Call of Duty: Black Ops

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби е добра WaW, но не може да се спореди со MW/MW2...
Сеуште MW а и CoD4 се поиграни од MW2..
Зошто?
Под притисок се за пари.. Да спречат пиратерија, ставија на стим без dedicated сервери... Неможе да се прават модови, така да нема Promod, PAM итн...
Значи компетитивно, CoD тотално ја уништија... Затоа сега парите во еСпортот се вртат околу MW а не MW2..

Бев читал на tek9 (можеби еден од водечките портали за CoD/Quake Live)... Call of Duty: Legal Warfare..
Не е никаква игра, туку за легалната војна (тужбите) помеѓу Activision и IW.. Беше нешто спомнато, дека има шанси и да се смени жанрот на играта, да се направи некој хибрид, или пак нешто слично..

Сега, не велам дека 100% е сигурно дека ке се смени жанрот, но тоа е само претпоставка...

Потоа... Споредувате IW со Treyarch..
Според XFire (кој е доста добар за да се земе за пример, ако се земе во обзир дека има 16 милиони членови, од кои има моментално 233 илјади онлајн, додека пишувам)
Во топ 10 наиграните игри се:
MW
CoD2
MW2
(втора, трета и четврта во топ10... зад WoW)
Трите игри се од Trayarch..
Потоа...
Споредете singleplayer-от на MW и WaW... Во MW, добиете некој филинг дека сте во филм... Додека на WaW приказната воопшто не е повржана... Некако избегнува, доволно за да не ја осетите добро...

Treyarch ја исполираа MW, додадоа тенкови, јапонци шо се качуваат по дрва/трчат накај тебе викајќи „Банзаиии!“, 10 ранка+, и тоа е тоа..
IW потоа ја направија со нови killing streaks, доста интересни опции како riot shields, поразлични перкови (MW Perks = WaW Perks), повеќе опции кај оружја. Доста солиден single player..

Treyarch се добри, WaW е добра, но самиот факт дека постојат IW и MW/MW2, ги прави Treyarch и WaW лоши...

Народе видете вака мв2 за 5 дена направи РЕКОРДНИ 550 МИЛИОНИ долари а за досега незнам ни дали бројат искрено. Влезе во гинисова книга на рекорди по поминати часови на оналјн играње. САМО ВО ПРВАТА недела на хбох лајф новите мапи беа спуштени 2,5 милиони пати.

Сите овие бројки зборуваат едно, колку и да е лајно играта таа пак ќе руши рекорди. Call of Duty само што ќе слушнам коса ми се креват од возбуда.

Одвај чекам да излезе да се испукам убаво едно 10 часа, па да чекам една година пак и пак и пак.

Можеби е добра WaW, но не може да се спореди со MW/MW2...
Сеуште MW а и CoD4 се поиграни од MW2..
Зошто?
Под притисок се за пари.. Да спречат пиратерија, ставија на стим без dedicated сервери... Неможе да се прават модови, така да нема Promod, PAM итн...
Значи компетитивно, CoD тотално ја уништија... Затоа сега парите во еСпортот се вртат околу MW а не MW2..

Бев читал на tek9 (можеби еден од водечките портали за CoD/Quake Live)... Call of Duty: Legal Warfare..
Не е никаква игра, туку за легалната војна (тужбите) помеѓу Activision и IW.. Беше нешто спомнато, дека има шанси и да се смени жанрот на играта, да се направи некој хибрид, или пак нешто слично..

Сега, не велам дека 100% е сигурно дека ке се смени жанрот, но тоа е само претпоставка...

Потоа... Споредувате IW со Treyarch..
Според XFire (кој е доста добар за да се земе за пример, ако се земе во обзир дека има 16 милиони членови, од кои има моментално 233 илјади онлајн, додека пишувам)
Во топ 10 наиграните игри се:
MW
CoD2
MW2

(втора, трета и четврта во топ10... зад WoW)
Трите игри се од Trayarch..
Потоа...
Споредете singleplayer-от на MW и WaW... Во MW, добиете некој филинг дека сте во филм... Додека на WaW приказната воопшто не е повржана... Некако избегнува, доволно за да не ја осетите добро...

Treyarch ја исполираа MW, додадоа тенкови, јапонци шо се качуваат по дрва/трчат накај тебе викајќи „Банзаиии!“, 10 ранка+, и тоа е тоа..
IW потоа ја направија со нови killing streaks, доста интересни опции како riot shields, поразлични перкови (MW Perks = WaW Perks), повеќе опции кај оружја. Доста солиден single player..

Treyarch се добри, WaW е добра, но самиот факт дека постојат IW и MW/MW2, ги прави Treyarch и WaW лоши...

Плаво - Можеби CoD е уништена компететивно со MW2 продолжението, али тука си се CoD4 и CoD5 кои сеуште можат да се играат компететивно. Повторно, гледаш, IW сменија/додадоа многу нови ствари во MW2.

Црвено - Сите три игри се од IW, не од Treyarch.

Болд - Неможеш да кажеш дека ја уништиле CoD со тоа што додале тенкови, јапонци, и слични ствари. Супер е што се иновативни, мислам дека Treyarch најдобро ни ја претставија ситуацијата за време на WWII со CoD WaW. Затоа ги додадоа овие нови ствари, али иновативноста во никој случај неможеш да ја сметаш за минус. Што мислиш, ако сите CoD серијали беа исти(океј, слични, али без нови ствари), ќе беше ли играта толку популарна? Ќе ти се здосадеше по саат-два изиграни од продолжението. Искрено се надевам дека во Black Ops ќе има многу нови работи кои ќе те влечат да играш. Не, фала, не ми треба уште едно продолжение на MW2 со истата тематика, мисии, оружја, период.. Добро е што Treyarch ја презедоа играва во свои раце. Знаат да направат супер игра. Инаку, Black Ops ќе наликува на WaW, како што забележавме во видеото.

За црвено и болд...
Погрешно сум напишал за Treyarch... Мислев за IW, како што можеш да приметиш според останатиот дел од тој текст..
И за болдот..
Не реков дека ја уништиле CoD..Но... Кога веќе и двете не се доволно компетитивни, зошто да не ги направат иновативни? Колку нови работи има во WaW, а колку има во MW2? И двете игри неможат да се играат компетитивно колку што се игра MW, а MW2 е многу поиновативна (повеќе нови работи има) од WaW...
Плаво - Можеби CoD е уништена компететивно со MW2 продолжението, али тука си се CoD4 и CoD5 кои сеуште можат да се играат компететивно. Повторно, гледаш, IW сменија/додадоа многу нови ствари во MW2.

Црвено - Сите три игри се од IW, не од Treyarch.

Болд - Неможеш да кажеш дека ја уништиле CoD со тоа што додале тенкови, јапонци, и слични ствари. Супер е што се иновативни, мислам дека Treyarch најдобро ни ја претставија ситуацијата за време на WWII со CoD WaW. Затоа ги додадоа овие нови ствари, али иновативноста во никој случај неможеш да ја сметаш за минус. Што мислиш, ако сите CoD серијали беа исти(океј, слични, али без нови ствари), ќе беше ли играта толку популарна? Ќе ти се здосадеше по саат-два изиграни од продолжението. Искрено се надевам дека во Black Ops ќе има многу нови работи кои ќе те влечат да играш. Не, фала, не ми треба уште едно продолжение на MW2 со истата тематика, мисии, оружја, период.. Добро е што Treyarch ја презедоа играва во свои раце. Знаат да направат супер игра. Инаку, Black Ops ќе наликува на WaW, како што забележавме во видеото.

Народе видете вака мв2 за 5 дена направи РЕКОРДНИ 550 МИЛИОНИ долари а за досега незнам ни дали бројат искрено. Влезе во гинисова книга на рекорди по поминати часови на оналјн играње. САМО ВО ПРВАТА недела на хбох лајф новите мапи беа спуштени 2,5 милиони пати.

Сите овие бројки зборуваат едно, колку и да е лајно играта таа пак ќе руши рекорди. Call of Duty само што ќе слушнам коса ми се креват од возбуда.

Одвај чекам да излезе да се испукам убаво едно 10 часа, па да чекам една година пак и пак и пак.
И? Сега се во гинис, MW е сеуште поиграна (и компетитивно и паблик играње), пола од CoD фановите плукаат по IW за одлуката за Dedicated сервери и што ја напрваија играта стим ексклузива..

Одат по патот на EA, не им се важни фановите/играчите/критиките.. Туку само гледаат пари...

Мислам дека како IW нема да ја прават овие... 5ката воопшто не ме бендиса лично мене...

Абе луѓе го видовте тоа успрениот трејлер. Видовте какви оружја можи да има. Поголем избор на оружја е секогаш плус кај FPS игрите. Посебно кај воениве.

Мислам сега, да направат да пушташ наплам, тоа е нешто.

Оствете го Трејарк намира. Еве веќе направија два „Повици на должноста“, сега поискусни се.

Мислам дека и ова продолжение ке направи Бум, што ако се враќа мелце во минато 15-20год

Мислам дека и ова продолжение ке направи Бум, што ако се враќа мелце во минато 15-20год

После MW2, тешко да се случи тоа, ама се надеам дека ќе играме уште една одлична COD.

Неколку нови скриншотови..

2_76471_640screen.jpg

-
3_55371_640screen.jpg

-
4_86950_640screen.jpg

-
5_75699_640screen.jpg

-
6_82743_640screen.jpg

-
8_73876_640screen.jpg

-
9_41271_640screen.jpg

-
10_51557_640screen.jpg

Неколку нови информации, дејствието ќе се одвива на повеќе локации, односно Куба, Виетнам и на Арктикот. На играта работат повеќе од 200 вработени во Treyarch, и најнова информација е дека ќе излегува и за Wii, ако ви значи нешто :)

Оу не!!! :)

Не ме радувајте вака негативно, кај BF: BC2 ја истрпев со тоа глупиот HDR и over-bright, па уште оваа ако се угледува на неа...:)

Да, лол, и мене од ова ми е страв :) Само да не ја заебат како шо беше во BF: BC2. Плус, погледни на 6-тата слика, некако ми крадат елементи од BF, во која CoD до сега си видел да се вози хели? :)) Ми мириса на бед :)) Само да не ја играм оваа како што ја играв BC2 со подзатворени(закосени) очи, пошо играта просто ослепуваше на тие мисиите на снегот и во скршениот брод :)))

Кај прочитав, дали на IGN или некое друго место, утре на 18-ти ќе излезе трејлер за новата CoD

А, еве го:
http://xbox360.ign.com/articles/108/1089989p1.html
Мене искрено многу ми е тапа ова вака.Боље да излезе еден убав трејлер од 2-3 минути на растојание од повеќе месеци него вакви трејлери со 18 секунди..и што има во ова?Ништо само како рипаат со јажиња:tapp:

Мене искрено многу ми е тапа ова вака.Боље да излезе еден убав трејлер од 2-3 минути на растојание од повеќе месеци него вакви трејлери со 18 секунди..и што има во ова?Ништо само како рипаат со јажиња:tapp:

Збориш за teaser trailer-от или го виде тој шо треба сега да се појави (финалниот)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom