Имаш на ПМФ групата за информатика на фејсбук проекти по Архитекура на компјутери провери дали го има твојот тамо.Ми треба програма која ќе служи за "Собирање во SM систем".
Пример ќе треба да се соберат 13+3,(-13)+3,13+(-3).
Ако може некој да ми даде готов код или па да ми даде некој линк.
Фала однапред.
torrentz.com - ТУКА !можи некој да ми дај линк за да ја спуштам C++?
фала однапред
Само не му кажувај каде и како да го најде кракот!torrentz.com - ТУКА !
Колку години имаш?можи некој да ми дај линк за да ја спуштам C++?
фала однапред
зошто години? инаку ко те интересира, имам 17 ама барав на гугл, спуштив ама нејќеше да се инсталира. Побарав овде само заради тоа што слабо стојам со лимитот на нетот па неможам да си дозволам да спуштам повеќе работи. Само заради тоа овде прашавКолку години имаш?
http://www.google.com/#sclient=psy&hl=en&source=hp&q=free+c+++ide&aq=f&aqi=g-c1g1g-c1g1g-c1&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=cc7bc17b6abe96b2зошто години? инаку ко те интересира, имам 17 ама барав на гугл, спуштив ама нејќеше да се инсталира. Побарав овде само заради тоа што слабо стојам со лимитот на нетот па неможам да си дозволам да спуштам повеќе работи. Само заради тоа овде прашав
Заради ова:зошто години? инаку ко те интересира, имам 17 ама барав на гугл, спуштив ама нејќеше да се инсталира. Побарав овде само заради тоа што слабо стојам со лимитот на нетот па неможам да си дозволам да спуштам повеќе работи. Само заради тоа овде прашав
Прво, С++ е програмски јазик. Значи машки род.можи некој да ми дај линк за да ја спуштам C++?
фала однапред
За тоа дека сум мал за програмирање, можи сум. Ама Pascal и C++ ги учам на училиште и се разбира ми треба компајлерот за да вежбам домаЗаради ова:
Прво, С++ е програмски јазик. Значи машки род.
Второ, не го спушташ него, туку спушташ компајлер (IDE - Integrated development environment од линковите на pLaToOn) за да можеш да пишуваш и извршуваш код во него.
Трето, мислам дека сеуште си млад за програмирање. Почекај уште 1-2 години ко ќе дојдеш на факултет (во случајов ако се запишеш на електро или ПМФ), уште во прва година ќе го изучиш јазикот.
Ако сепак си решен да почнеш уште сега да го изучуваш јазикот, еве ти компајлер ко за почеток. Симни го, инсталирај го и барај упатсва на нет за како да го користиш (а можеш и на форумов, само малку ќе се помачиш дур да ги најдеш) и почни со програмирање.
Со среќа. :salut: