Часовници

28001452MC_13_f.jpg

ја освежив колекцијата

Луѓе, ќе репнете слика од саат, ниту пишувате ознака на модел, ниту евентуално цена или од каде сте го набавиле, а не дај боже технички карактеристики/димензии... Па, ставете ја барем ознаката на моделот, сам ќе си барам ако вас ве мрзи.

Луѓе, ќе репнете слика од саат, ниту пишувате ознака на модел, ниту евентуално цена или од каде сте го набавиле, а не дај боже технички карактеристики/димензии... Па, ставете ја барем ознаката на моделот, сам ќе си барам ако вас ве мрзи.

Да заборавив да напишам детали , ете за мојот.

Diesel Men's DZ4341 Overflow Quartz 49 mm. Од Букурешт е купен цена 11 000.

Функции : Chronograph, Date, Hour, Minute, Second

(y) Да да. Хахаха, ме фати смеа, затоа што прееска токму тоа правев, ги барав моделите за да видам спецификации и слично, ама тешко оди на слепо. :)

(y) Да да. Хахаха, ме фати смеа, затоа што прееска токму тоа правев, ги барав моделите за да видам спецификации и слично, ама тешко оди на слепо. :)
Јас пробувам преку image search, па ако не бива (најчесто), "копам" по Амазон и Ибеј се што ќе најдам од производителот дур да го најдам моделот - не е баш малце работа :D

А и корисно би било некои работи да се споделат - на пример димензиите да се измерат (не секогаш се точни или ги нема на интернет), да се пренесе некој краток впечаток во врска со саатот итн...

Darwil Agent 007 automatic, стар 35-40 години. Можам нешто да му земам ?

n3oF6sW.jpg

YMB5GET.jpg

uUTO11V.jpg

n3oF6sW.jpg

YMB5GET.jpg

uUTO11V.jpg
Одат на ибеј од 50 до 350 долари, зависи од моделот и зачуваноста. А твојов и не е баш зачуван.

Одат на ибеј од 50 до 350 долари, зависи од моделот и зачуваноста. А твојов и не е баш зачуван.

Видов, има некои и по 500 долари им бараат на добро сочувани. Дедо ми не го зачувал баш добро. :)

Надвор од Источна Европа и не се којзнае колку "популарни" Дарвил, т.е. станува збор за целосен анонимец, така да тешко да се продаде за добра цена.

Надвор од Источна Европа и не се којзнае колку "популарни" Дарвил, т.е. станува збор за целосен анонимец, така да тешко да се продаде за добра цена.
Не источна Европа, него поготово Југославија била таргетот на овој анонимен производител кој веќе и не постои.

Од фотографијата се гледа дека часовникот има минерално стакло и дека производителот не вложувал многу на квалитет и "луксуз".

n3oF6sW.jpg

YMB5GET.jpg

uUTO11V.jpg

Едно добро полирање светниго добро и можеш да му ставиш некоја разумна цена можеш да најдиш некој добра часовник е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom