C/C++

Член од
11 јуни 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
Програма во C++

Ми треба програма која ќе служи за "Собирање во SM систем".
Пример ќе треба да се соберат 13+3,(-13)+3,13+(-3).
Ако може некој да ми даде готов код или па да ми даде некој линк.
Фала однапред.

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Ми треба програма која ќе служи за "Собирање во SM систем".
Пример ќе треба да се соберат 13+3,(-13)+3,13+(-3).
Ако може некој да ми даде готов код или па да ми даде некој линк.
Фала однапред.
Имаш на ПМФ групата за информатика на фејсбук проекти по Архитекура на компјутери провери дали го има твојот тамо.
Најверојатно си на ПМФ и проектот ти е тоа.

Член од
11 јуни 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
ако може да ми кажеш на која група е тоа зошто има повеќе...фала

Член од
11 јуни 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
ок...сум зачленет на таа група..но не можам да ги најдам проектите...да не знаеш каде се???
:D

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Пролистај тамо по прикачените документи за Архитектура на компјутери.

Член од
11 јуни 2010
Мислења
5
Поени од реакции
0
prolistav ama nema...da ne znaes ti kaj se ili pa na nekoe drugo mesto???

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
можи некој да ми дај линк за да ја спуштам C++?
фала однапред :)

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Колку години имаш?
зошто години? инаку ко те интересира, имам 17 ама барав на гугл, спуштив ама нејќеше да се инсталира. Побарав овде само заради тоа што слабо стојам со лимитот на нетот па неможам да си дозволам да спуштам повеќе работи. Само заради тоа овде прашав :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
зошто години? инаку ко те интересира, имам 17 ама барав на гугл, спуштив ама нејќеше да се инсталира. Побарав овде само заради тоа што слабо стојам со лимитот на нетот па неможам да си дозволам да спуштам повеќе работи. Само заради тоа овде прашав :)
http://www.google.com/#sclient=psy&hl=en&source=hp&q=free+c+++ide&aq=f&aqi=g-c1g1g-c1g1g-c1&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=cc7bc17b6abe96b2

Не ти треба торент имаш бесплатни развојни околини и компајлери. Види на линкот првите 3 се генерално ок и на големо користени (посебно 2 и 3)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Заради ова:
можи некој да ми дај линк за да ја спуштам C++?
фала однапред :)
Прво, С++ е програмски јазик. Значи машки род.
Второ, не го спушташ него, туку спушташ компајлер (IDE - Integrated development environment од линковите на pLaToOn) за да можеш да пишуваш и извршуваш код во него.
Трето, мислам дека сеуште си млад за програмирање. Почекај уште 1-2 години ко ќе дојдеш на факултет (во случајов ако се запишеш на електро или ПМФ), уште во прва година ќе го изучиш јазикот.

Ако сепак си решен да почнеш уште сега да го изучуваш јазикот, еве ти компајлер ко за почеток. Симни го, инсталирај го и барај упатсва на нет за како да го користиш (а можеш и на форумов, само малку ќе се помачиш дур да ги најдеш) и почни со програмирање.
Со среќа. :salut:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Заради ова:

Прво, С++ е програмски јазик. Значи машки род.
Второ, не го спушташ него, туку спушташ компајлер (IDE - Integrated development environment од линковите на pLaToOn) за да можеш да пишуваш и извршуваш код во него.
Трето, мислам дека сеуште си млад за програмирање. Почекај уште 1-2 години ко ќе дојдеш на факултет (во случајов ако се запишеш на електро или ПМФ), уште во прва година ќе го изучиш јазикот.

Ако сепак си решен да почнеш уште сега да го изучуваш јазикот, еве ти компајлер ко за почеток. Симни го, инсталирај го и барај упатсва на нет за како да го користиш (а можеш и на форумов, само малку ќе се помачиш дур да ги најдеш) и почни со програмирање.
Со среќа. :salut:
За тоа дека сум мал за програмирање, можи сум. Ама Pascal и C++ ги учам на училиште и се разбира ми треба компајлерот за да вежбам дома :) :) :)

Kajgana Shop

На врв Bottom