Цени на половни автомобили во странство

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Едно познајник овде Словенија зеде Рено 19 за 900 евра. Другарка моја се има возено и ми вика дека колата стакло е. Ја ѕирнав и јас онака од далеку и убо изгледаше. И била зачувана добро
Малце офтопик

Јас Рено 19 шитнав за 2000 евра во катастрофална состојба, уште не ми се верува како ги убедив луѓето, што беа таксисти:helou:

Јеби га најдов за 7000 ус Крајслер Пи-Ти Крујзер 2008 година со 15000 милји (2,4 литарски мотор ,комплет со шипинг,кармакс и останати тракатанци би ме фатил 9000 долари) има некој информација колку ќе треба да платам царина,акциза и шта ти ја знам што уште треба на овие лоповиве.

И уште една работа дали коливе од Ју-Ес се адекватни за нашиве стандарди мислам тоа Еко 3 или некој други побарувања што треба да има.

Posle nova godina vikaat deka ke padnat davackite za uvoz na avtomobili od stranstvo i ke ja zgolemat starosnata granica...

:nenene:nema sansa
plus vo mk najdobro si e da razmisluvas za novo.
plus od site polovni sto se nudat na nasiot pazar kolku imaat celosna servisna istorija?
znaci nasiot pazar za polovnjaci e dzambaska rabota!
podaleku............

Сега гледав на www.mobile.de опел астра 2004 година ја дава 1800 евра...а читав во службен весник дека ги укинале акцизите...вистина или...:toe:

Стварно се поефтини бе, кај нас половните возила нереално држат цени ама таков ни е пазарот што да се прави, е сега што викате корса од 2000 година за 300 евра тоа е нешто сумљиво нема шанси све да е регуларно кај таа кола за таа цена. Реално цените за тој модел и година на корсата по германија се од 1000 до 2000 евра зависи од состојба на возилото и мотор
Колку за споредба таква корса кај нас тешко дека ќе најдеш под 4000 евра.

kupete si novo i ne mu se grizete za nasiot dzambaski pazar

Како се пресметува акциза?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom