Цени на половни автомобили во странство

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.259
Поени од реакции
12.530
По темата за чудење од Декстерче за цената на новите коли во странство, ајде уште повеќе да се почудиме на цените кај половните автомобили. Ќе ви покажам неколку пример (пријатели кои купиле автомобил во последниве месеци) и цената која ја платиле.

Сите се од Италија, за да се донесат на камион не би било повеќе од 400 евра до Македонија.

Опел Корса, бензин 5 врати 2000 година, беспрекорно сочувана, со некои 140 илјади, редовен сервис со книшка, 300 евра.

opel-corsa-photo.jpg

БМВ, дизел караван, 1998 со поминати 150 илјади, одлично сочувана со сервисна книшка, 2700 евра.

10256-BMW-Serie-5-E39.jpg

А еве една од огласник, БМВ 2005 година, 65 илјади, беспрекорно зачувана, дизел, бара 5100 евра но може да се ценка. Значи до 4500 се оди сигурно.

6899-BMW-Serie-3.jpg

http://www.vendiauto.com/auto-usate/BMW-Serie_3-6899.html

Срце ме фака кога гледам колку половните автомобили се поефтини во странство него тука.Еден пример ке дадам братучед ми во Германија купи пред мои очи Голф 2 со 5 врати во супер состојба за 50 евра додека кај нас тие сеуште се движат таму околу 2000-2500 евра.Немам коментар не да се напумпани цените кај нас а бе изгор сме.Додека не се олеснат условите да си земеме кола од странство ке плакнеме очи само на слики.Али тешко да се олесни нешто за нас обичните луѓе дека овие газди што имаат автомобилски салони се јако поврзани со луѓе од владата и тешко дека во наскоро време ке возиме нешто добро за добра цена.

Ми се плаче коа ке појдам на www.mobile.bg , a да не зборам за Словенија, Италија, Германија.

Кај нас да ја донесеш акцизи, макцизи царини ќе те фати ѓаол ипол. Али тоа е, договорот помеѓу владата(сите досега) и увозниците на нови автомобили.:((

Лично бев во автопаркови за половни коли во Перник пред некој месец и се уверив колку се евтини.

Уште неколку најдов низ огласников, мора да ги видите.

Лексус, 2001 година, бензин, беспрекорна состојба, 3800 евра со простор за пазар. 3000 кеш и ваша е.

16027-LEXUS-IS.jpg

http://www.vendiauto.com/auto-usate/LEXUS-Is-16027.html

Опел Вектра, 1996 дизел, сочувана супер, ја шитка 1000, за 800 се зема.

8855-OPEL-Vectra.jpg

http://www.vendiauto.com/auto-usate/OPEL-Vectra-8855.html

Голф 3, 1993, 100 илјади, дизел, 1000 со простор за договор, до 700 максимум 800 евра се купува.

12995-VOLKSWAGEN-Golf.jpg

http://www.vendiauto.com/auto-usate/VOLKSWAGEN-Golf-12995.html

По темата за чудење од Декстерче за цената на новите коли во странство, ајде уште повеќе да се почудиме на цените кај половните автомобили. Ќе ви покажам неколку пример (пријатели кои купиле автомобил во последниве месеци) и цената која ја платиле.

Сите се од Италија, за да се донесат на камион не би било повеќе од 400 евра до Македонија.

Опел Корса, бензин 5 врати 2000 година, беспрекорно сочувана, со некои 140 илјади, редовен сервис со книшка, 300 евра.

opel-corsa-photo.jpg

300 евра?:nesvest: Многу евтино ми изгледа :)
Иначе јас имам опел астра донесена од Германија 99 година ја платив 4100 :)

корсата е класа подолу друже не споредвај со астра

Ако може некој да најде ценовник од Царина, зашо по ценовник се плаќа тоа царина и акциза.

Аххх што ти требаше ова, не е фер. Колку ќе фати да се донесе овде?

Со сегашниве закони уште 5 илјади до регистрација (по мое). Ако не и повеќе. Доколку би имале европски закони, горе-долу ништо.

Со сегашниве закони уште 5 илјади до регистрација (по мое). Ако не и повеќе. Доколку би имале европски закони, горе-долу ништо.
10 000 се на све, па не е скапо за ваков ѕвер, само лошо е што треба во кеш да се платат
А да не правиме муабет за нивни плати, багатела, како ние коа идеме у тинекс на пазарење :pos:

Posle nova godina vikaat deka ke padnat davackite za uvoz na avtomobili od stranstvo i ke ja zgolemat starosnata granica...

Едно познајник овде Словенија зеде Рено 19 за 900 евра. Другарка моја се има возено и ми вика дека колата стакло е. Ја ѕирнав и јас онака од далеку и убо изгледаше. И била зачувана добро

Ако може некој да најде ценовник од Царина, зашо по ценовник се плаќа тоа царина и акциза.

Ако е за сериозно работава :) ќе си отидеш во шпедиција и фино лепо све ќе ти објаснат.

opel-corsa-photo.jpg

Ц,ц,ц, овде кинеска веспа немаш за париве.Види го опелчево што е убаво за 300 евра.Што му фали за низ Скопје.Како може да се среди...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom