Call of Duty: Ghosts

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.47
  • Време на започнување Време на започнување

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.049
Поени од реакции
6.077
465152_10151381733651714_1978700919_o.jpg

Call of Duty: Ghost e 10-то и најново продолжение од истоимениот серијал.
Информации околу играва нема многу, освен тоа дека ќе користи нов енџин и дека ќе биде сосема „нова“ игра, со нова приказна, и нови ликови.

Full reveal се очекува на 21 Maј. Call of Duty: Ghosts ќе излезе на 5-ти ноември.

Teaser-от, видеото кое ја имаше својата премиера пред околу 10-тина минути.

Па нормално нов Xbox нов енџин, сега овој ќе го фураат 8 години до другиот Xbox.
Ама ај да видиме што ќе направат, се надевам дека ќе биде подобро од изминативе.
И се надевам дека нема да е клише приказна од типот Америте добри момци Русите лоши, ск*рчено ми е веќе.
Иначе кога првпат го прочитав насловот ми се причини ко мод некој да е за претходниве игри xD

Како ептен голем фан на CoD овој дел ќе ми биде прејак како и сите претходни. Со душа ја чекам! :vozbud:

Вау, сеа треба да трчаме од точка А до точка Б, скриени.

Како голем COD-фан, можам да кажам дека играва (серијалов) ја доведоа до дното. Како фан на 2ра светска војна, последна добра Cod која ја изиграв јас лично беше WaW. До 5ката сите ми беа при срце. 4ката беше нешто неверојатно исто така.
Кај поновите продолженија, лично почна да ме нервира прекратката сингл плеер кампања уште од старт.
Мултиплеерот катастрофа. Полно со дечишта и искомплексирани фацки. Единствено добро нешто што остана се филмските ефекти. Само што и нив ги усраа во поновите продолженија, пошто се претерано многу долги. :icon_mrgr:
Ај да видиме што ќе биде со новава и какви промени ќе има...ама очекувам се да биде веќе видено и горе долу исто.

А може ако сакаат да направат и нова со WW2 тематика, имаат уште многу да покриваат на источен фронт а и на западен.

А може ако сакаат да направат и нова со WW2 тематика, имаат уште многу да покриваат на источен фронт а и на западен.

Можат да прават со WW2 уште многу работи, ама слушнав дека веќе засекогаш се простија од втора светска војна.
Децата сакаат модерни војни со модерни пушки, и мулти плеер каде што ќе може да играат со читови. Парите лежат во мултиплеерот. Колку помалку светска војна, толку повеќе деца. Колку повеќе деца, толку поопширен мултиплеер. Колку поголем мултиплеер, толку повеќе пари. Seems legit...
Искрено и јас кога го прочитав насловот, помислив како тебе дека се работи за некој мод :pos:
А Русите да. Секогаш ќе бидат лоши момци. Америчка пропаганда брат.
Зошто не направат COD: Mission Pearl Harbor или COD: Mission Vietnam?
Таму лежи поразот на америчкиот народ, па за да не се смее светот... :D

Можат да прават со WW2 уште многу работи, ама слушнав дека веќе засекогаш се простија од втора светска војна.
Децата сакаат модерни војни со модерни пушки, и мулти плеер каде што ќе може да играат со читови. Парите лежат во мултиплеерот. Колку помалку светска војна, толку повеќе деца. Колку повеќе деца, толку поопширен мултиплеер. Колку поголем мултиплеер, толку повеќе пари. Seems legit...
Искрено и јас кога го прочитав насловот, помислив како тебе дека се работи за некој мод :pos:
А Русите да. Секогаш ќе бидат лоши момци. Америчка пропаганда брат.
Зошто не направат COD: Mission Pearl Harbor или COD: Mission Vietnam?
Таму лежи поразот на америчкиот народ, па за да не се смее светот... :D

виетнам беше тематика во cod bo, имаше неколку прилично јаки мисии:) Иначе според мене било кој период од ww2 до крајот на студената војна е многу поинтересен од ова sci fi срање што го направија во bo2 i mw3

виетнам беше тематика во cod bo, имаше неколку прилично јаки мисии:) Иначе според мене било кој период од ww2 до крајот на студената војна е многу поинтересен од ова sci fi срање што го направија во bo2 i mw3

Не сум знаел дека во БО има дел од Виетнам, пошто не сум ја играл баш ради тоа што се разочарав од модерните војни.
Sci-fi елементи ич не ми се свиѓале и нема ни да ми се свиѓаат.
Сакав да видам дел на пример од Перл Харбор во COD, или како што и ти напомена, да биде прикажан било кој период од ww2 до крајот на студената војна. Тие стари војни можат да ги доловат во вистинско светло доколку сакаат со денешниве ефекти. Ама пак парите им се послатки и затоа прават Sci-fi Wars, кои најискрено и на мене ми се срање и ми го убиваат моментот за доловување на добра игра. :(

Не сум знаел дека во БО има дел од Виетнам, пошто не сум ја играл баш ради тоа што се разочарав од модерните војни.
Sci-fi елементи ич не ми се свиѓале и нема ни да ми се свиѓаат.
Сакав да видам дел на пример од Перл Харбор во COD, или како што и ти напомена, да биде прикажан било кој период од ww2 до крајот на студената војна. Тие стари војни можат да ги доловат во вистинско светло доколку сакаат со денешниве ефекти. Ама пак парите им се послатки и затоа прават Sci-fi Wars, кои најискрено и на мене ми се срање и ми го убиваат моментот за доловување на добра игра. :(

Најверојатно нема повеќе да видиме таква игра пошто код серијалот исто како и нфс е отиден во неповрат и нема да направат таква игра пак. Мене лично Waw ми беше врв за сингл плеер иако код 4 ја играв мултиплеер редовно до пред една година. Ако сакаш мисија со пеарл харбор играј ја Moh pacific assault, таму е опфатена таа тематика за ww2 со борбите кои се воделе на пацификот со јапонците. Моментот кога одненадеш јапонците го напаѓаат перл харбор е перфектно доловен исто така саундтракот е чиста десетка во играта. :)

Играва ја направивте срање, ја стварно не знам кои се вашите очекувања за една FPS игра. Ако серијалите од CoD не чинат тогаш не знам која друга игра чини од овој жанр. Сингл плејерот бил краток, мултиплејерот бил ужас, филмските ефекти биле долги, како не бе, сите CoD серијали ми се превртени на veteran и не е толку лесно и брзо како што кажувате, баш е реална, а за тоа што вие ја играте на easy тоа е друго. Мултиплејерот не е ужас, секој серијал си има нови оружја прејаки мапи и сл. баш напротив дека филмските ефекти се предолги, баш се супер, ја раскажуваат приказната на одличен начин.

Најверојатно нема повеќе да видиме таква игра пошто код серијалот исто како и нфс е отиден во неповрат и нема да направат таква игра пак. Мене лично Waw ми беше врв за сингл плеер иако код 4 ја играв мултиплеер редовно до пред една година. Ако сакаш мисија со пеарл харбор играј ја Moh pacific assault, таму е опфатена таа тематика за ww2 со борбите кои се воделе на пацификот со јапонците. Моментот кога одненадеш јапонците го напаѓаат перл харбор е перфектно доловен исто така саундтракот е чиста десетка во играта. :)

Дааа, ја имав играно MOH: PA. Моментот е одлично доловен.
MOh: PA ми е една од поомилените воени игри.
Штета што COD отиде во неповрат како NFs.... :confused:

Барем Infinity Ward ќе ја прават... нема да е Treyarch тогаш ќе беше... ауф... ова може и добро да излезе, ќе чекаме некој друг трејлер :) сепак, мултиплеерот е добар скоро на сите освен последната... BO2, нишан што гледаш низ ѕидови?! ма немој да ме јебеш бре...

Treyarch ruined CoD!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom