- Член од
- 25 септември 2008
- Мислења
- 8.785
- Поени од реакции
- 1.556
Честитки и тука другари.:smir:
Вие за кој гласавте некни??Еве и едно вакво :pusk: до сите навиачи на јунајтед
Арсенал дома бар играше...А вие се надевате на победа на арсенал на Стемфод Бриџ...Добро бар,мора да се има надежи...Ама Дрогба..Вие за кој гласавте некни??
Иначе у вториот дел Арсенал ја имаа нон-стоп иницјативата,ама одбраната на Челзи беше предобра..Тоа е тоа,можда имаат мали шанси Арсенал,но 90% е јасно дека битката за титула ќе биде меѓу Јунајтед и Челзи.
Според мене цело второ полувреме играа катанаџо, меѓутоа и јас да бев тренер на Челзи би играл така. Против екипа со брзи играчи кои форсираат игра со многу пасови мора да се игра дефанзивно.Аххх надеж надеж...
Хехехе :pos2:
Катанаџо?
Го гледаше ли натпреварот? Искрено?
Или требаше на 2:0 сите да идат у напад?
Доста побрзи се топџиите и мораше приоритет да е одбраната, и во против напади да се бараат шанси. Ги имавме и ги реализиравме
Зошто сите имате комплекс од "дефанзивната" тактика на Челзи?
Ако играме дефанзивно зошто сме 2ри по постигнати голови (и со најмалку примени)
Едноставно неизбежна беше победата на Челзи ова коло, како што прогнозирав испадна, краен резултат со два гола разлика 2-0Нема да пишувам многу, против Манчестер минатава недела Арсенал ме разочара. Типувам на победа на Челзи од 2 гола разлика минимално.
Можеби звучам пристрасно ама јас сум убеден дека не игравме катанаџо. Бевме главно сконцентрирани на одбраната, точно, меѓутоа тоа не беше класичен бункерСпоред мене цело второ полувреме играа катанаџо, меѓутоа и јас да бев тренер на Челзи би играл така. Против екипа со брзи играчи кои форсираат игра со многу пасови мора да се игра дефанзивно.
Одбраната го добива натпреварот.
Никој нема комплекс од „одбраната“ на Челзи, ја би бил пресреќен Јуве да игра ваква одбрана во моментов :smir:
Чекај и на ман утд. да ги исплескаме па ќе ја видиме гол-разликата :helou:Заслужена победа за Челзи.
Фала ви ганерчиња што изгубивте со само 2 гола разлика, барем во гол-разликата не нè стигнаа.![]()
Уф, да, заборавив дека редовно не плескате на Олд Трафорд.Чекај и на ман утд. да ги исплескаме па ќе ја видиме гол-разликата :helou:
Не му крши филм беУф, да, заборавив дека редовно не плескате на Олд Трафорд.
И што сега, да ти купам бонбонче?!?Најпрво да ја честитам победата на Челзи, заслужена победа во секој аспект... а јас очекував Арсенал да пружат поголем отпор, а тие паднаа уште во 23-тата минута (не дека е до тоа што очекував кикс на Челзи, туку ние неутралните да гледавме интересен дуел до последниот свиреж на судијата)... првиот гол повеќе би рекол случаен, а вториот како само лагано си ги пројде Дрогба, како во одбраната да беа пионерите на Арсенал, а не професионалци како Вермален, Клиши и компанија...
Трката за титулата останува помеѓу Манчестер Јунајтед кои ќе се борат за четврта титула во низа и екипата на Челзи која ќе се бори за четвртата титула во нивната историјата :pusk: