековит стремеж за слобода и државност.
Илинден 1944 - Со одлука на АСНОМ, по четиригодишна антифашистичка војна, прогласена е Демократска Федерална Македонија, македонскиот јазик е прогласен за официјален и со Декларација се загарантирани правата и слободите на граѓаните на демократска Македонија.
Нека ни е честит и вековит празникот. Да живее Македонија!
Прегледај го приврзокот 46895
Да, да, ти случајно откри некои гени од Бока Которска, па почна дури и да не персираш со ВАС И ВИЕ Македонците како ти да не живееш овдека и тебе да не ти е празник.Јас незнам што треба се да направи Македонија и македонскиот народ за да почнете да ја почитувате и сакате како своја!Еве и од мене, нека на вас Македонците нека ви е честит празникот и уште многу години да си го славите!
А... не не, вакви финти никако! Денешниот празник е празник на сите граѓани на Македонија, не само на Македонците.Еве и од мене, нека на вас Македонците нека ви е честит празникот и уште многу години да си го славите!