Chelsea 2-0 Arsenal

Конечен епилог ?

• Вкупно гласачи
    154

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
Еве и едно вакво :pusk: до сите навиачи на јунајтед
Вие за кој гласавте некни??

Иначе у вториот дел Арсенал ја имаа нон-стоп иницјативата,ама одбраната на Челзи беше предобра..Тоа е тоа,можда имаат мали шанси Арсенал,но 90% е јасно дека битката за титула ќе биде меѓу Јунајтед и Челзи.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Честитки за Челзи, одличен натпревар за неутралните гледчи. Арсенал ја имаше топката но немаше погодог каде кај Челзи беше обратна ситуации. И честитки кај Чех кој е најзалсужен според мене за победата на Челзи.

За Арсенал останува уште надеш чезли и манчестер да кикснат, под услов самите да не кикснат (што е малку тешко):smir:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Вие за кој гласавте некни??

Иначе у вториот дел Арсенал ја имаа нон-стоп иницјативата,ама одбраната на Челзи беше предобра..Тоа е тоа,можда имаат мали шанси Арсенал,но 90% е јасно дека битката за титула ќе биде меѓу Јунајтед и Челзи.
Арсенал дома бар играше...А вие се надевате на победа на арсенал на Стемфод Бриџ...Добро бар,мора да се има надежи...Ама Дрогба..:(:(:(

В

Вори

Гостин
Нема везе бе..
Ти за кого би гласал,пример да има анкета за утакмицата на Манчестер против Вила?
Нормално дека за Вила,ако киксне Манчестер тоа ни оди во наш прилог,така да нема потреба од испади..:smir:

Член од
3 февруари 2010
Мислења
570
Поени од реакции
69
Аххх надеж надеж...

Хехехе :pos2:

Катанаџо?
Го гледаше ли натпреварот? Искрено?

Или требаше на 2:0 сите да идат у напад?
Доста побрзи се топџиите и мораше приоритет да е одбраната, и во против напади да се бараат шанси. Ги имавме и ги реализиравме

Зошто сите имате комплекс од "дефанзивната" тактика на Челзи?
Ако играме дефанзивно зошто сме 2ри по постигнати голови (и со најмалку примени)
Според мене цело второ полувреме играа катанаџо, меѓутоа и јас да бев тренер на Челзи би играл така. Против екипа со брзи играчи кои форсираат игра со многу пасови мора да се игра дефанзивно.
Одбраната го добива натпреварот.

Никој нема комплекс од „одбраната“ на Челзи, ја би бил пресреќен Јуве да игра ваква одбрана во моментов :smir:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Нема да пишувам многу, против Манчестер минатава недела Арсенал ме разочара. Типувам на победа на Челзи од 2 гола разлика минимално.
Едноставно неизбежна беше победата на Челзи ова коло, како што прогнозирав испадна, краен резултат со два гола разлика 2-0 :)

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Според мене цело второ полувреме играа катанаџо, меѓутоа и јас да бев тренер на Челзи би играл така. Против екипа со брзи играчи кои форсираат игра со многу пасови мора да се игра дефанзивно.
Одбраната го добива натпреварот.

Никој нема комплекс од „одбраната“ на Челзи, ја би бил пресреќен Јуве да игра ваква одбрана во моментов :smir:
Можеби звучам пристрасно ама јас сум убеден дека не игравме катанаџо. Бевме главно сконцентрирани на одбраната, точно, меѓутоа тоа не беше класичен бункер :toe:
Ако игравме отворено цела утакмица, тешко дека немаше тие да постигнат гол иако се со доста ослабен состав.

Како и да е битката за титулата продолжува. Руни вс Дрогба:smir:

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Оддамна не сум гледал вака добар фудбал
Арсенал ја немаат веќе моќта као порано,не се она што беа,не можат со овие играчи нешто повеќе,изгубија 2 дерби дуела по ред,немаат шанса за титула
челзи ме изненадија,одлична игра и напад,посебно у одбрана (какви утакмици ќе гледаме само со Интер:vozbud:)
Заслужена победа,Дрогба е ѕвер,штета што не влезе тоа слободниот
не мрдна Алмуниа :)

tienly

Robbie, one and only!
Член од
6 октомври 2007
Мислења
60
Поени од реакции
5
Заслужена победа за Челзи.

Фала ви ганерчиња што изгубивте со само 2 гола разлика, барем во гол-разликата не нè стигнаа. :icon_lol:
Чекај и на ман утд. да ги исплескаме па ќе ја видиме гол-разликата :helou:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.793
Поени од реакции
44.074
Уф, да, заборавив дека редовно не плескате на Олд Трафорд.
Не му крши филм бе :(

Има време до тогаш,иако мора да признаам дека едвај чекам! :vozbud:

Edit: Аршавин, кој беше тој???

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Најпрво да ја честитам победата на Челзи, заслужена победа во секој аспект... а јас очекував Арсенал да пружат поголем отпор, а тие паднаа уште во 23-тата минута (не дека е до тоа што очекував кикс на Челзи, туку ние неутралните да гледавме интересен дуел до последниот свиреж на судијата)... првиот гол повеќе би рекол случаен, а вториот како само лагано си ги пројде Дрогба, како во одбраната да беа пионерите на Арсенал, а не професионалци како Вермален, Клиши и компанија...

Трката за титулата останува помеѓу Манчестер Јунајтед кои ќе се борат за четврта титула во низа и екипата на Челзи која ќе се бори за четвртата титула во нивната историјата :pusk:

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Најпрво да ја честитам победата на Челзи, заслужена победа во секој аспект... а јас очекував Арсенал да пружат поголем отпор, а тие паднаа уште во 23-тата минута (не дека е до тоа што очекував кикс на Челзи, туку ние неутралните да гледавме интересен дуел до последниот свиреж на судијата)... првиот гол повеќе би рекол случаен, а вториот како само лагано си ги пројде Дрогба, како во одбраната да беа пионерите на Арсенал, а не професионалци како Вермален, Клиши и компанија...

Трката за титулата останува помеѓу Манчестер Јунајтед кои ќе се борат за четврта титула во низа и екипата на Челзи која ќе се бори за четвртата титула во нивната историјата :pusk:
И што сега, да ти купам бонбонче?!?:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom