- Член од
- 14 април 2012
- Мислења
- 33.465
- Поени од реакции
- 69.550
Јас во ниеден пост не реков дека ние не сме мизерија,
Благодарам.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас во ниеден пост не реков дека ние не сме мизерија,
Не сум прочитал.
Можеби ти така не сфаќаш,јас напротив не верувам дека сме супериорни,па и самиот гледаш како се одвиваат натпреварите (ако некогаш го гледаш Манчестер Јунајтед) скоро никогаш немаме доминација на натпреварот,но сепак победуваме.Тоа што зборува Фергусон од една страна е добро за тимот бидејќи вниманието го насочува кон него,а не да се зголеми притисокот врз тимот. Како што беше последниве години со Руни...
А за јавноста секако дека анти-Манчестерците секако дека ќе ги иритираат ваквите потези од страна на нашиот ФЕРГУСОН!
Не зборувам за судиски грешки,ниту ги бројам онака ко че ми текни за нешо што се случувало,а тоа е дека Челзи во последните 2-3 години кај беа потпомогнати од судии за освојување на ПЛ (со Манчестер Јунајтед) па и секогаш негуваат агресивна игра против Манчестер Јунајтед. Ми се чини минатата година беше кога Еткинсон му судеше,просто ги отепаја играчиве на Манчестер Јунајтед и сепак немаше ниту еден црвен картон,одвај по некој жолт после 4-5 остри стартови!Епа друже кога-тогаш ќе се врати тоа!
Не бе,напротив интерсно ми е барем имате со што да се убацувате во муабет на големите екипи(се зезам ,не се љути! ),ама како да прам муабет со некое напалено детиште што почнало од вчера да навива за Челзи и почнува да колни/расправа/кара по членови на кајгана?
![]()
Благодарам.
Сфаќам, од проста причина што така се предтавувате...што на форумов, што во реалниот живот. Кое да се врати бе пријател, како можеш ти да кажеш за карма и враќање мило за драго на судиски (ко демек) грешки. Срамота е, верувај срамота е!
утд не е тим што им допушта на опонентите па иде на контри......утд е тим што скоро секогаш игра во второ полувреме, ја опипува утакмицата и знае што треба да направи за да ја добие (за воља на вистината, кога тоа не им иде, има кој да им помогне)....тим што игра во втора полусезона, тогаш ја освојува титулата. Јас искрено не памтам кога утд бил во водство пред боксинг деј...и да бил, не било ништо значајно...бод/два/три...
Ние сме стално тука за муабет, него, со Вас тешко се сврзува нормална конверзација на тема ПЛ и утд-Ливерпул (или било кој друг тим од ПЛ), дали на форумов или тете а тете (ќе се повторам).
Ретко се случува да се навредам (го знаеш последниот пат со тој вашиот мангуп) така да, не го потенцирај тоа....муабет правиме.
Кара тој, карај и ти...само кој, како, кого?!!
Ние сме стално тука за муабет, него, со Вас тешко се сврзува нормална конверзација на тема ПЛ и утд-Ливерпул (или било кој друг тим од ПЛ), дали на форумов или тете а тете (ќе се повторам).
Ко да гледам вести на непостоечката А1 или мизерната Сител. Класично вадење муабети од контекст.
МИ-ЗЕ-РИ-ЈА!!
Јас повеќепати сум се зафркавал,освен некој што го имам земено на "око"па ептен да земам да се понашам идиотски.
Како што реков,не ги бројам судиските па цело време да зборувам за нив.Знам дека минатата сезона бевме оштетени повеќе утакмици така да... Секој различно си сфатил некој вака,некој така.Ај кажи што да му правам на другарми што е за Ливерпул,кога и да играме фудбал штом постигне гол против мене( јас дефанзивец ) ,(тој напаѓач) одма трча накај мене со дресот,па тоа е КОМПЛЕКС бе!Демек му дал гол на големиот Манчестер.... и секако ќе го дупам,како што правам и со другите Ливерпулци оти освен против Манчестер Јунајтед не знаат да кажат нешто т.е. имаат да кажат ама не за Ливерпул туку за тимот што му е омилен Бр.2
Како што реков нема тотална доминација и гледам дека и ти се согласуваш со тоа.Па и самиот Фергусон изјави дека најважниот момент за нас е боксинг деј,па јас му верувам на стариот.
Така,така еб*аму то стопанството ќе му кажам ја нив убо,само да ме џибнат!![]()
И дека не беше свирен пенал за Јунајтед на 1-2Ај не се расправајте убаво кажа во тој пост Мартин.
Сега е што би било кога би било.
Факт е дека Челзи имаше повеќе шанси од Јунајтед.
Факт е дека Челзи доби 2 црвени картони.
Факт е дека Јунајтед даде гол од офсајд.
Факт е дека Јунајтед победи 2-3.
Факт е дека Челзи се европски шампиони и англиски лидери.
И случајно не виде пенал за Јунајтед.На Челзи вчера не му беше дозволено да го надигра Јунајтед инаку ке го направеше истото како почна со играта од 20та минута до 60та со посед над 60% и со 100% шанси на секој 3-4 минути..Со таков почеток на полувреме победата на Челзи беше видлива се додека не интервенираше судијата со 2 црвени![]()
Првин, изразот кој што сакаш да го користиш е тет а тет.
Второ, Почнавме дискусија во Премиер Лига, не ви одговара, повеќе титули имаме од вас.Не ми одговори кога последен пат сте зеле ПЛ и дали има некој на форумов што го помни тој настан, или го гледал во живо?
Се сменивме во ЛШ.
Повеќе пати сме играле по групи. Не ви одговара муабетот нели, сме се пласирале со помош на судиите во Англија, ајде во нокаут фази.
И тука повеќе пати сме играле од Вас.
На која и тема по почнеме да разговараме, и не ви одгоовара, секогаш пробувате да ја смените, Барем сменете ја кон тема во која имате факти и аргументи, во која сте супериорни.
Знам дека ке го скокнеш поголемиот дел од постов како и поголемиот дел од другите постови кои не ви одговаарат.
Разгледај си ги своите постови пред да тврдиш дека со некој нема нормална конверзација.
Освен таа со Еткинсон знаете ли некоја друга кај што сте биле оштетени или на секоја наредна утакмица помеѓу овие два клуба ќе ја споменувате таа со Еткинсон![]()
Ај оставете тоа сега, кажете каков состав очекувате да извади фергусон утре?
Јас од Ди Матео ова го очекувам:
ТурнбулАзпиликета - Луиз - Кејхил - БертрандРомеу - РамиресМозес - Мата - МаринСтариџ
Најпоштен судија во ПЛ е Еткинсон затоа така викатеДа. 2009/10 исто така кога Руни искочи сам пред Чех свиреше офсајд, и тоа пак иста особа, Мартин Еткинсон.
Дрш, еве и прологот на репортажата кажува све
One goal and a lot of referee-based grumbling as Chelsea beat Manchester United to open up a five-point lead at the top
Имаше и Веб кога судеше кога ве тепавме на ОТ во ваша полза одлуки, Ивановиќ и тогаш требаше да лета, ти текнува како избега ко девојче откако го клоцна Руни со жолт картон? Дрогба си изигра со рака у наш шеснаесетник, Лампард исто ко Луиз некни со рака спречи топка во ваш шеснаесетник, ама не беа битни ствариве тогаш. Не викам дека немало у наша полза ама и за вас имало еден куп.
Најпоштен судија во ПЛ е Еткинсон затоа така викате
Не знам што ве оштетил Веб наптреварот беше решен уште во 20 минута иначе он ќе судел во корист на Челзи дај не ме јеби.
По дијалектов сигурно си од Тетово, па затоа ќе ти одговорим на нашки.Ова деца ти е многу јако,жими све,јизвини колку години си?чисто онака ме интересира.Многу ме нервираат вакви типови ко тебе,затоа што у твојот пост забележувам арогантност,а тоа ужасно ме нервира.Со овја муабети што се водат овде,се доаѓа до закључок дека сите досегашни титуле,ни са освоени со помош на судие.Ја убаво си прашав ако смо толку големи миленичиња на фа,зошто не не спасија со евертон,дека нели тоа беше кључна утакмица за титулата.Знаеш ли колку пута смо биле и ние оштетени,па не смо плачеле толку.