Часовници

@vouager ne e samo kvarcot vnatre saatot ima i drugi delovi. I te kako Fossil e pokvaliteten od onie za 300 MKD.

Уште пред ковид се острев да си земам еден Ситизен и конечно си купив пред 2 недели Citizen Corso :)
Peyten.jpeg

@vouager ne e samo kvarcot vnatre saatot ima i drugi delovi. I te kako Fossil e pokvaliteten od onie za 300 MKD.

fossil porano imase i svajcarski mehanizam u niv. sega nemam poima mada znam seuste se dizajnirani vo svici. i da drugite delovi se i te kako bitni alkata za pocetok ima mnogu pofin dizajn nego poveketo u taa kategorija, stakloto itn...

smesno e da sporeduvame so gubre od bitpazar ama ajde ke pocekame da vidime sto ke stavi @vouager da ne ubedi deka e isto ili slicno...

vouager nema sekoj ist vkus so tebe a nekoj prakticnost gleda sosema razlicno. ti objasni ivica sto mu e nemu bitno i toa si e sosema ok.
Автоматски споено мислење:

Лонжин или Таг докај 3-4к се купува и тоа строго аутоматик,според мене не се уопште скупи ако земеш у предвид дека еднаш се купува саат и наредна генерација ке го наследи.

a ako imas kerki be dile? :P

Имам фосил часовник 18 години веќе, освен кожното ремче и батерија друго немам сменето, порано го носев секој ден, сега многу поретко зашто на работа на биро ми смета часовник, ама со него и сум пливал иако не е за во вода.
Имам и друг часовник Фосил исто така долго време освен батерија ништо друго.

Глупости се трескаат дека саат од Битпазар е ист со било кој саат од овластена продавница зашто не е само механизмот, туку е квалитетот/изработката.

И да, на саатот работа му е да покаже (приближно) точно време, на кој му треба во милисекунди да биде точен нека плаќа по 3к, мене да ми требаше ќе земев ваљда смартвоч.

На работа имам флексибилно работно време, не бркам автобус (и да бркам секако немаме точен распоред), културно е да се доцни до 5 минути...

Имам и Ситизен аутоматик титаниум, и ако пак земам часовник ќе биде титаниум и автоматик, зашто е многу полесен и не ги носам секојдневно па нејќам да земам часовник и да видам дека немам батерија.

Инаку што мислење имате за Swiss Military саатите?

CASIO Vintage A168 за на работа/секојдневие.

за мене лично најбоље часовник што сум купил од причина што покрај што е ефтин, можеш буквално со се да го носиш и има се што ти треба од еден часовник.

реално сум вљубен у цела колекција на CASIO Vintage.

jas imam nekolku rado i mi se omileni. imam i tissot i cartier. ako nekogas pak kupam casovnik ke bide ulysse nardin. ednostavno najvise mi se doapagaat nivnite dizajni.

rabotava e sto denes dali 5 pati godisno nosam saat. bataliv kompletno pred 15tina god i ne gledam veke nikakva poenta koga sekoj od nas ima mobilen u dzeb...

jas imam nekolku rado i mi se omileni. imam i tissot i cartier. ako nekogas pak kupam casovnik ke bide ulysse nardin. ednostavno najvise mi se doapagaat nivnite dizajni.

rabotava e sto denes dali 5 pati godisno nosam saat. bataliv kompletno pred 15tina god i ne gledam veke nikakva poenta koga sekoj od nas ima mobilen u dzeb...
за ова и си у право.

денес часовници се носат најчесто како моден детал или пак како начин на покажување статус, нормално постојат луѓе кои што се луди за часовници и купуваат, чуваат и носат разноразни часовници, ама и тоа е мал процент на луѓе.

мене најодвратни ми се овие новиве смарт часовници, као која е поентава на часовников што има иста downgrade-ната функција како уредот што ти е во џеб и кој што треба скоро секојдневно да го полниш.

Abe decki jas koga pisuvam pisuvam od iskustvo sto znaci imam otvarano i gledano sto ima vnatre i zatoa vi kazhuvam , citajte tri postovi pogore!

Fossil se isti djubre kako i tie od bitpazar.
Miyota Quarz od 2-3€

Popladne ce vi pratam i sliki da vidite sto ima vo tie djubrina vnatre.

Quarz samo Casio , Seiko i Citizen poevtini i poskapi Omega i Tag Heuer .
Касио има во 95% од случаевите мијота кварц и сигурно кошта 3 евра.

Ако е мијота е океј, да не е нешто друго е проблемот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom